Vår? Näe. Men ändå.

Igår hade jag en riktig fuldag. Tror att beskedet om järnbristen gjorde att jag blev ungefär dubbelt så trött som jag var dagen innan jag visste om det. Jag kände mig trött, blek, trist, ful och tjock hela dagen. Nu vet jag i och för sig om att alla de där sakerna faktiskt stämmer mer eller mindre, men det är inte så värst ofta som jag orkar bry mig om det. Jag vill hellre må bra bra än hålla och på och klaga, älta, gnälla och ha ångest om såntdär så som många tjejer har. Fast ibland gör jag det ändå.
Det blev en desto bättre dag idag dock. Lite våriga kläder, lite makeup, ett trevligt seminarium på universitetet, planering inför helgen, vininköp på systembolaget, vita tulpaner från torget och lite ny hårfärg á la chokladbrunt. Ja, man kan ju alltid försöka i alla fall...



Men åh.

Dagsstatus torsdag: En del bra saker, en del dåliga saker. Ungefär som det brukar vara.

Bra:
- Familjen ringde mig tidigt i morse för att meddela att de upptäckt en förlovningsannons i tidningen på min äldsta bror och han sambo som för närvarande är i fjällen. På kärlekssemester tydligen. Min äldsta bror som var den elakaste, dummaste, retsammaste och tjurigaste som fanns, han har blivit en riktig mjukis sedan han träffade sin sambo. Sedan han träffade henne kan han ibland ringa och fråga hur det är och vad jag gör, det hade han aldrig gjort tidigare. Jahapps, då har båda bröderna sitt på det torra nu då. Snart blir man väl faster kanske...

- Igår när jag promenerade hem från Linda var klockan ungefär halvåtta på kvällen, och det var ljust ute! Det kändes jättekonstigt. Men väldigt skönt.

- Hoppas på en utekväll på lördag eftersom Fredrik & Filip ska vara gästdj's. Inte för att jag egentligen kanske tror att det blir så himla kul bara för det, men ändå.

- Hagamannen är gripen.

Dåligt:
- Jaha. Så hade man järnbrist igen. Det var då faan vad det ska hålla på och krångla hos mig jämt och ständigt. Jag blir så trött. Eller jag har ju snarare varit väldigt trött hela tiden de senaste månaderna egentligen. Ganska kul att upptäcka att man har ett lågt blodvärde efter kommentarer i bloggen som: "Fan, jag är så jäkla bra på att sova!" Eller: "Det kan vara så att jag slagit rekord i sovning den här helgen. Vaknade tio i två. 13.50, herregud. Så länge sover man ju inte ens när man är sjuk."
Jaja, det första man blir blind på är ögonen.

- Eh, ja okej då. Jag är rätt avundsjuk på den där förlovningsgrejen... Jag erkänner. Jag vill också!

Ingen stress.

Jag vet att jag ibland brukar klaga på när det inte händer någonting. Då blir jag uttråkad och då har jag för mycket tid över tillsammans med det som snurrar runt i huvudet och det är inte riktigt bra. Men när jag helt plötsligt har en massa saker att göra och en massa saker att tänka på, då är inte det heller riktigt bra tydligen.
Inatt vaknade jag klockan fem och kände mig stressad över en hel massa saker. Men jag kan liksom inte göra nånting åt de sakerna, inte just nu i alla fall. Ändå snurrar de bara runt runt runt. Jag brukar ju vara den där personen som alltid tänker att det ordnar sig, men det har inte riktigt funkat på sistone. Dessutom hade vi genomgång på nya kursen idag där det ska förberedas inför B-uppsatsen. Då blev jag plötsligt ännu mer stressad. Och när jag tidigare idag stod i postkön på Ica fick jag stress-symptom av att tjejen framför mig skulle skicka ett paket till Costa Rica men inte ens hade stängt igen paketet och tanten i kassan var sååå långsam, tittade på skärmen och sa: "Jahadu, men hörrudu.. vart ligger Costa Rica nu då egentligen?" "Men för i helvete din dumme fan!", hann jag tänka säkert en gång för mycket innan jag insåg att jag nog behövde ta ett djupt andetag och ändra grepp om plastkassen som skar in i handen. 
Jag vet att jag i vanliga fall nästan aldrig är stressad, men ibland kommer det liksom bara över mig. Som ett grått moln som svävar över mitt huvud en liten stund men som sedan försvinner. Och jag vet att det snart kommer en såndär förändringsperiod i mitt liv igen och trots att jag vetat om det ett tag och trots att det faktiskt är det jag vill göra så måste jag oroa mig lite. Och det stör mig som fan.

Jag brukar inte tala om när jag har dåliga dagar, därför kan det vara lätt att tro att dom inte finns. Men det gör dom. Ibland kan jag inte riktigt sätta fingret på vad det beror på, men ibland kan jag. Fast jag känner mig rätt säker på att molnet kommer försvinna snart. Det är bra.

Blä.

Jävla jävla skit. Min nacke har blivit helt störd och jag har haft huvudvärk större delen av dagen. Det är inte så bra när man måste sitta vid datorn och skriva en praktikrapport. Jag hatar nackont och jag hatar att ingen är här och kan massera mig lite eller åtminstone säga att det nog kommer gå över tills imorgon.
Jag vill sova nu.

Coolt.

Jag börjar bli mer och mer irriterad på att Carola vann schlagern. The Poodles, Bodies without organs, Andreas Johnssons låtar är ju jättebra. Skulle också kunna erkänna att jag nog inte kommer bli jätteirriterad om Velvets låt kommer på uteställena i sommar. Men jag tänker jag absolut inte erkänna att jag i ungefär två sekunder tyckte att Rednex låt var bra bara för att bror skruvade upp volymen till max i bilen på väg upp hit och sjöng med. Nej, det tänker jag absolut inte erkänna.

Apropå Carola. När jag var mindre, typ sju, hade min morbror en skiv- och elektronikaffär i stan. Då och då kom artister dit och signerade sina nya LP-skivor. LP-skivor, ja det var på den tiden. Och de kom till Värnamo t o m, helt otroligt. När Carola var där och signerade passade mormor mig och min två år yngre kusin. Vi hade varit på marknaden i stan innan. Det är det å andra sidan 74 gånger om året i Värnamo, men ändå. Det hela slutade i alla fall med att jag och min lilla kusin satt på varsin stol inne på kontoret i affären, åt på varsin polkagrisklubba vi fått av mormor och stirrade på när Carola sminkade sig. Ungefär samma sak, fast utan det med polkagrisklubban, hände när Lili & Sussie, Lena Philipsson och Lisa Nilsson var där.

Wow.

Alla borde ha en storebror som är elektriker. Då kan det bli såhär fint. Lite synd att man inte kan ta med sig lägenheten när man ska flytta. Attans.



Det var faktiskt himla trevligt i helgen i alla fall. Tre personer i min lilla etta. Brorsan som har ont i ryggen fick ligga på golvet, mamma som snarkar som en hel karl placerades bredvid mig. Men det gick bra ändå. I fredags var vi ute och drack vin. Bakom oss på restaurangen satt ett par som var lite... annorlunda. Ja, troligtvis hade de någon slags utvecklingsstörning. Och förlåt så hemskt mycket, men gubbens roliga glasögon och den kraftiga närkingskan gjorde att jag och bror skrattade så vi dog. Mamma skämdes.
På vägen hem mötte vi ett annat miffo. En kvinna var det. Hon sa: "Tjeeeennaaa" till min långa och stiliga storebror samtidigt som hon log ett mycket konstigt leende rakt emot honom. Och förlåt igen, men det var vääääldigt roligt. Brors intryck av den här staden är att den är full av konstiga människor. "Ja, och dessutom bor ju du här också Ida." Hm.. jo.

Nu har de åkt hem, praktiken är över. Nu är det som vanligt igen. Men det är ju VÅR nu för helsicke. Jo! Jag kände det i luften på min promenad tidigare.

Ööö.

Nu är jag i Örebro igen. Tillsammans med mor och bror. Det är trångt. Fast mysigt.
Bror briljerar med sina elektrikerkunskaper och sätter upp fina spotlights. Mor rengör ugnen klockan 7 på morgonen, tvättar fönstren i minusgrader och målar element. Jag gör... ingenting. Ska förmodligen köpa en vårjacka på Esprit lite senare. Japp. Det är ungefär det jag ska göra idag. Men det är inte ens jag som betalar den så jag vetifan. Nej, jag får nog inget redigt gjort idag. Fan vad skönt.

Jobb och sånt.

Jahapps. Så var man i Jönköping nu igen då. Försökte kolla på The Score, men den var rätt tråkig. Tror jag ska gå och duscha nu (ja för vem orkar duscha på morgonen om man börjar klockan 7 egentligen) och sen läsa Blocket av Karin Wahlberg. Mycket spännande minsann. Sen är det bara att stiga upp kvart i sex, pigg och glad, åka buss och titta ut över Vättern, sätta på sig "scrubsen" och börja jobba. Men det är faktiskt helt okej. Tiden går jättefort, och det är ju nästan värt att börja redan kl 7 om man istället får sluta halv fyra. Dessutom är outfiten på Ryhov väldigt snygg. Grönt är skönt. Jag känner mig som en operationssköterska emellanåt. Yeah.


Men det är ju bara en vecka till nu. Sen blir det tillbaka till Örebro och då har jag en massa kul att se fram emot. De största förväntningarna ligger på L's inflyttningsfest som är om två veckor. Jävlar vad kul. Det kommer en massa kul folk och jag ska ha en av de bästa nättjejerna huserandes hos mig. Woho!
Tidigare idag fick jag även frågan om jag vill se Morrissey nästnästa helg. Jag tror jag vill det. Faktiskt. Hoppas det blir så.

Och så vill jag bara göra er uppmärksamma på att jag fyller år om exakt 2 månader. Jag vill ha 25tusen i månaden i 25 år. Tack. Någon att sova bredvid står också på den officiella önskelistan. Tack.

Grr.

Är hemma i lilla byn nu. Nyss lyckades jag duscha och åstadkomma en värstish översvämning i badrummet. Självklart blev allt det blöta endast mitt fel. Efter en attack i ungefär den här ordföljden: "Men för helvete jag bor inte här och jag är jävligt glad för det för hur skulle jag kunna veta att man inte får duscha med mycket tryck och helst på tre minuter VA?!" längtar jag numera hem till min egna lägenhet. Det blir ju alltid så. Det är bara det att den här gången lyckades jag inte ens med att trivas här ett helt dygn. 
Nåja. Ikväll ska jag i alla fall träffa Linda och Rebecca.
Rebecka ska flytta till Linköping. Då kommer jag ha Becca och Nettan i Linköping, Carro och Anna i Borås, Fi i Växjö, Linda och Hellan i Värnamo och jag själv i Jönköping. Det kommer blir bra det. Tror jag. Det är bättre än det är nu i alla fall. Gullungar.

Jönne.

Jönköping är soligt och fint.
Lägenheten jag tittade på i söndags var fin, men blev för dyr.
Jobbet verkar hur bra som helst.
Min handledare är på möte.
Jag skriver praktikplan.
Snart ska jag gå och dricka kaffe dock.
Har spanat in 2 läkare idag.
Om någon timma ska jag promenera hem i solen.
Brorsan har en 44 tums tv.
Jag trivs.


(varför hade jag 40 unika besökare igår? ah, det är ju jättemånga...)

Swosch.

Fan, jag är så jäkla bra på att sova. Minns att vi var i Kumla, sen swischade alltihopa bara förbi, HallsbergswoooschMotalaswooosch... Hade det inte varit så att Mjölby var slutstation hade jag definitivt missat det. Skönt att tiden gick så fort i alla fall.   

Fick precis en trisslott av min far som eh, välkomstpresent. "Ja, du skulle behöva lite extra pengar så som du håller på..." Vad han nu menar med det är jag inte riktigt säker på, men jag vann i alla fall 50 kr. Pappa: "Ja, jävlar! Och jag ska vinna skitmycket på hästar i kväll sen också. Vänta bara." "Visst Bengan, visst", sa jag bara. 

Mmm!

Stackars lilla J, hon kände sig sjuk i morse och det hade inte gått över nu ikväll så det blev inget Paco's. Men jag var smart och trippade iväg dit själv och köpte med mig lite nachos och salsa hem. Jag var förresten nästan tvungen eftersom jag inte har nån mat i kylskåpet eftersom jag inte ska vara här på två veckor. Gott var det i alla fall.

Guacamole.

Phu. Fy fan vad trött jag är. Av någon anledning sov jag jättedåligt inatt, inte för att jag var nervös tror jag, det brukar jag aldrig bli. Men jag sov stressat på nåt sätt. Minns att jag vaknade en gång och tänkte: "Men för fan Ida, sov! Du ska ju upp snart." Men så var klockan bara halv tre och jag hade jättemånga timmar kvar att sova, ändå blev det jättekonstigt resten av natten också.
Nåja, nu är alla tentor avklarade och det är skönt. Nu blir det praktik i Jönköping i två veckor.
Åker hem till lilla byn imorgon bitti. Måste packa och städa tills dess eftersom både mor och bror följer med hit tillbaka sen. Det blir nog mysigt. Och lite trångt.
Måste hinna med och sova en stund nu också eftersom vi ska gå till Paco's ikväll för att fira lite. Ahh, guacamole och salsa, så himla gott. Grattis till mig själv!

Födelsedag.

Ja, men brorsan får i alla fall den snyggaste födelsedagspresenten på söndag. Fast han fyller år idag. Sist han var i Ullared köpte han sängkläder med Spindelmannen på, ja den tecknade alltså. Sån är han. Och han fyller inte 11, utan 27. 


Pappa får en digital ute- och inne temperaturmätare. Med alarm, vad det nu ska vara bra till. Men han är liksom lite intresserad av sånt. Sen kan jag tydligen inte köpa presenter till andra utan att köpa någonting till mig själv, så det blev en svart kofta från H&M och en ficklampa på Claes Ohlson för 19 kronor. Claes Ohlson är skitbra. Där hittar man saker man aldrig skull köpa annars. Och så billigt sen!

Lgh.

Ska på lägenhetsvisning i Jönne på söndag. Jag har ju som sagt inte sett lägenheten ännu, men den är fin. Så jag håller på och funderar massor över hur det ska gå till, vad som kommer hända, hur budgivningen kommer se ut, vilken taktik jag ska ha. Jag och mamma pratar lån och pris och ränta och avgift och jag och min mäklare pratar lån och pris och ränta och avgift blablabla. Vad har jag egentligen råd med? Är det smart att köpa en ny lägenhet som är mycket dyrare när jag inte ens vet att jag får min såld för det pris jag vill ha?

Trots att jag egentligen tycker sånt här är lite jobbigt och svårt är det ganska spännande. Och jag vill att lägenheten i Jönköping ska bli min. Men till vilket pris?

Johodå.

Det gick rätt så bra idag faktiskt. Eller okej i alla fall, tror jag. Läraren vi har är riktigt störd, har med saker på tentan som inte skulle vara med osv. Och jag skrev att VES betyder vesikulärt extrasystole när det skulle vara ventrikulärt extrasystole. Det kommer jag sura över ett tag. Fast jag kommer troligtvis inte göra om samma fel igen, det är ju bra. Men jag har säkert fler fel. Nåja, tentamen delmoment II är imorgon. Få se hur det går. Det här var i alla fall min sista salstenta. Skönt.


Tenta.

Eh, njae. Jag har väl inte pluggat så mycket ikväll som jag borde. Fast jag tror det går bra imorgon trots allt. Men ni kan väl tänka lite på mig imorgon mellan 8 och 11 då jag sitter i en stor sal i universitetets källare ändå?

Little Britain.

Yeah. Idag är det Little Britain. Det är nog ta mig tusan det roligaste som går på tv.

"Now are you sure you want that one?... Yeah, that one!"


Vicky swapped her baby for a Westlife CD, when her social worker visits and can't believe what she has done, Vicky replies "yeah I know, they're rubbish".

Kvinnodag.

Internationella kvinnodagen idag. Det är bra. Grattis till mig själv för att jag är så bra, och grattis till alla andra kvinnor som är bra.

Ibland tycker man att det här med kvinnorätt och jämställdhet går framåt och fler folk kommer till insikt om vad det egentligen handlar om, men rätt ofta så känns det som att det går bakåt utavbarahelvete. Till exempel det här med att det ska bli förbjudet med abort i delstaten South Dakota i USA. Kvinnan får göra abort om hennes liv är i fara, men det är straffbart om kvinnan skulle göra abort efter att ha blivit våldtagen eller om det handlar om incest. Lagförslaget beviljar ingen kompensation till våldtagna kvinnor och incestoffer. Läkare som utför aborter kommer att åtalas för brott. Försäljning av dagen-efter-piller och likande förbjuds och lagförslaget slår fast att livet börjar vid befruktningen.
Jag tycker det är helt jävla sjukt. Det handlar inte ett dugg om att man ska försöka bestämma när ett liv börjar eller när det ska börja räknas som mord på en människa, utan det handlar om mänskliga rättigheter.

Babyboom.

Men vad är det frågan om? Det är värsta babyboomen runt mig just nu, överallt ploppar de fram. Såg idag att en kompis hemifrån fått sitt andra barn igår. Hon är bara nåt år äldre än mig, vi var hos dem på midsommarafton i somras och då hade de redan en liten Axel på 4 månader. Otroligt produktivt må jag säga! Om några veckor ska en annan kompis hemifrån ha sitt andra barn. Hon är lika gammal som mig och vi var kompisar i högstadiet mestadels. Sen träffade hon killen och direkt efter studenten satte deras produktion igång. Hej och hå, och nu kommer nummer två, typ. I min klass var det en som slutade vid jul eftersom hon då var stor som ett hus, hon fick en bebis nu i februari. Dessutom har jag och mina klasskompisar upptäckt att det är två(!) stycken i klassen vars magar börjat puta på ett onaturligt sätt. Värsta epidemin... Vi glor som fan och funderar, men ingen vågar säga nåt. För nån vecka sedan åt en av dem lunch med oss och vi tänkte fråga: "Jahaaa, så du äter för två du? Höhö." Men tänk om hon skulle säga: "Eh, näe jag är lite hungrig bara..." Nåja, det lär ju visa sig.

Men jag tycker det är ganska häftigt faktiskt. Hade min tillvaro sett lite mer annorlunda ut hade jag inte varit helt främmande för tanken själv. Men jag är lite för praktiskt för det, vill gärna ha det stabilt och ordnat för mig innan något sådant är aktuellt. För jag tror det är så att det krävs två personer. Minst. Men ibland kliar det lite i äggstockarna, som en kompis sa.

Muffins.

Sak man kan göra om man har för många ägg, inte vill plugga, är godissugen men vill inte ha godis: Chokladmuffins.

Tusenbröder.

Åh, jäklar vad bra. En av de bästa svenska serierna som gått på Sveriges television, Tusenbröder, har premiär som film i helgen. Det har jag totalt missat. När det sista avsnittet som visades på tv var slut minns jag att jag tänkte: "Men det kan ju inte sluta såhär! Åh!"

Hoffa flyter iland i Estland, efter att hans stulna flyktbåt har exploderat. Han försöker börja ett nytt liv, men längtan efter familjen blir för stor och han bestämmer sig för att försöka ta sig tillbaka till Sverige. Nu börjar en tuff kamp för att ta sig hem till familjen. En familj som gått vidare i livet och som dessutom tror att han är död. Det underlättar ju inte heller att han har ett förflutet som fängelserymling och före detta bankrånare.

18932-103

Ola Rapace är grym.


Pluggar och lyssnar på Lantz i P3 samtidigt. Josefine Crafoord är verkligen inte helt smart. Det roliga är att Annika Lantz tar tillvara på det och dissar henne med rappa och elaka kommentarer då och då.
Josefin: "Åhh, jag älskade tidningen En ding ding värld. Den var verkligen så himla sjuuukt braaa."
Annika: "Josefin, när En ding ding värld lades ner flyttade redaktionen in i ditt huvud."
Mohahaha. I love Annika Lantz.

Award.

Brrr. Jag är typ lite trött. Men det gick väldigt bra igår, det gick förvånandsvärt lätt att sitta uppe till halv sex i morse faktiskt. Troligtvis eftersom galan faktiskt var väldigt rolig att titta på. Och Jon Stewart var riktigt bra som programledare, ironisk och småelak. 
Roligaste montaget var när de skulle visa att coola cowboys i gamla cowboyfilmer inte alls är så macho, apropå Brokeback Mountain såklart. I montaget visades klipp från gamla svartvita, amerikanska cowboyfilmer där machocowboys bl a smeker varandras pickadoller, blinkar och har ett grässtrå sådär nonchalant i munnen och säger: "This stays between you, me and the horse." 
Bland prispresenatörerna var Ben Stiller roligast när han skulle presentera Årets specialeffekter. Han kom ut i en grön kroppsstrumpa och försökte inbilla alla att genom s k greenscreen-teknologin så är det bara huvudet som syns i rutan nu hemma hos alla miljoner människor. Coooolt. Men så var det ju inte.
De flestas tacktal var lite tråkiga, men Reese Witherspoons tacktal var fint, "I just try to matter." Och visst var Crash bra, men årets film? Nja. Mjo. Kanske. Eller näe.

Oscarsgalan 2006 får 4,08 champagneglas av 5 möjliga.

Nu, efter två timmars sömn och fyra timmar på universitetet ska jag äntligen sova lite.

Irri.

Fan vad irriterande, det är ju reklam var sjunde minut ungefär.

Efter rödamattan-intervjuerna kan jag säga att: 
Heath Ledger och Michelle Williams fell in löööve när de gjorde Brokeback Mountain och nu såg de jättesöta ut och höll handen fastän Michelle hade en hemsk klänning.
Snyggaste klänning och hår: Sandra Bullock. 
Fulaste: Reese Witherspoons klänning var ärligt talat riktigt ful. Lite tråkigt, nu hoppas jag nästan på att Felicity Huffman vinner för hon var riktigt snygg.
Jag gillar håruppsättningarna på både Sandra och Felicity, en låg uppsättning med knut långt ner. Och så hade båda svarta stiliga klänningar.
Nu ser ju alla män ungefär likadana ut, men George Clooney är alltid stilig, och Jamie Foxx coolast. Aoum!

Oscar.

Snart är det Oscarsgalan och känner mig riktigt bra i form för att vara uppe hela natten. Vaknade ganska tidigt idag och tittade på Vasaloppsstarten, sen somnade jag om lite, sen gick jag en kortispromenad, sen tittade jag på vem som vann Vasaloppet, sen tog jag det lugnt, sen gick jag en långpromenad (blir så jävla trött på all snö bara), och sen sov jag lite. Det blir nog bra det här.
Egentligen har jag inga större åsikter om vem som ska vinna Oscarstatyetterna eftersom jag inte sett så många av filmerna som är nominerade. De enda i kategorin Bästa film som jag sett är Crash och Walk the line. Där hoppas jag på Walk the line även om USA har en tendens att överhylla filmer där kända, döda amerikaner gestaltas. Som Ray förra året t ex,  var den så himla bra? Hur som helst så är faktiskt Walk the line en bra film, oavsett om man gillar Johnny Cash eller inte. För mig hade den varit lika bra även om den inte handlat om någon känd döing. Heja Joaquin Phoenix!

18932-102



Femitvå.

Att dansa tryckare med någon till Electric med Madrugada hade ju varit trevligt.
Men det går att föreställa sig om man vill.

Le helg.

Det kan vara så att jag slagit rekord i sovning den här helgen. Det betyder ju iofs att jag ligger ganska bra till i min taktik att kolla på Oscarsgalan inatt. 
I fredags överraskades jag av att tv4 visade en bra film med Minnie Driver och David Duchovny. Return to me hette den visst. Romantiska dramakomedier brukar inte vara min grej, men den här var fin. Därför var jag tvungen att stanna uppe halva natten efter den tog slut för att fundera lite. Vaknade dagen efter tio i två. 13.50, herregud. Så länge sover man ju inte ens när man är sjuk. Och jag hade säkert kunnat sova längre om det inte var så att jag blev väckt av att en kompis ringde då. Dessutom var jag så dum så jag lät bli och svara eftersom jag vet att hon hade hört på mig att jag var nyvaken och då tyckt att jag var en dålig människa som sover bort hela dagarna. Så jag ringde upp en halvtimma senare och sa: "Oj, nu såg jag att du ringt. Jag måste varit ute och gått då." Jag är förresten rätt säker på att hon inte läser här, det hade ju varit lite pinsamt annars. Sen fick jag dåligt samvete så jag var tvungen att ringa till mamma och berätta att jag sovit till tio i två. Hon tyckte jag var en dålig människa som sov bort hela dagarna. "Du är bara avundsjuk", sa jag och så blev jag glad igen.

Nu vill jag att det ska bli måndag och sen att det blir fredag så tentorna är över och jag får dricka vin och sen åka till Jönköping och klampa in i min brorsas puttinuttiga samboförhållande och störa i två veckor.

Movies.

Det finns en del filmer jag vill se nu.
- Den nya Tarantino-filmen Hostel. Troligtvis är den rätt skruvad, knäpp och kanske inte ens särskilt bra. Men jag tror den är skitläskig i alla fall.
- Saw 2. Av samma anledning som Hostel. Fast jag tyckte i och för sig att första Saw-filmen var rätt cool. Dessutom var jag så himla tuff och såg den ensam.
- Transamerica. Felicity Huffman från Desperate Housewifes spelar en transsexuell man. Lite annorlunda, men den fick bra betyg på Filmkrönikan igår och hon är Oscarsnominerad för den rollen också tror jag.
- Jag vill egentligen se Brokeback mountain också, fast J sa igår att den var dålig. "Den var tråkig och så var det skitäckligt att se två killar hångla och sätta på varandra " Hm, jo det kan jag kanske förstå. Men jag vill nog se den ändå.
- New world. Bara för att Christian Bale är med. Storyn verkar skittråkig.

Synd att man blir utbjuden på bio så sällan...

Paus.

Hm. Ja, egentligen ska jag plugga idag. Har två tentor nästa vecka nämligen. Men eftersom mitt H&M-paket kom i förmiddags var jag tvungen att ta min femte paus, eller nåt, och hämta det. Men det gav mig lite huvudbry faktiskt. En av de vita toparna ska jag behålla, den här:

Den andra vita topen var fin, men lite väl pösig typ. Troligtvis åker den tillbaka. 
Sen var det kjolen... Jag vetifasen. Den var lite väl beige, brun och tråkig faktiskt. Men jag gillar modellen, trots att vida, veckade kjolar lätt ger känslan av en tunna. I alla fall på mig.

Det är ju inte riktigt det man vill åt, utan lite mer som Reese Witherspoon i Walk the line. I den filmen hade hon jättemånga sådana fina, mönstrade, vida kjolar.


Måste fundera på det här över helgen tror jag.

Reklam.

Känner mig som en riktig tv-junkie ibland, men det finns ju så mycket roligt som jag måste titta på. Ikväll är det t ex nya avsnitt av Little Britain, Svenska dialektmysterier, My name is Earl, Lost och ja, en hel massa kul. Mitt i alltihopa är det ibland rätt så roligt att se vissa reklamfilmer.

Roligast just nu är ComHems reklamfilm med den lilla söta dockan som blir förgrymmad på sin pappa. "Jädrans! AAARH!" Och med bredband menar hon ju tagliatelle, ojoj så sött. Se filmen
här.
Sen är det reklamfilmen för Vitamineral. Det är de roliga tjejerna från P3's Roll On som är med i dom och den roligaste är den med Stefan. "Stefan Stefan Stefan, ja", sen nyper hon honom i näsan och hoppar upp på hans rygg litegrann sådär och det blir konstig stämning. Se den här. Det är den som heter Film-Hallen.

Cityakuten.

Åh, de måste sluta sända sorgliga avsnitt av Cityakuten precis när jag ska sova..
Igår var det avsnittet då Dr Carters bebis dog efter bara sju månader i hans tjejs mage. Och jösses vad de grät, och jösses vad jag grät. Kom nämligen att tänka på att min mamma gått igenom samma sak, fast min lillebror fick bara fem månader i magen. Så när de på Cityakuten fick hålla i den döda bebisen inlindad i en liten filt för att säga hejdå tänkte jag på hur hemskt det måste varit och att min lillebror nu i dagarna skulle blivit 14 år. Konstigt... Sen fick jag närhetsabstinens för att ingen kom och klappade mig på huvudet när jag var ledsen så då grät jag lite till. Sen fick jag huvudvärk och somnade vid typ fyra. Nu är jag rätt trött.