NY.

Det är nästan irriterande hur ressugen jag är just nu. Och jag som inte ens gillar att flyga. Hanna med man åkte till New York på en långhelg alldeles precis nyss och det är underbart att de gillar att fota så mycket för bilderna är så snygga och jag tycker New York är så coolt och jag vill åka dit också. Kan tänka mig att åka till Medelhavet också bara för att få lite sol och för att man ofta kommer ganska billigt undan med sådana resor. Men jag har ändå varit på sex(!) charterresor sedan 99, det måste vara dags för annat nu. En vecka i New York, en weekendresa till Paris, en övernattning i Köpenhamn, en natt på kurortshotellet i Varberg för fasen. Jag vill resa nånstans! Men när det för en gångs skull inte saknas tid så saknas det både pengar och resesällskap. Alltid är det nåt. Leva i nuet? Nej, ibland går det inte riktigt till så. Tålamod Ida, tålamod..

Sjukhus och sånt.

Alltså, det här med sjukhus. Jag tycker verkligen det är intressant. Det händer så himla mycket. Hela tiden, dygnet runt. Allt från bra saker till dåliga saker, oerhörda kontraster egentligen. Och jag är så nöjd med att jag (förhoppningsvis) kommer arbeta på ett sjukhus i framtiden. Jag gillar ställen där det händer mycket och där mycket folk rör sig. Min uppfattning är att det nästan alltid arbetar människor där som har empati, kan hantera olika sorters människor och som besitter viktiga kompetenser. Tänkte på det i morse då jag var på ett läkarbesök. Tror nästan att jag är den enda jag känner som tycker det är roligt att göra sånt. Jag är genuint intresserad och jag vill veta vad som händer, hur rutinerna ser ut, vad det där värdet betyder, vad som händer när jag tar den där medicinen och varför. Kurvor och siffror hit och dit, blod i små rör, blodtrycksmätning m m. Jätteintressant, spännande och minsta lilla grej känns så himla viktig. Kanske är det också för att jag får veta svart på vitt att jag faktiskt mår bra. Mina njurar som krånglade lite ett tag fungerar mycket bättre nu. Svart på vitt. Ordning och reda. Som det ska vara. Tack för det.


La redoute.

La Redoute är ett lurigt företag. De skickar ut en skiiittjock katalog med en massa fina saker och en massa rabatter samtidigt. Klart man måste köpa nåt då! Värsta affärstricket och jag är så lättlurad.
Det blev i och för sig bara tre saker, men La Redoute är ju inte billigt direkt.
De här:  Fast i svart.
Den här:
Får inte glömma bort att ha nånting mer under, alternativt inte gå ut när det är kallt. Eh.
De här:  Fast i svart.
Men jag kommer inte använda dom förrän det är sommarväder ute. Nu är ju inte detta några cityshorts direkt, snarare knickers, men jag fattar verkligen inte grejen med cityshorts. Kvittar hur snygga stövlar man har till, jag tycker det ser jätteskumt ut med shorts på vintern.

Melonia.

Såg på Guldbaggegalan med ena ögat då jag plötsligt blev påmind av den tecknade filmen Resan till Melonia. Jag blev helt pirrig i magen och var tvungen att slänga mig in på cdon.se och beställa den. Ja, jag är en riktig sucker för nostalgi. Pippi på de sju haven är t ex en av mina bästa filmer jag äger, helt klart. Och jösses vad jag ska njuta när jag tittar på Resan till Melonia nästa vecka. Yes.

  
"Kapteein Julgraunsfoot, kapteein Julgraunsfoot!"


------------
Uppdatering:
Klar återkoppling till inlägget häromdagen om ovanor, punkt 2.

Audrey!

Åh. En långvarig förlovning är ju en riktigt bra film. Man bara kastas in i den och de pratar så vacker franska och det går så fort och Audrey Tautou är så söt och det är så bra och helt plötsligt är det slut. Suck.


Blev rätt mycket film den här helgen. En långvarig förlovning, Liftarens väg till galaxen och Bröderna Grimm. Behöver jag säga att Bröderna Grimm var sämst av alla?
Lugn helg som sagt, men Sodalit-Linda är en snäll tjej som gjorde att min helg blev lite mer ostillsam än den hade varit annars. Sånt är bra. Blev minsann lite avis igår när jag hörde att vännerna hemma skulle ha en helkväll med middag och utgång. Därför längtar jag hem till hålan lite grann nu faktiskt. Nästa helg ska jag ut! Så är det bara. Punkt. Slut.

Hope there's someone.

Okej. Att lyssna på Hope there's someone med Antony & The Johnsons samtidigt som man läser artiklar i Aftonbladet om de som omkom i bussolyckan och barn som blivit föräldralösa är ingen bra kombination.
Att jag aldrig lär mig. Snyft.

Utmaning.

Såg att jag visst blivit utmanad av Jenny. Det var som tusan!
Men okej då.

"Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar, jag kommer även att gå in på deras bloggar och meddela att de är utmanade."
  • Jag har ofta ganska lätt att prata med människor, men om jag möter någon som påverkar mig/gör mig nervös, så sluter jag mig som en mussla och blir en blyg viol.
  • Kan ibland lägga för mycket pengar på onödiga saker. Typ: "Men asså, Robbie Williams-dvd'n måste jag ju bara ha! Och hur många ggr tror ni jag tittat på den sen? Hela alltså. Nej, just det, ingen gång. 
  • Jag går ofta min egen väg och är väldigt självständig. Ibland kan det säkert uppfattas som att jag är en envis jävel som gör tvärtemot alla andra. Men så är det inte, jag är flexibel och kompromissbar också. Lovar.
  • Jag är väldigt mesig med att stå för mina åsikter, eftersom jag har så svårt att veta vad som egentligen är min åsikt. Det finns fördelar och nackdelar med allting och jag vill att alla ska ha det bra, inklusive mig själv. Då blir det ibland svårt att välja. Säger ofta: "Jaa, joo i och för sig, men å andra sidan..."
  • Är nagelbitare och skäms otroligt mycket för det. Så jäkla okvinnligt och pretty disgusting när man tänker på det. Det konstiga är att jag aldrig kommer på mig själv med att göra det, för i så fall skulle jag sluta direkt. Jag gör nog det i sömnen tror jag.

Jag utmanar:
Isabelle
Bobo

Äh, vafan.. jag vet inte, så himla många bloggar läser jag inte och de jag läser har redan gjort det här. De andra jag läser kändes inte så akutella i det här fallet iaf. Tyvärr.


Lovar.

Härmed lovar jag och svär att jag i fortsättningen kommer använda bältet, om det finns, när jag åker långfärdsbuss upp och ner i landet.

Fruity.

Det blir inte alltid rätt när man ska vara effektiv. Det är helt enkelt en grej man måste räkna in när man vill att saker och ting ska gå snabbt. På min raska runda inne på Ica igår greppade jag snabbt en nätpåse med nåt gult i och tänkte: "Stora clementiner, schysst!" När jag kom hem upptäckte jag att det var blodapelsiner. Vad ska jag med 1 kg blodapelsiner till? När och hur ska jag äta upp dem? Är blodapelsin ens gott? Men det hela ledde till slut till den godaste och finaste lunchen på länge. Fruktsallad med vaniljyoghurt, mmm. Med blåbär i dessutom. Anledningen till att den blev så fin var att blodapelsinen och blåbären färgade allt rosa. En rosa fruktsallad. Ibland får man till det!
Nu har jag bara åtta blodapelsiner kvar som jag ska göra nånting av.

Lovely.

Såna här dagar är lovely. Lektionen idag var helt okej, promenaden från universitetet var solig och jag hade bra musik i lurarna, gick förbi hembageriet några meter från där jag bor och köpte frukost  (vafan, jag steg upp halv sju i morse och det är ju mitt i natten). Deras bröd är det godaste och det kommer jag sakna när jag flyttar härifrån. Sen kom jag hem och upptäckte att mina praktikveckor i Växjö har ordnat upp sig. They want me, yeah. Sen hörde de av sig från sjukhuset i Vmo och undrade hur jag tänkte göra med sommarjobb i år. "Jag vet inte", sa jag." För Värnamo är ju knappast mitt första val, but hey, they want me too! Så nu sitter jag och dricker kaffe och ska lyssna på relationsrådet i Christer P3 och är ganska nöjd.
Det ordnar sig.


Makeupstore.

Fick shoppinghybris igår och hittade en del roliga, onödiga saker. Alltid roligt. Bland annat hade jag bestämt mig för att köpa en foundation på Makeup store. Är lite dålig på det här med nyanserna så jag bad tjejen i affären att hjälpa mig. Eller ja, det var väl snarare så att hon kastade sig på mig för att hjälpa, för så går det till i sådana affärer. Provade lite olika, tjejen i affären tyckte jag skulle ta en som jag också tyckte såg okej ut i deras spegel och ljussättning. Sen när jag kommer hem ställer jag mig framför badrumsspegeln och undrar: "Vem fan har målat mig med brunfärg i ansiktet?" Det var alltså helt fel färg och skarven mellan kind och hals var så synlig att det blev komiskt. Kollade på kvittot, där stod "Makeup-varor bytes ej", men jag gick ändå dit idag med inställningen att om jag inte får byta den sparkar jag tjejen på smalbenet, ger onda ögat och går sedan därifrån för att för all framtid bojkotta och smutskasta Makeup store och deras inkompetenta personal. Och jag fick byta. Bra det, för man slänger ju inte gärna 235 kronor i sjön. Jag menar, man är ju smålänning.
Nu pratar jag bara om ytliga, onödiga saker igen. Skämmes. Men det är den insatsen som jag är mest nöjd med idag. Insatsen på dagens föreläsning var i alla fall inget att hurra för. Läraren är så kass och så oförberedd (varför använda en röd OH-penna när man vet att det ändå inte syns ett skit?) att jag blir förbannad. Och då blir jag obstinat och sitter med armarna i kors och vill inte göra nånting.

Shop.

Var ute på stan och rekade lite igår och kollade in vad jag tänkt köpa nu när de nya pengarna kommer in på kontot imorgon. Behövde många viktiga saker den här månaden nämligen, såsom smink, underkläder, hårfärg och en massa andra tjejgrejer. Nu upptäckte jag att pengarna kom redan igår! Yeah! Och jag som trodde att min eftermiddag idag skulle bli tråkig.

Que?

Har börjat oroa mig lite för hur det ska bli om några månader. Eller ja, jag oroar mig kanske inte så mycket. Risken för att jag ska bli hemlös och arbetslös är ju otroligt liten, men ändå.
Om några månader är jag färdig med min utbildning. Är då en färdig Hälso- och sjukvårdsadministratör, a.k.a Medicinsk sekreterare om man så vill. Frågorna som snurrar är: Hur ska det egentligen gå när jag ska flytta härifrån i juni? Kommer jag få lägenheten såld? Med vinst eller förlust? Kommer jag få något jobb? Måste jag kanske börja med att sommarjobba först? På vilket sjukhus och i vilken stad kommer det bli? Gillar egentligen Jönköping mer än Växjö som stad, men jag har flest kompisar i Värnamo-Växjöregionen. Tänk om jag väljer fel? Kanske finns det inget jobb på något av ställena, kan jag då tänka mig att jobba i Värnamo igen? Jag kanske måste ta ett jobb i nån annan liten håla bara för att jag ska ha ett jobb? Kanske måste jag bo hemma ett litet tag först innan allt med lägenhet ordnat sig? Hur ska jag bo sen? Kommer jag hitta en lägenhet? Det kanske är ont om jobb på hösten sen så att jag måste plugga vidare lite till?

Jag vet ju att det kommer ordnar sig. Det är bara det att jag inte riktigt gillar den här gråzonen som man befinner sig i innan man vet hur allt ska bli, innan allt är klart. Det var ju likadant innan jag skulle flytta upp hit. Först visste man ingenting och man oroade sig lite för hur det skulle bli, sen gick allt väldigt fort, men smidigt, det var liksom en sak i taget, lugnt och fint. Och det ordnade sig ju till det bästa. Kanske därför jag inte tror att jag kommer ha samma tur den här gången.

Bakin'.

Oh lala. Idag ska jag plocka fram mina hemmafrutalanger.
Hittade för nån dag sen en burk med blåbär långt in i frysen som jag hade glömt bort. Mums! Så nu blir det både lyxfrukost med blåbär och vaniljyoghurt och blåbärsmuffins. Passar ju utmärkt eftersom jag dessutom har ungefär femtiotvå ägg som jag måste göra åt. Sen hittade jag ett jästpaket som jag ska göra nåt på också. Funderade på att göra kanelbullar men då är jag tvungen att gå och köpa kardemumma och orkar jag inte med. Blir nog grahamsfrallor istället. När jag ändå är igång och housewifear kanske jag ska storstäda också. Damma allt, torka golvet på knä, rengöra ugnen, tvätta fönstren, rista mattorna och... nej, det ska jag nog inte. Nån måtta får det vara.

Torsten.

Detta är våran katt Torsten.


Torsten är konstig. Han är kastrerad så han tror att han kan ligga på rygg på hallmattan och fläka ut bakbenen hur som helst. Ibland ligger han i trappan och när jag ska kliva över honom brukar han sträcka ut framtassarna och försöka ta fast mig med klorna runt mina anklar. Jag och Torsten är inte de allra bästa vännerna av just den anledningen. Därför blev jag aningens skärrad när min syster (också på bilden) höll upp Torsten mot webbcameran och sa: "Ida, Torsten längtar efter dig!" Tänka sig ett en liten katts gula, illmariga blick kan skrämma en så. Precis som om han visste att jag fanns på andra sidan webbkameran. Brr...


Sunday.

Varannan vecka var helt okej. En hel del roliga inslag faktiskt. Måns Herngren är fortfarande en favorit, men han kommer aldrig göra en så bra skådespelarinsats som i S*M*A*S*H. Och Felix Herngren? Ja, han spelade samma figur som han alltid gör. Lite cool, men ändå rätt förvirrad och smådum. "Eh, jaha.. men alltså, jaha.. menar du? Jaja, men.. liksom, kom igen nu för fan." 
Efter bion åkte jag och J till en fest i en lokal ute i studentgetthot där vi kände oss väldigt nyktra jämfört med alla andra. Så vi stannade inte så länge.

Upptäckte
den här sidan när jag kom hem. Spooky as hell.

Haha. Ja, här får ju begreppet bakfylleångest en helt ny innebörd.


Nu ska jag gå ut i solen.


Löördag.

Fan vad snö det är nu då helt plötsligt. Hysteriska väder-Tone fick visst rätt till slut.
Såg Den perfekta stormen igår och den var ruskigt bra. Men sorglig... Var tvungen att gråta en massa på slutet. Sen kollade jag på Svenska dialektmysterier och skrattade istället, det kändes mycket bättre. Idag skall jag spendera min sista hundralapp på ett biobesök. Varannan vecka blir det, bara för att Måns Hergren är snygg. Vad tror ni annars man ser den filmen för? Igenkänningsfaktorn i storyn är ju obefintlig liksom, klart man måste ha nåt att vila ögona på då. Näe, men den är nog rolig.

Och jag vill åka och se Håkan Hellström nånstans. Egentligen har jag det senaste året tappat intresset litegrann och tycker att han nya låtar är litesisådär och att han faktiskt sjunger ganska kasst. Men spelningarna... Jösses, spelningarna. Vad bra de är! Och får jag bara höra Nu kan jag får dig så lätt och Ramlar live så kan jag gå därifrån sen. På den tiden jag bodde hemma och jobbade åkte jag på massor med konserter, massor! Håkan, Winnerbäck, Kent, Broder Daniel och en massa till. Det var under min stora pop-period och den är ganska passé, men jag saknar det en del faktiskt. Alla trevliga och roliga människor man träffade på, romantiseringen av Göteborg, blåmärkena man fick under revbenen för att man stod och tryckte och hoppade vid ett stort järnstaket, alla sömnlösa nätter och efterfester. Jag hade gärna fortsatt och åkt på en del men jag har inte riktigt ekonomi till det nu. En gång tog vi ett tåg från Borlänge efter en konsert klockan sex på morgonen som kostade hur mycket som helst bara för att vi skulle kunna komma därifrån. Riktigt så spontan har jag inte råd att vara nu. Jag har egentligen inte råd med någonting just nu. Ja, idag ska jag som sagt gå på bio för min allra sista hundralapp och kan inte köpa en liter mjölk förrän på onsdag. Leve studentlivet.

Let it snow.

Haha, vilket skämt. De ljuger i väderprognosen idag också. Här är lika grått, trist och lugnt som det var igår. Det ligger bara yttepyttelite snö på marken.
18932-45


Jag tror det är väder-Tones fel. Hon är konstig. En gång blev hon hysterisk, fick gäll röst och började gråta i tv för att en kamera på hjul rullade i bild under en väderpresentation.

Dreams.

Det här med drömmar är ju ett konstigt fenomen.
Fast jag brukar inte drömma några särskilt roliga drömmar, det är nästan aldrig fråga om några rosa elefanter som börjar städa min lägenhet eller grönprickiga giraffer som dansar utan mer bara vanliga saker. Jag är i skolan, jag är på jobbet, jag träffar nån kompis osv, utan att det händer nåt särskilt alls. När jag jobbade för fullt drömde jag inte alls särskilt mycket, troligtvis för att jag jämt var så trött och skulle gå upp så tidigt att jag inte hann drömma nåt. Men nu när jag är student och kan sova rätt länge för det mesta (och det gör jag, sova är bäst), då drömmer jag jättemycket. Särskilt precis innan jag vaknar, sådär vid nio, tio-tiden då man befinner sig mellan dröm och verklighet. Det roliga är att det oftast handlar om något som hänt eller något jag sett precis innan jag gått och lagt mig. De senaste månaderna har jag t ex varit en häftig singelpingla i New York, jobbat med de roliga personerna i Scrubs, åkt och hälsat på en nätvän som har en tendens att fastna i mitt huvud ibland efter man pratat på msn, eller att jag går på en fest i drömmen som jag ska gå på senare på kvällen.
Men efter jag kollat på Sexinspectors och sen somnat nästan direkt, då kändes det rätt skumt att vakna, för jag brukar inte drömma såna drömmar. Drömtydning är inte min starkaste sida, men här kan jag faktiskt gissa själv vad det beror på. Det är helt logiskt. Det är nåt som saknas och då måste man drömma om det istället. Det är ju helt normalt, det har jag hört. 
Eller så måste jag sluta titta på konstiga tv-program innan jag somnar helt enkelt.


Yeah.

Och här vill jag bara göra er uppmärksamma på vad Sveriges superduperheta modeexpert Sofi Fahrman säger i Aftonblaskan idag. "Du som köpte ett par guldskor förra året gjorde verkligen ett bra köp. Den glittrande trenden håller i sig och har även smittat av sig på kläder."
HA! Där hör ni, alla ni som sa: "Eh, ja Ida.. dina guldskor, de var ju.. eh, fina."
Oh, jag är så chic, så häftig, så inne, så före. Ja, jag är minsann lite cool ibland. För det mesta. Eller typ jämt. Yeah.**(storhetsvansinne)


Cäärey.

När jag såg lite vad kändisarna hade på sig på årets Golden Globe-gala fastnade jag litegrann vid Mariah Careys klänning.
 
Att hon aldrig lär sig att en såndär urringning är inte särskilt smickrande. Fick för mig att det måste varit ungefär den hundrade gången jag sett henne i en liknande urringning. Och jo, jag hittade en del annat som var... rätt osmakligt.


Visst har det ju hänt en del på...påfyllnadsfronten men måste det betyda att man tappar sitt förnuft?
Näe, tacka vetja när det var tidigt nittiotal och hon sjöng flådiga ballader istället för sina himla r'n'b-låtar, och där videona visade hur hon sjöng med sin fantastiska röst och inte hur hon åmar sig i en pool. Ja, tacka vetja på den tiden då jag lyssnade på Without You och Hero på min walkman, på repeat. Då var det annat. Det var bättre förr.


Tant i päls.

Gick och handlade till slut. Promenerade en extrarunda för att röra på mig lite, men det var faktiskt skitkallt. Ett par minusgrader plus att det jämt blåser i det här jäkla landskapet gjorde att det bet riktigt ordentligt i kinderna efter bara en halvtimmes promenad. Fast det är ju allmänt känt att sydbor tycker det är svinkallt så fort det blir någa minusgrader, men ändå.
Handla på Ica var det ja. Det kan ju vara kul ibland, men gud, alla dessa tanter i päls! Inte för att jag har särskilt bråttom och känner mig stressad, men till slut tar det så lång tid så man inte vet vart man ska titta. Efter en stund står man och stirrar på rullen med plastpåsar som blev jätteintressanta helt plötsligt. Men kan inte människan förbereda sig lite och åtminstone ta fram portmonnän innan kassörskan säger vad det ska kosta? Och ja, du ska stoppa ner pengarna i plåtburken själv. Sen säger kassörskan "Har du möjligtvis 1,50?" Ja, och så tar det fyra minuter till att plocka fram de där 1,50. Och jo, din tia kommer farandes i skålen där, vilket mirakel! Konstigast var ändå när tanten kom på att hon glömt köpa cigaretter. Hon suckade högt så att alla skulle höra medan hon trängde sig fram till kassörskan igen: "Ojojoj, så lång kö det blev nu då. Men du, jag skulle ju ha cigaretter också..." Okej, hon kanske inte kan hjälpa att hon är långsam, tanten kanske har reumatism eller nåt. Men attityden... Jösses. Och det är faktiskt inte nåt man skämtar om, att pensionärer är oförskämda, det är ett faktum. Många är det. Och jag vet, för jag har jobbat i affär. Så det så. Sen är det faktiskt så att dialekten de har här gör att alla tanter i päls låter sju gånger snorkigare än de gjort i vanliga fall.

Snöstorm.

Men hallå, vart är du stormen? Ska du inte komma snart? Näe, här är det hur lugnt och stilla som helst, bara grått och tråkigt. Jag som trodde det skulle bli värstish snöstormen idag då man knappt vågar sig ut. Fan, nu har jag ingen ursäkt att inte gå och handla...Meh?

Jaa, men vilket härligt land vi lever i! Fritt fram att mörda sin egen mamma och får komma ut två år senare så man kan ha ihjäl sin 21-åriga flickvän. Kanon. Fritt fram att ha ihjäl alla man inte gillar, lätt som en plätt.
Rätt ofta tycker jag att vi inte ska ha 18-årsgräns på riktiga fängelsestraff. Mördar man någon när man är 17 kommer man förmodligen till något slags "hem", som kanske är ungefär som ett fängelse, men de små dräggen kommer ju ut igen efter bara ett par år. Och nu för tiden begås ju allt fler våldsbrott av små skitungar på 15, 16 år. Det håller ju inte.
Sen kan man ju fråga sig hur den här tjejen lyckades bli förälskad i den här killen. Det är också jättekonstigt.

Present.

Jag fick några små presenter och ungefär femtiotvå ursäkter från accessora.se bara för att min order blev lite försenad. "Ja tack, gratis är gott", tänkte jag. Fick t ex några brun-utan-solservetter av detta slag. Visserligen är det ju nu man som mest behöver det, men jag vågar helt ärligt talat inte prova såna saker. Jag är helt övertygad om att jag kommer göra fel så att det blir för mycket och det hela slutar med att det ser ut som att jag smetat skokräm över hela ansiktet. Som dessutom blir helt ojämn och med en massa skarvar och märken överallt. Eller att färgen blir morotsorange. Solarium kan jag gå med på, det blir ju i alla fall jämnt. Men såna här saker? Njae... Få se om jag vågar.
Om någon provat de här servetterna så kan den ju i så fall höra av sig och berätta att det kanske inte är så farligt.


Gud, jag har så många viktiga saker att oroa mig för ibland...


Usch.

Men fy, vad hemskt. Det var samma snubbe. Och vad otrygg jag skulle känna mig om jag bodde i Umeå, skulle ju inte våga gå nånstans. Att bli överfallen sådär är nog min största skräck. Ja, jag tror det. Jag är helt övertygad om att ifall jag skulle bli överfallen på det viset så skulle jag dö av en hjärtattack eller en stroke redan innan överfallaren skulle hinna göra nåt. Vad förvånad han skulle bli.
Efterlyst på tv3 är lite av ett favoritprogram, troligvis eftersom jag brukar se på det med skräckblandad förtjusning över hur hemska en del människor är. Men efter inslaget om en våldtäktsman som klev in i kvinnors lägenheter som låg på markplan, då var det nästan inte roligt alls. Av någon anledning, ja kanske för att jag bor på bottenvåningen i mitt hus, så kände jag mig helt otrygg hela den kvällen och natten. Då är det en nackdel att man bor ensam faktiskt.

Prosit.

Åhh, gud vad det är jobbigt att vara förkyld! Och jaa, det är jättesynd om mig trots att jag vet att jag inte är den enda i världen som drabbats av vinterförkylning. Men jag låg och snörvlade till fyra inatt faktiskt. Efter den sjuttielfte snytningssessionen råkade jag se mig själv i badrumsspegeln och funderade en liten stund på att det är rätt lustigt ändå att man ser ännu sjukare ut efter man snytit sig. Rinnande ögon och röd näsa, som en annan alkis. Ja, ibland har man sina härliga stunder minsann...
Det är mamma som smittat ner mig, garanterat. Man ska inte bo fler än en person i en etta under en längre tid, av hälsoskäl. Hör ni det? Det är så sjukdomar sprids. Fågelinfluensan och annat. Dessutom smittade hon pappa innan hon åkte hit. Han låg hemma hela förra veckan och var så sjuk så han skällde ut en telefonförsäljare som försökte sälja rosenrot till honom. Då är man sjuk.

Fast jag har varit duktig och arbetssam idag ändå. Har skickat praktikansökning till Växjö och ansökning om sommarvikariat i Jönköping. Det blir nog bra. Så nu behöver jag inte göra nånting mer idag tycker jag.
Nu: Kafferep i Christer i P3.

Tråk.

Ibland får jag så dåligt samvete över sånahär dagar. Dagar då jag inte har nåt särskilt att göra. Tror det sitter i sen man var liten. Då gjorde jämt mina föräldrar att vi fick dåligt samvete om vi inte gjorde nåt "redigt". Inte så att de var efter oss med mattpiskan om vi inte hade nåt att göra, men man fick liksom inte sitta inne och kolla på video eller spela tv-spel när solen sken och man skulle alltid lista ut något att hitta på ifall man klagade på att man inte hade nåt att göra eller att allt var tråkigt. "Men gå ut och se om du kan hitta nån att leka med då, eller gå upp till farmor. Gör nåt redigt, sitt inte bara här."
Så nu har jag lite dåligt samvete. Men vad ska jag göra? Jag behöver ju faktiskt inte göra nåt. Egentligen.
Det är en konst att kunna ha tråkigt.

Hemliga pappan.

Hemliga pappan är en av de allra första bloggarna jag lade till bland Favoriter. Idag är han även med i Aftonbladet. Jag har följt bloggen ända sedan augusti då den startade. Det är faktiskt väldigt intressant att läsa om en pappas synvinkel på allt som har med barn och föräldraskap att göra. Inte för att jag tror att jag har en susning om hur det är för en mamma, men ändå, lite annorlunda är det nog.  Dessutom skriver han väldigt bra och kärleksfullt. Ett smart drag att vara helt anonym också.
Fråga mig inte varför jag läser bloggar om barn och bebisar. Borde kanske egentligen läsa bloggar av personer som lever ungefär samma slags liv som jag (eh?), och det gör jag också. Men att läsa om en helt främmande och annorlunda värld är faktiskt kul. Kanske kan man bredda sin allmänbildning, alltid lär man sig nåt.

Ida hjärta Edward.

Där ser man. Enligt Celebrity Love Match passar jag bäst ihop med Edward Norton. Ja inte mig emot, han är ju grym.
18932-33

Fast det som stör mig lite är listan på de som passade näst bäst. Det var Morgan Freeman, Tommy Lee Jones och Bruce Springsteen. Bara en massa gubbar ju!  Fan, jag måste göra om testet igen och fuska så jag får några coolare.

Svårt.

Vi har vänner till familjen som bor här i Örebro. De har sommarstuga nere vid sjön utanför den by jag kommer ifrån. De är runt sextio, har två vuxna barn och är jättetrevliga. En gång var jag och fikade hos dem när barnbarnen var och hälsade på, och en gång kom mannen i familjen hem till mig för att hjälpa mig byta en propp.
Tyvärr så har de ganska stora problem med yngsta dottern. Eller snarare är det hon som har problemen, men det påverkar ju dem också. Den här tjejen har varit ihop med en kille sen hon var sexton, båda utbildade sig och köpte sedan en lägenhet i Stockholm som de renoverade jättefint. Sen började kompisar runtomkring dem fylla trettio och de började gifta sig och få barn. Då drog killen. Jobbigt, givetvis. Hon fick börja leta ny lägenhet i Stockholm och hamnade då i en andrahandslägenhet i någon förort ganska långt ut. Efter en tid hittade de tillbaka till varandra och killen flyttade in i andrahandslägenheten. De var ihop i något år, sedan började de leta efter hus och kanske skulle de gifta sig också. Nä. Då fick killen spatt igen och drog. Så nu är den här tjejen helt under isen. Hon mår jättedåligt, har varit sjukskriven och ringer till sina föräldrar hela tiden och är ledsen. Föräldrarna har nu hjälpt henne med en lägenhet i stan som tydligen var skiiitdyr, men vad hjälper det? Hon måste ju ha professionell hjälp för hon mår verkligen kass. Och snäll och hjälpsam som min mor är fixade hon fram lite telefonnummer till personer i Stockholm som kan hjälpa henne. De blev såklart jättetacksamma för hjälpen för de visste inte alls vart de skulle vända sig. Särskilt inte i Stockholm där det finns hur många ställen som helst. Vilket är bäst, vilket ska hon gå till? Föräldrarna säger till henne att den här killen var ju inte nåt att ha och att det finns ju andra och glöm honom osv. Men det är ju inte det hon vill höra. För henne fanns det ju ingen annan. Hon har ju bara varit ihop med honom och vet ju inte vem hon själv är utan honom. Det tror jag i alla fall. Hon behöver hjälp att hitta sig själv och finna sin egen roll i sitt eget liv, utan honom. Men det är ju inte särskilt lätt.
Vi var och åt middag hos dem igår och pratade massor om det här. "Akta dig för såna karlar, Ida." skojade de lite grann på slutet.  "Jaha, men hur vet man om de är "såna" då?" ville jag säga. "Står det nånstans? Kan man få veta det innan?"
Nej. För det finns inga garantier för någonting. Alla kan hamna där hon är. Jag hoppas verkligen att jag aldrig blir sårad på det viset och att jag blir så påverkad. Men å andra sidan förstår jag att det är en risk man måste ta i alla förhållanden. Det finns inga garantier för någonting.

Klick.

Men vafan... Nu vill ju jag också ha en mobil med kamera i. Det var ju kul!


Så här ser en liten bit av min lägenhet ut under belägring.

    
Och så jag som tyckte det var jättekul att fota mig själv och min blåa, fina kofta. Värsta modellposen, handen i midjan och allt. Suck it in!

Nej, men allvarligt talat. Ungefär så kul har jag haft det idag. Grädden på moset, löken på laxen, pricken över i:et blir att mamma hyrt en romantisk komedi med Kevin Costner. Men det får bli efter Almost Famous, för det är en underbar film på riktigt.

Friday.

Det är lite tråkigt idag tycker jag, trots att det är fredag.
Vädret är trist, jag har inget att göra, mamma har saker över hela lägenheten och håller på med tusen saker samtidigt som hon ska försöka lära sig sin nya mobiltelefon. Varför köper hon en mobil med 368 olika funktioner som hon inte förstår sig på? Men när hon gick och plockade och ändrade position på mina blommor i fönstren sa jag faktiskt till på skarpen. Ska försöka låta bli att säga: "Det var roligt att du kom, men det var ännu roligare när du gick" på lördag.

Alanis Morisette Collection 1995-2005 är bra.

Och jojo,
Rosebud funkar. Man får mjuka, kyssvänliga och lätt rosenrosa läppar och den kan även användas till självsprickor, utslag, spruckna nagelband och händer. Jag har utslag, självsprickor och kyssar kvar att testa på. Tusen spänn på att jag kommer få testa kyssar sist.

Hoppsan.

Åh, herregud vad skönt att examinationen är över. Och att det gick bra dessutom. Sa ju innan att jag egentligen inte tycker det är så jättejobbigt att prata inför folk, bara jag vet vad det är jag pratar om. Fast det gjorde jag ju inte den här gången, ämnet vi hade och det vi skulle redovisa är skitsvårt. Så vad gör man? Jo, man hittar på. Så det gjorde jag. Jag satt där och sa det jag skulle säga först, sen började jag ljuga: "Ja, jag tycker verkligen att det var intressant och roligt och att man har lärt sig dethär och dethär och dethär. Och för att få fram dethär hade vi gjort såhär och såhär och såhär och blablabla..." 
Usch, vilken hemsk människa jag är. Men ekonomi och dess termer intresserar mig inte det minsta och nu är det över och vi blev godkända och jag kommer sova gott inatt trots att jag drog en liten rövare utan att säga "Äsch, nu ljög jag" eller "Äh, jaskojaba'". Punkt. Slut.

Ikväll är det jag som gör maten och det blir hemmagjord pizza med pepparsalami, pesto, mozzarellaost och lite annat. Aoum!

Maat.

Oh la la. Nu har jag mat så det räcker till sommaren i både kyl och frys. Strax över tusen friska kameler landade det på. Thank you mommie. Fast hon köpte en massa som jag inte skulle ha också, tydligen har hon fått för sig att hon ska baka bullar, bröd och köttbullar innan hon far hemåt. Och det går väl bra, bara hon inte engagerar mig...

Och det var rätt så mysigt igår ändå. Räkor är gott, men jobbiga att skala. Men vi satt länge och pratade om lite svåra och jobbiga saker men även om roliga saker förstås. Det är lätt att prata med henne, hon förstår och vi tänker ganska lika om det mesta. Sånt känns ju alltid bra.

Har även hunnit med att grupparbeta lite med kamraterna idag. Är äntligen klara nu. Får se hur det går imorgon.


Ikväll, Svenska dialektmysterier.


Love P3.

Haha, gud jag döööör... Lyssnar på mitt favoritprogram Christer i P3. Idag pratar de om de allra äckligaste sakerna folk varit med om, och människor får ringa in och berätta vad de varit med om för äckliga saker. Toabesök, kräk, rutten mat. Tur att jag inte sitter och äter nåt just nu säger jag bara.
Fast jag missade Lantz i P3 innan idag, synd.

Har varit på universitetet och grupparbetat idag. Det ska bli lite sådär halvkul att ha redovisning och seminarium på torsdag eftersom det är så jäkla svårt och knepigt. Har inget emot att ha redovisning och prata inför folk, bara jag vet vad det är jag snackar om. Vilket jag alltså inte gör här. Nej, det ska bli skönt när det är över. Efter vi hade grupparbetat åkte vi ner till stan och åt lunch på stans bästa salladsställe, La Baguette. Deras mango/curry-dressing är: Mmm... Dessutom kom Hjalmar in och köpte mat, ni vet han som är stans revy- och buskiskung och på ett sätt representerar hela den här bygdens humor. Eller nåt.

Och nu är min mamma på väg hit. "Duuu, jag är på väg nu och jag har köpt vin, räkor, ciabattabröd, avocado och lite sånt. Myyysigt vaa?" Jag bara: "Eh, javisst. Jätte." Fast egentligen ville jag säga: "Men jag gillar inte räkor och avocado, jag vill ha redig mat. Och vin dricker jag helst bara när jag vill bli full." Vad hon ska hålla på jämt...
Jaja, hon ska i alla fall fylla mitt kylskåp åt mig efter en storhandling på Ica Maxi imorgon.
Yeah.


Steve Carell.

Skulle igår sova och hade tv'n på som vanligt. För en gångs skull kände jag mig lite trött trots min maratonsovning på nära 12 timmar natten innan. Slökollar på Conan O'Brien då min favorit Steve Carell dyker upp. Herreminjesus vad rolig han är! Blev på en gång klarvaken och började asgarva under hans intervju. De pratade lite om filmen, 40-year-old-virgin, som är den roligaste filmen jag sett på flera år tror jag, sen gjorde han ett par "figurer". Bl a "Tysken som säger snälla saker" där han ställer sig upp och säger snälla komplimanger, fast på tyska. Men det funkar liksom inte, han låter som Hitler varje gång. "IT WAS A PLEASURE BABYSITTING KEVIN!"

Ähh vafan, det är ju inte ett dugg rolig när jag ska berätta det här. Det fattar ju jag också. Det jag vill säga i alla fall är att Steve Carell är bäst, alla kategorier. Dessutom är han snygg, fast på ett annorlunda sätt, eller nåt. Hmm...
Franz Ferdinand - Walk Away.

Och bara några minuter efter jag skrev det där senaste så kändes det ganska löjligt.

Nu ska jag sätta på hög musik och så ska jag städa som fan.

Needy girl.

Jag har alltid tänkt att det ska bli roligt att bli vuxen. Man har ju så mycket att se fram emot.
Man flyttar hemifrån, träffar någon att bli ihop med, sen flyttar man ihop, man reser runt och tittar lite på världen, sen gifter man sig och sen får man barn. Kanske inte just i den ordningen, men ungefär.
Fast nu undrar jag lite. När kommer det då? När händer det? När sätter åkandet på rälsen igång?

Ja, jag vet. Jag är faktiskt bara 22. Det är ingen brådska just nu. Nästan jämt så tänker jag: "Nej, men det är skönt att vara själv, att få rå om sig själv, att inte behöva anpassa sig eller ha någon att ta hänsyn till hela tiden." Och så tänker jag: "Nej, man ska ju absolut inte stressa, en dag så händer det. Och du är en bra och cool tjej, Ida. Snart kommer någon att upptäcka det på riktigt. Allt det där kommer att hända. Det är lugnt.”
Så är det ju, och jag stressar inte särskilt mycket, men det känns ändå som att jag vill veta. Nu, helst. Kommer det att bli så? När då? Tänk om det där aldrig händer?

Nu tänker jag alldeles för långt fram i tiden. Jag gör det ibland. Men tänk om man vaknar till någon gång när man är femtio och tänker: ”Shit, inget av det som jag drömde om när jag var yngre har hänt."
De senaste åren har jag mer och mer börjat tänka på vad jag egentligen vill ha ut av livet. I de här banorna har jag inte tänkt särskilt mycket i förut. Men ibland  kan jag komma på mig själv med att dagdrömma om små tänkbara scenarion som man förhoppningsvis har att vänta i livet. Det kan handla om vad som helst, men nån liten grej sådär som: ”Japp, så ska jag ha det på mitt bröllop”, eller ”Ja det var ett fint namn, det skulle man kunna döpa ett barn till.”
Men tänk om de där sakerna aldrig händer? Kan inte någon bara komma och tala om att det kommer att hända.
Vadå leva i nuet och blablabla? Jag vill veta.


Nåja. Det löser sig med skridskor bara det blir is.
Jag är bara 22.

Damn you Gudrun.

Den här helgen är det ett år sedan stormen Gudrun drog fram.
Jag hade varit hemma och firat jul och tänkte åka hem till Örebro den helgen. Förmodligen tog jag den sista bussen som fick köra den lördagseftermiddagen. Jag skyndade mig att komma iväg när mamma och pappa på morgonen började mumla om att dunka upp med vatten, brygga kaffe i termosar och sätta fram värmeljus och filtar. 
Eftersom jag var tillbaka här fattade jag nog aldrig riktigt hur det var där hemma. Ingenting fungerade. Elen var borta i två veckor, telefonerna funkade inte, något vatten fanns inte. Och skogen fanns definitivt inte. I alla fall såg den inte ut som den gjorde förut. Tydligen har 20 människor dött i samband med stormen. Antingen genom skogsröjningsolyckor efter stormen eller av olyckor i direkt samband med stormen. Det mest tragiska som jag hörde om hände i ett samhälle nån mil från det samhälle jag kommer ifrån. Där var pappan i familjen med om en olycka i skogen någon dag efter stormen, och bara någon dag efter det tog den tonåringa pojken i familjen livet av sig. Det går ju inte ens att föreställa sig så hemskt det måste varit. Min pappa arbetar på Skogsvårdsstyrelsen och han hade några hektiska veckor framför sig efter stormen kan man säga. Särskilt eftersom han har hand om försäkringar och ja, den biten. Dessutom var det två skogsägare i pappas distrikt som tog livet av sig efter att ha fått all sin egendom förstörd.
Som tur är blev vår skog inte så jättehårt drabbad om man jämför med vissa andra. Ändå jobbade pappa hela vintern, våren och sommaren med att ta hand om all den skog som ändå föll ner. Och inte blev det lättare av att vår skog ligger på en ö. Det blir ju en del merarbete då. Men han har varit duktig och nu är det mesta arbetet över. Fast för många skogsägare har ju livet ändrat sig totalt. Man kan ju tycka att "det var ju bara lite skog..", men då vet man nog inte riktigt hur mycket det egentligen var och att det faktiskt finns (fanns?) folk som försörjer sig på sin skog.


Lass 248, eller nåt.

Hurricane Gilbert.

Haha åh, Virtanen bloggar om Per idag.
Per är min första riktiga internetvän. Vi lärde känna varandra på Håkans Hellström-forumet. Han var killen som höll i hemsidan och det var ju skitspännande för mig som var sjutton och gillade Håkan Hellström som fan. En kväll tog jag bilen och körde till hans stad för att träffa honom. Var kräk-nervös hela dagen, men jag gjorde det ändå. Sen var vi hemma hos honom och drack läsk och tittade på hans skivsamling och glodde på inspelade Håkan Hellström och Broder Daniel-konserter. Sen åkte jag hem. Det var det.
Efteråt tror jag nog att jag blev lite kär, och han också. Fast ingenting hände och det var ganska förvirrat under lång tid framöver eftersom det skilde ett par mil. Men vi sågs på konserter och åkte på lite signeringar ihop. Tycker fortfarande det är otroligt roligt att jag finns med på ett foto på hh.com där vi är på en signering i Göteborg. Det var tider det.

Och Virtanens stora kärlek, Daniel Gilbert, har jag träffat. Han ser faktiskt ut som en sköldpadda på riktigt också.

Ah, just det.

Och nu minns jag ju, när jag tittar på Robbie Williams-dvd'n. Han kommer ju nedfirandes upp- och ner iklädd svart skjorta och vit slips. Det hade han ju på konserten i Stockholm 2003 också, hur kunde jag glömma det? Jag menar, det är ju min nya hang-up, svart skjorta med vit slips. Snyggt!


Den här bilden är från Stockholms stadion 2003. I was there.

RW.

Alltså, det börjar ju bli lite creepy det här med min obsession för Robbie Williams.
Inatt var andra natten i rad som jag drömde något som har med honom att göra. Igår drömde jag att det var 2 juli och att vi skulle gå på konserten på Ullevi. Vi är ju ca sex personer som ska åka och jag minns att jag kände mig så himla stressad och pressad när vi skulle åka. "Men kom igen nu dååå allihopa, vi måste åka nu, vi måste ju stå LÄNGST FRAM, hallå?!" Inatt fortsatte drömmen och då träffade jag honom och vi pratade om nåt, minns inte vad. Visst, han är snygg, men det jag gillar mest är att han är lite barnslig, rolig och ganska charmig. Fast på ett ganska knäppt sätt iofs. Den här badboy/svin-attityden som han har tror jag inte stämmer så mycket. Inte nu längre i alla fall. För kollar man på dokumentärfilmen Nobody Someday märker man att han egentligen inte är så mycket bad boy. Där är det nästan lite synd om honom. Fast han ligger ju med tjejer för fullt så han är säkert lite svinig ändå.
Han pratade förresten svenska i drömmen också. Jättekonstigt.
Det allra sjukaste är att när jag vaknade i morse satte jag direkt på mtv och där visade de en top ten-lista med Robbie Williams-videos. Måste nog se Nobody Someday och Live at Knebworth på dvd idag också.


Lost.

Skönt att vara i Örebro igen. Jobbigt att det ska ta sån jäkla tid att komma fram. Reste från klockan 12 till klockan 17.30 igår. Fast man kommer ju fram till slut ändå.
Och lite roligt är det ibland eftersom det nästan är mer regel än undantag att någon kommer fram till mig och frågar nånting. Antingen: "Ursäkta, går det här tåget till Vaggeryd också?" eller "Ursäkta, vet du om vi stannar i Skövde också?"
Ja, nu kan ju inte jag hjälpa att jag tydligen ser så himla trevlig och snäll ut att jag alltid råkar ut för de här vilsna människorna, men ibland undrar jag hur vilsen man kan bli egentligen. Självklart är jag trevlig och snäll också, men egentligen så tänker jag: "Eh ja, har du köpt en biljett till dit du ska och det står på din biljett att avgången är 13.50 och att det är buss 839, då kan du vara ganska säker på att det är den bussen du ska ta, och JA, Tidaholm ligger på vägen till Skövde så förmodligen stannar de i din stad också eftersom det står på din BILJETT. Tidaholm verkar förresten vara en jävla håla. Lycka till."
Eller som tjejen som satt bakom mig på bussen igår. När bussen körde av motorvägen och började köra in i Örebro tog på mig jackan, då blev hon helt nervös och undrade. "Ursäkta, men vet du vart vi är nu?" "Eh, ja vi är i Örebro.", sa jag. Fast egentligen ville jag säga. "Ja, vi är i Örebro. Var det någon som slog dig hårt i huvudet och satte dig på en buss på måfå eller?"

Hur svårt är det? Läs på era biljetter, folk.

Kläder och sånt.

Okej, nu har vi faktiskt gått över till ett nytt år och det är faktiskt snart vår. Det är bara ett par veckor av tråk-vinter kvar. Då får man faktiskt börja titta på vårkläder. Tycker jag.
Många pratar om nya H&M-katalogen och hur mycket fint där finns, men jag hittade faktiskt inte särskilt mycket måste jag säga. Det enda som var fint var
koftan. Den, och några saker till, hämtade jag på ICA nyss och den var jättefin. Färgen var särskilt fin. Himmelsblå liksom.
La Redoute finns många fina saker också. Framförallt skor. Jag har egentligen aldrig varit nån sko-tjej sådär som många tjejer är, alltså såna som har 54456 par i garderoben osv. Men jag börjar nog ändra mig på den punkten lite. Inte för att jag har råd att köpa 54456 par skor, men jag skulle gärna vilja ha 54456 par skor om jag kunde.
De här är fina:

De finns i färgerna svart, vit, silver, mandarin, hallon och jeans. Vad har en mandarin för färg? Kan man lägga till lite och få sådana bruna ben också?
Och särskilt sportish är jag inte heller, men de här var snygga:Dog.

Näe. Jag är ingen djurmänniska. Fast ibland förstår jag faktiskt de som har en massa hundar och katter.
Eller nej förresten, inte en massa, men en eller två kanske. För det är faktiskt lite mysigt att ha en hund som man kan klä ut i reflexväst och gå på långpromenad i en skog med vinterlandskap med. Hon gör mig på gott humör när hon blir hysteriskt glad då hon inser att hon ska få komma ut på långpromenad, när hon rusar i snön eller stoppar ner nosen i en snödriva och fnyser till. Och när hon hittar en pinne att leka med.
Fast å andra sidan. Det är jobbigt att gå med henne när hon drar och det är jobbigt när hon ska stanna och lukta på all gul snö. Och det är jobbigt att hon är så blöt och luktar skunk när man kommit inomhus igen. Det är också jobbigt att hon släpper ifrån sig päls som fastnar på mina kläder och hon är jobbig när hon vill gå ut när jag absolut inte vill gå ut. Fast å andra sidan igen, bajset slipper man ju plocka upp när man går i skogen.

Äh, vafan. Ensante klaga så mycke. Hon är ju söt.

18932-27Dumma sexpiller.

Då och då känns det verkligen som att Expressen är en smartare kvällstidning än vad de ibland ger sken av. Kan man på allvar göra en sånhär artikel utan att vara oerhört ironisk? Men kolla själva, det märks ju knappt hur ironiskt roliga de är. För jag, som tillhör den ironiska generationen (har jag hört), tycker att det är jäkligt kul.
"Läskigt, säger dansbandskungen Janne Önnerud, 57, och hans fru Kerstin, 55, som tidigare använt pillret."
Varför är han ens med i artikeln? Och dansbandskung? För vem då? Vem fan är han? Och hon då? Hon sitter där i soffan lite försynt och småfnittrig eftersom hon kanske så smått börjar inse att hon ska vara med på bild i en av Sveriges största tidningar tillsammans med sin man. Som hon dessutom, onekligen, har sex med lite då och då. Fniss fniss. Men det är ju himla fint med stearinljuset i och för sig. Om man romantiserar tillvaron lite med stearinljus, då kanske man inte behöver något sexpiller? Fin soffa har de också.

Haha ja, ibland är det faktiskt roligt att läsa Expressen och Aftonbladet. Minns när man var liten och nån förälder hade köpt med sig tidningen hem från jobbet. Då minsann, gott folk, var det inte tal om några dokusåpastjärnor, som inte ens existerade tidigt 90-tal, utan då var det rediga nyheter på löpet.

Rosebud.

Äh, men allvarligt talat. Nu vill jag faktiskt ha min Rosebud-salva. 
 
"Salvan som gjort succé!
Ett perfekt läppbalsam som ger mjuka, kyssvänliga och lätt rosenrosa läppar.
Den kan även användas till: självsprickor, utslag, spruckna nagelband och händer."18932-28
Beställde den hem hit eftersom ja, det är ju här jag är nu. Och den skulle kommit i slutet av förra veckan egentligen. Men nähä, inte kom den idag heller. Och på torsdag är jag inte på den här adressen längre, det var ju typiskt. Jag vill ha kyssvänliga läppar nu!

Ja. Det är ungefär så pass lite som hänt idag att jag inte har nånting vettigare att skriva om eller beklaga mig över. Det smartaste då kanske är att inte skriva nånting alls. Fast jag är inte så smart. Tydligen.

Ny dag, nytt år.

"Har du varit på banken? Har du ordnat med bankomatkortet? Skickar de det hem till dig sen då? Har du varit ut med hunden? Har du ätit lunch? Har du hämtat posten? Har du gjort i ordning i köket?"
"Men JA! Herregud..."

Hur tror de egentligen att jag klarar mig i Örebro? Dit ringer de minsann inte varje dag för att kolla så att jag ätit lunch ordentligt eller varit och handlat mjölk.
Men jag är lite ambivalent och det känns konstigt. Om jag inte varit hemma på länge så kan jag verkligen längta hit, till huset och familjen. Särskilt nu vid jul. Fast efter bara ett par dagar så står jag nästan inte ut längre och då längtar jag härifrån. Men om några månader kommer jag säkert längta hit igen. Kan jag inte bestämma hur jag ska ha det nån gång? Just nu längtar jag i alla fall härifrån. 

Fast jag har i alla fall huset för mig själv nån timma till. Det är lugnt och skönt och jag har pluggat lite faktiskt. Då har jag glasögon på mig och ser ut såhär. Väldigt seriös. Eller inte.

18932-26


Nej, fan. Nu ljög jag lite. Jag har knappt börjat plugga.

Happy fucking new year.

Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag verkligen hade roligt igår. Tror inte jag hade det faktiskt.
Vår lilla middag förstördes något av en viss "kompis" som har en förmåga att bara prata om sig själv och älta och älta och älta om kläder, smink och om alla sina killar. "Alltså allvarligt, verkar det som att jag utstrålar nånting när killar ser mig? Alltså typ som att de bara vill ha mig för en enda sak, för det är ju så jobbigt när alla killar bara vill ha mig och blablablablablabla."
Sådana människor kan sabba mitt humör och min glada stämning. Därför kunde jag inte låta bli att skratta innerligt och hjärtlig då hon snubblade i en snödriva på väg ut ur taxin.
 Sen tappade jag bort mitt bankomatkort. Sådant sabbar också mitt humör och jag blir irriterad på mig själv eftersom jag inte gör sånt i vanliga fall. Jag har alltid reda på mina saker hur berusad jag än är. Jag tappar aldrig bort saker. Ida, det är hon som har koll. Irriterande nog hittade jag kortet i byxfickan när jag skulle sätta på mig dem i eftermiddags. Spärrat och fint, där låg det tillsammans med mitt läppglans som jag hade tänkt ha där "så det skulle vara lätt att hitta".

Och den där killen träffade jag aldrig eftersom han var på ett annat ställe och för att det sedan körde ihop sig med bussar och taxibilar som jag inte kunde ta eftersom jag inte kunde betala för mig eftersom kortet då var borta. Tänk, det blir alltid så. Alltid är det nåt som ska förstöra och göra så att saker och ting aldrig blir av. 
Fast han ringde idag. Sweet.