Arne. Eller nej, bara Arn menar jag ju.

Åh. Jag såg Arn - Tempelriddaren igår. Jag blev nästan lite tagen. Vilken bra film! Och jag har inte ens läst böckerna. Kanske därför jag tyckte den var så bra, jag visste ju inte vad som skulle hända. Men den var så fin, så fin.

Annars har jag inte gjort överdrivet mycket i helgen. Hånglat, ätit på restaurang och sett film. Det är det enda.

Imorgon blir det annat. Då blir det rejält med hallabaloo i skitsnygg finklänning med en man som kommer ha en finskjorta med en supersnygg silvergrå slips till som han fått i julklapp av sin flickvän. Pirr i magen av både bubbel och annat!

Ikväll ska jag nog göra någon slags lista över året. Får se hur det blir...


Och vad ska ni göra idag?

Idag ska jag köpa champagne. Bubbel, bubbel, bubbel!

För övrigt är jag jäkligt nöjd över att jag lyckades med hela grejen med att ladda hem filmer och sånt. Jag vet inte varför jag inte brytt mig om att ta reda på hur utorrent och hela den grejen funkar. Mitt bredband är ju faktiskt ganska fett. Men nu har jag rett i det lite. Och det funkade. En halvtimme för en normallång film. Bara sådär, tjoff! Det är ett bra sätt att fördriva helgen på det.

Mallis.

Tjafset från juldagen sitter fortfarande som en nagel i ögat, en sten i foten och så vidare. Jag blir arg bara jag tänker på det. Därför ska jag försöka sluta med det. Men det stör mig att det påverkar mig för egentligen är det bara att koppla bort.

För att få tankarna på annat håll "råkade" jag och mannen boka resa till min 25-årsdag i maj. Och ja, jag veeet att jag sagt ganska många gånger att jag ju varit vid Medelhavet så många gånger och att jag nu egentligen vill åka till storstäder i Europa och annat. Men solen liksom. Inget slår solen och 14 km sandstrand. Möjligtvis New York i så fall. Men det får bli nästa gång. Ärligt, jag lovar. Men den här gången har jag faktiskt tänkt åka in till Palma stad och titta på katedralen ("Curare - bedövningsmedel. Snabbverkande") och shoppa. Men jag ska också dricka rosa, fluffiga drinkar. Yeah.

 Mallis ballis, weey.

Det var det det.

Uppesittarkvällen: Hur mysig och bra som helst.
Julafton: Hur mysig och bra som helst.
Juldagen: Till en början hur bra som helst. Sedan tjafs med en så kallad kompis som jag nu bestämt mig för att göra slut med. Mår lite dåligt över hela grejen idag, men det känns skönt att jag nu bestämt mig. Aldrig mera.
Annandagen: Bakis och återresa till Jönne med en massa roliga julklappar att leka med.

Skit i det.

Eeuw.. Värst idag har varit att det kommit in människor med vinterkräksjukan (sprita händerna var femte minut!), knarkartanten som berättade hur hon fick sin hepatit C (blä) eller när jag skulle leda in den blinda mannen till väntrummet, fick honom att gå in i en stol och sedan frågade om han ville sitta vid tv:n (fast jag räddade situationen snabbt med att säga "eh, ja du kan ju lyssna på den")

Men det verkar bli jul ändå. Om någon timme drar jag härifrån för några lediga dagar med familj och grejer imorgon och ut med de gamla polarna på juldagen. Ja, det vanliga ungefär.

GOD JUL PÅ ER MINA VÄNNER!

Folk är inte kloka.

I övrigt, en ganska dum grej. Det råkar nu vara så att min man är en väldigt lång man. Nämligen upp emot 197 eller 198 cm. Detta resulterar i att folk ibland känner ett behov av att kommentera det. Särskilt när de är fulla. Men ibland räcker det med att de är dumma i huvudet. När vi stod och drack glögg i godan ro gick det förbi en tant som sa: "Ja, ta du och drick glögg så blir du kanske lite längre, höhö." 

Say what? Mannen var millisekunder från att säga: "Ja, ta du lite glögg du med så kanske du blir mindre tjock." Det är ju egentligen samma sak. Egentligen. Ja, nu känner väl varken han eller jag att en lång längd är något att försvara, det är ju fint att vara lång och ståtlig och jag tycker det är rätt gött att ha en lång man. Men bara att man säger så över huvudtaget är ju lite konstigt. Ju.

Julkul.

Hade igår förmiddag en tid hos optikern och mannen var med. Efteråt hade vi ingenting att göra. Verkligen ingenting. Så vi åkte till Göteborg för att få lite julstämning. Och det fick vi. Käkade först världens godaste pasta på en trevlig, halvromantisk restaurang. "Vitt vin och räkor, sen är det kört.." typ. Sen gick vi runt hand i hand inne på Liseberg och... ja, det var väl mest det vi gjorde. Köpte lite grejer. Vann lite choklad på nummer 19, alltid nummer 19. Det var väldigt mysigt faktiskt och vi kände oss båda nöjda över vilket roligt och spontant förhållande vi har när vi bestämmer oss för att göra såndana här grejer på två minuter och sen bara gör det. Får se hur länge det håller i sig... Näedå, båda gillar utflykter så det blir nog bra med det.

image584

image583



image585

Tråk.

0 kommentarer. 0 kommentarer. 0 kommentarer.

Guu' så tråkigt.

Eller är det jag som är tråkig. Jag har tråkigt i alla fall. Så det kan ju vara så.

Men har man inget särskilt att berätta eller kommentera så får man också skriva annat. Typ om hurdant vädret är där ni bor. Det går också bra. Gör det.


Pusspuss.

Nu får man passa sig om man ska hälsa på hemma hos mig!







Pusspuss.

Idag var jag och zany hos mina föräldrar för att zany skulle köpa en gran av min pappa som har julgransodling i sin skog. Jättefina kungsgranar till exempel. Zany valde ut en jätte, jättefin och jag hoppas att hon lägger ut en bild på den i sin blogg snart så ni får se hur fin den är.

Jag vill egentligen också ha en gran men jag bor ju lite litet. Men imorgon ska jag köpa en mistel i alla fall hade jag tänkt. För då får man pussas. Egentligen borde ju en gran innebära att man får göra mer. Men jag nöjer mig med en mistel ändå tror jag. Lycka till zany.


Blä.

Men fan vad sur jag blir. Dubbelavsnitt av Cityakuten. Skitbra. Reklam efter 8 minuter och reklam IGEN efter ytterligare 16 minuter. Ska det vara så?

Bra helg. Igen.

Det senaste halvåret har jag tyckt att helgerna bara blivit bättre och bättre och roligare och roligare. Tänker att det här var den bästa helgen på länge! efter varje gång. Hur bra kan det bli egentligen? Jag vet inte. Men den här helgen har faktiskt varit grymt bra.

Mys med mannen i fredags med restaurangbesök. Inte dumt alls. Dessutom är han hemskt klipsk min man, liksom jag (host, host), så vi var grymma ihop när vi kollade på På spåret sen. Och ja, jag somnade på slutet. 

Utgång med tjejerna på lördagen. Drack päronlikör och flirtade lite lagom mycket på dansgolvet. Det är inte lätt att ha varit singel hela sitt liv och nu helt plötsligt inte längre. Så jag tog bort killens hand från höften två gånger men kände mig nöjd över att han stod bakom mig när vakten tog ut en bråkstake och samtidigt knuffade mig med sin armbåge så jag flög som en liten vante. Killen tog emot mig som en gentleman och frågade om jag var okej. Men herregud, att det alltid är vakterna man får en smäll av när det blir bråk och aldrig själva bråkstaken. Det har hänt mig flera gånger! Bredaxlade jäkla biffar med snoppstorlekskomplex... Eller nåt.

Som sagt. Bra helg. And many more to come.

Då är det jul på riktigt.

Nu längtar jag faktiskt till nästa söndag kväll då pappa ber alla på uppesittarkvällen sitta ner i soffan. TV:n stängs av och mamma går ifrån köket. Under största andakt spelas då O Helga Natt med Jussi Björling och när den är slut säger pappa: "Nu är det jul på riktigt."


En kyss någon?

Haha. Fan vad sjukt. Jag har köpt ett par av mina julklappar på den jättebraiga nätbutiken Accessora. Köpte även en julklapp till mig själv. Nämligen läppglanset PlumpLips Freeze 24/7.

image574

Först börjar det sticka lite i läpparna, sen blir det lite varmt och sedan känns det kallt. Som om man är ute och går i -20 grader med nariga läppar. Sen blir det varmt igen. Och när man tittar sig i spegeln är läpparna jättefina och glansiga och... STORA. Haha, ser ut som en Restylane-brutta, porrskådis eller som om jag var nötallergiker och precis satt i mig en påse cashewnötter.

Näe, så illa är det inte riktigt. Men det är ganska coolt.

Best of 2007.

Jag har en vän i Göteborg som skickar en bränd cd-skiva med best of-låtar från året istället för julkort. Det är fantastiskt roligt att få. Just nu tvättar jag och plockar undan lite i lägenheten inför min julstädning som jag planerar imorgon. Kanske orkar jag börja städa lite idag också eftersom jag har den här skivan på i bakgrunden. Det går så lätt. Det är himla bra låtar.

I love it! Tack J!

Mia.

Jag har precis upptäckt att Mia från Mia & Klara har börjat blogga. Det är underbart kul. Som inlägget om att tjejer på julafton ska vara helt röda, innifrån och ut. "Jag tror faktiskt att Danne skulle skratta ihäl sig om jag låg i röda underkläder framför en brasa och mumsade chokladpraliner. Jag hoppas iallafall det. Fan, tänk om han skulle gå igång på mig, då skulle jag kanske jag tända av lite på honom."

Kul. Länken till bloggen här.


Freitag.

Äntligen fredag!

Jag har varit ledig många helger i rad nu så istället har jag fått jobba fulla veckor utan någon ledig dag alls. Jobbigt faktiskt. Men de flesta julklapparna är färdiga i alla fall. Känns bra. Är nöjd.

Igår blev jag helbrunett igen. Känns faktiskt lite ovant trots att det så här jag brukar se ut. Men en sorglig sak är att min frisör som jag är så kär i ska sluta. Buhu. Jag som äntligen hade hittat någon som fattar hur man menar, kommer med förslag, är duktig och dessutom är supertrevlig. Vad ska jag göra nu? Hon är ju världens bästa. Som när hon säger: "Du är en såndär som man ser fram emot att träffa under dagen. När jag ser att Ida är inbokad så hoppas jag att det är du. Det är såna kunder man kommer sakna."

Brudarna ska på afterwork idag. Och jag tillhör ju brudarna. Men jag ska bli hämtar från jobbet av mannen och sedan ska vi åka ett julklappsärende. Men jag vill ju också dricka vin mitt på eftermiddagen. Jag kanske får släpa med honom dit. Eventuellt. Kanske. Eller så åker vi hem till mig och jag somnar i soffan till På spåret. Igen.

American Gangster.

Såg American Gangster på bio igår. Jag ska sluta prata om mannen så mycket här i min blogg men det är ju lite smågulligt att på promenaden hem efter bion viska att han egentligen redan hade sett filmen. "Men du vill ju verkligen se den..."

Filmen var i övrigt ganska bra faktiskt. Ganska lång var den och därmed lite småseg på sina ställen.  Men bra. Denzel Washinton som skurk var rätt coolt. Men det är då FAN att det ska vara så svårt för folk år 2007 när man går på bio att stänga av sin mobiltelefon HELT och inte låta vibratorsignalen burra 5-6 gånger genom hela filmen. Till slut var det någon som utbrast: "Men stäng av den förbannade mobilen då, vem det än är!" Hade det varit min telefon så hade jag definitivt inte böjt mig ner för att stänga av den just där och då för då riktades alla ögon med mord i blickarna på området det lät ifrån och alla satt stilla som ljus. Irri.


La familia.

Oh my God. I have met the parents! Och syskonen och alla barn. Jiiisses...
Men jäklar vad trevliga alla var. Alltså inte bara "trevliga" utan verkligen... bra. Schyssta attityder, avslappnat och humor. Det är precis min grej. Förutom pappan då som varit sjukt nyfiken ända från början och misstänkte att jag inte var nåt att visa upp eftersom det dröjt så länge. Men efter ett par meningar tvärs över bordet stillades nog hans nyfikenhet (läs: nervositet/oro). Och på slutet bjöd mamman in mig till dem på julafton trots att hon visste att jag skulle vara med min egen familj då, men hon ville bara säga att jag var välkommen i alla fall. Bara så jag visste.

Men vilken konstig situation egentligen. Han är precis som jag väldigt familjekär och har många syskon så det är en ganska stor grej. Det är inte vem som helst som man tar med till ett kalas där alla kommer att vara. Och ärligt talat var jag väldigt nervös. Hade det skett lite tidigare då jag inte tog allt på så mycket allvar så hade det nog varit ganska lugnt, men nu brydde jag mig mer. Jag ville verkligen att de skulle tycka om mig.

Nu är det över i alla fall. Och jag ser faktiskt redan fram emot nästa gång.

Var e Fjant?

Hahahaha. Någon alldeles underbar person har lagt upp alla avsnitt av Trolltyg i tomteskogen på youtube.
Fan, vad bra det är.


Nu börjar det smyga sig på..

Någonting har ändrat sig. Kanske är det för att han träffade min familj som blev överförtjusta, eller att nu resten av mina kompisar träffat honom och gillar honom eller så är det för allt det vi berättade för varandra i lördags när vi var fulla och pratglada. Jag vet inte. Jag kanske var tvungen att dra på det ett tag. Att tveka, vela och ha en vecka där jag tänkte avsluta det hela. Jag funkar tydligen så. Och jag visste väl det. Jag har lite svårt för att känna pirret i början. Tror inte riktigt på att det är på riktigt. Vågar inte. Men nu är det bara bra. Toppen faktiskt. I eftermiddags träffades vi och köpte present till hans brorson som fyller ett år på lördag och då ska jag följa med och träffa alla.

Pirr i magen på riktigt. Äntligen.

Fairytale of NY.

Yeah baby!


Bra/dåligt.

En dålig grej: Folk som i matsalskön ska ta lasagne men som bara tar en liten bit varje gång så de får stå där och gräva i vad som känns som halva min lunchrast till de får en vettig bit på tallriken.

En bra grej: Köpa julklappar på nätet. På en del sajter behöver man ju inte betala förrän efter jul, och sånt gillar vi i dessa påvra tider.

LW 03 december 07.

Självklar gåshud för alla Winnerbäcks fans stod det i Smålandsposten idag.

Fick jag gåshud? Ja.
Bäst? Du hade tid, Du gamla fria nord, Kom hem nu, Tidvis, Elden, Kom änglar.

Jag tycker så mycket, så mycket om Lars Winnerbäck. Självklart blir det ingen dålig recension från mig heller eftersom han ligger mig så varmt om hjärtat. Det är väldigt många av låtarna som jag har någon slags personlig anknytning till. Det är liksom inte bara bra låtar, schysst musik och så vidare utan när man hör låtarna slängs man tillbaka till vad man gjorde när man lyssnade på låtarna och hur man kände sig då. Då kan det aldrig bli dåligt. Av just den anledningen tröttnar jag aldrig på att se eller höra Winnerbäck. Dessutom är det faktiskt rent utav svårt att tröttna när han bytt ut stora delar av Hovet och ersatt med diverse stråkinstrument, de som hörs på nya skivan. Det blir ju då att de även spelar på de lite äldre låtarna och det blir en helt annan grej. Vid väldigt många tillfällen var det otroligt vackert. 

Och jag tror fanimej att jag ska börja med fiol igen. I ett band. Nån som är intresserad?


...

Åh min lilla hund. Nu kan hon inte ens hoppa upp till sin sovplats längre (mammas och pappas säng). Gamla skrutten..




Måndag igen.

Haha. Detta är en bild från den kvällen i somras då jag träffade mannen första gången. Jag förstår varför han föll. Vem skulle inte göra det?



Just nu sitter jag i föräldrarnas hus och väntar på att få se Winnerbäck i Växjö idag. Och pussa lite på brorsonen. Min adventshelg var annars alldeles utmärkt. I lördags steg jag upp 08:55 för att titta på julkalendern, sen somnade jag om. Den var inte så jättebra. Den enda bra julkalendern som finns är denna: http://oioioi.se.
På kvällen blev det utgång med mysig julförfest hos H med glögg och annat. Och för en gångs skull var det inte en tjejförfest utan det blandades även upp med ett par killar. Mycket trevligt. Jag hade kul i alla fall. Kanske för att jag och min päronkonjak var ganska tajta. Men ändå.