Årets.

Kvällen kommer bli lugn.
Gissar på att det blir en ganska stillsam middag med några kompisar.
Först var det meningen att jag skulle se stadens fyrverkerier tillsammans med min kompis som skulle fått sin bebis i onsdags(!). Men jag fick ett rätt spännande sms inatt så det verkar som att de planerna blev omkullkastade på en gång... Nervöst värre. 

Men en Årets-lista såhär årets sista dag blir det.

Årets konsert:
Robbie Williams på Ullevi i somras vinner den kategorin.
Winnebäck och Anna Ternheim på hemmaplan var också fint. Fan, Di Leva var ju också riktigt bra. Kan nog konstatera att jag inte sett någon direkt dålig konsert i år i alla fall.

Årets skiva:
Separation Road - Anna Ternheim.

Årets bok:
Har inte läst så jättemånga faktiskt. Men sedan i somras har jag haft som projekt att läsa Camilla Läckbergs alla böcker. Har den sista kvar. De är helt okej faktiskt. Emellan dem hann jag också läsa Box 21 av Roslund & Hellström, samma författare som skrivit Odjuret vilken också var jättebra. Får hoppas att jag inte klassas som nåt psycho bara för att jag gillar böcker som är så läskiga och otäcka att man nästan mår lite illa när man läser dom. Men bra är dom.

Årets film:

Inte bara för att den ligger färskast i minnet utan för att den var helt fantastiskt rolig - Borat.

Årets låt:
Anna Ternheim är den jag blivit mest förtjust  i år så det måste bli Girl Laying Down.
På partyfronten vinner antingen Gnarls Barkley, bara för att den påminner så mycket om alla festerna i slutet av min vistelse i Örebro, eller Justin Timberlake, för att det påminner om den nya, roliga perioden som började i Jönköping i höstas.
Förloraren heter Basshunter. Hata.

Årets resa:
Nä. Jag har nog faktiskt inte rest nånting i år heller. Nu tjänar jag i alla fall lite pengar så det ska väl ordna sig med det.
Fast jag har ju inte bara varit hemma, Stockholm, Göteborg, Strängnäs, Växjö, Helsingborg...

Årets hurra:
Det går till mig själv och hur jag ordnat så att det har blivit så bra som det blivit. Vid den här tiden förra året hade jag ingen aning om var jag skulle befinna mig nu. Jag visste inget. Men nu bor jag i en stad som jag vill bo i, i en lägenhet som jag vill bo i och har ett jobb på ett ställe där jag verkligen vill vara.
Så, årets hurra går till mig själv och över hur bra, ambitiös och driftig jag kan vara om jag bara vill.

Årets slit:
Vi kämpade rätt bra med våran uppsats innan sommaren faktiskt. Men så blev det ett VG också. Annars har det ju faktiskt varit ganska slitigt att börja ett nytt jobb och med allt vad det innebär. Mycket nytt på en gång.

Årets plagg:
Klänningen. Före år 2006 tittade jag inte ens åt klänningar. Det var liksom ingen idé. I år har jag köpt, och använt, tre stycken. I vissa vinklar ser det bra ut, i vissa kanske inte precis som jag skulle vilja att det såg ut. Men det gör inget.

Årets köp:
Min lägenhet. Tittade på ganska många i somras och blev ibland rätt irriterad över hur himla dyra alla blev. Men jag hade is i magen och fick äntligen tag på en som blev min. Och nu undrar jag om det kunde bli så mycket bättre än vad det blev. Jag trivs något så oerhört bra hos mig själv.

Årets fynd:
Jag vet inte riktigt... Min lägenhet kanske? Eller att jag lyckades sälja min lägenhet i Örebro till slut. Fast det var ju inget fynd direkt. Snarare plusminusnoll. Men det ska jag nog vara nöjd med ändå (jädra stad).

Årets sorg:
Har varit förskonad från stora sorger i år. Ingen som dött eller skadat sig vad jag vet. Skönt det.

Så skrev jag förra året. I år har det varit lite annorlunda. Mormor gick bort och farmor blev sjuk och hamnade på boende. I samband med detta har flera i min närhet och familj också mått dåligt.
Vissa saker är lite mer komplicerade än vad jag kan berätta här. Och det har varit jobbigt. Det har det faktiskt. Men jag blir äldre och äldre och jag måste nog försöka förstå att saker och ting, människor och deras relationer, inte är som de var när man var liten. Men det är svårt. Och det är sorgligt.

Årets beslut:
Egentligen har jag beslutat om ganska många "stora" saker i år. Jobb, lägenhet osv. Fast det har inte varit särskilt svårt eftersom jag bara har mig själv att tänka på (tyvärr).

Årets trevligaste och roligaste:
I början på året helt klart människorna i Örebro. Såå roligt vi hade sista veckorna. I sommar och höst får det bli de nya arbetskamraterna och de nya människorna jag lärt känna i Jönköping. Det är himla bra det. Så man slipper sitta ensam på sin kammare om helgkvällarna. Dessutom är de väldigt trevliga och roliga, som sagt.

Årets upp- och ner:
Årets upp- och ner är att jag verkligen känt det här året att min självkänsla har vuxit. Jag har vågat saker. Fått lite mer självförtroende. Det har hänt saker som jag har berättat om och saker som jag behåller för mig själv. Men ibland kan den känslan svikta rätt rejält också. Fast ibland känns den bara likgiltig. Att allt kan kvitta. Att jag inte bryr mig. Självkänsla, självförtroende, vad är det? 

Kommande års förhoppning:
Att självkänslan ska fortsätta växa så att jag vågar fler saker. Att jag tar för mig mer. 
Och att jag ska vara frisk.

Gott nytt år!!

Freitag.

Fredag, fredag, fredag...
Det innebär fredagsfrukost på jobbet med bryggkaffe istället för automatkaffe, björnbärsmarmelad och brieost. Lyx.
Funderar på om jag ska fortsätta på lyxspåret resten av dagen också genom att typ ta ett skumbad, måla tånaglarna, laga någon god mat, dricka vin och kolla på Persbrandtfilm med täcket i soffan.

Japp. Så får det bli.

Men hallå.

Och som vanligt är det mest synd om mig.
Tänkte jag skulle inviga min nya, fina dvd-spelare ikväll. Men så var det inte med någon scartkabel. Eh, nähäe? Hur tänkte de då att man skulle göra? Köpa den själv alltså. Så fräckt.

Håll ut Persbrandt! Jag kommer igen imorgon!

No thank you.

En bra kväll igår. Väldigt bra. Först en liten förfest med tjejorna. Sedan en lite större VIP-förfest med fri dricka (farligt, farligt) på Harrys tillsammans med en massa bra människor. Sådana som man verkligen är intresserad av att höra hur de har det nuförtiden. På riktigt.
Sen blev det lite väl mycket spring mellan Harrys och hotellet, de ligger ju mitt emot varandra. Men det fanns ju kul folk på båda ställena så vad gör man. Fast jag tror ändå Harrys blev det vinnande stället. Där fanns de bästa.

Men jag förstår inte vad det är med mig och att jag blir så hemmakär när jag går ut i Värnamo.
Som igår, jag älskade allt och alla ett litet tag där tror jag. Nu när jag kommit till mina rätta sinnes lag inser jag att det egentligen är precis som vanligt. Igår var det ju i princip bara folk ute som inte bor i stan. Bakom de människorna som jag gillar står det andra folket kvar. Tjejerna har jag ingen riktig koll på, men av någon anledning påminner killarna om de som
Mikebike skriver om angående termosmuggen. Det kan finnas en och annan som förstår ungefär hur jag menar. Det är liksom något med dem som inte känns riktigt rätt...

Nej. Jag kommer aldrig flytta tillbaka hit så länge jag är singel i alla fall. That's for sure.

Juldagshets.

Fram tills för bara en liten stund sedan kände jag verkligen inte för att gå ut och stöka runt bland sjuhundra andra på Stadshotellet ikväll. Egentligen vill jag bara vara hemma och inte göra någonting.
Fast det ser rätt bra ut inför kvällen ändå. Det blir nog kul.

Julkul.

En lite annorlunda jul i år. Men det gick rätt så bra allting. Tror jag. Kändes inte som att jag missade så hemskt mycket.

Uppesittarkvällen var mysig. Både farfar och morfar kom. Det kändes förstås lite konstigt att varken farmor eller mormor var med i år, men det måste ju varit ännu värre för de söta, gamla gubbarna. Bäst på uppesittarkvällen var dock Kvarteret Skatan julspecial. Det kommer dessutom ett nyårsspecial nästa helg, inte missa. 

På julafton hann jag med jullunchen hos kusinerna och efter jobbet vid halv tio på kvällen åkte jag till brorsans tjejs familj där resten av de mina höll hus för första gången på en julaftonskväll. Där var det mer eller mindre fest kan man säga. Jösses. Eftersom jag hade jobbat och var lugn och städad körde jag oss hem sen. I bilen spelades det dansbandsjulmusik som kan ha varit något utav det mest absurda jag hört i musikväg. Farsan satt i baksätet och sjöng med givetvis. När vi skulle tanka fick han nåt frispel i huvudet och började dansa runt bland pumparna. Jag tror han var full.

Väl hemma fick jag äntligen mina julklappar. Så härligt, det är ju ändå det som hela julen går ut på.
Att Ida ska få sina julklappar! 

18932-321

Snart är det.

Håhåjaja.
Idag på jobbet sa en dam: "Du är en ängel."
Så härligt, en ängel liksom. Och det ligger ju väldigt rätt i tiden just i dessa dagar.

Imorgon eftermiddag beger jag mig till hembyn för julkul med familjen. Vi ska äta julmat, tindra med ögonen framför granen, vara lite nervösa och hetsa uppvarandra genom att med jämna mellanrum säga: "Hörrni, hörrni det är julafton imorgon!"

Iiih.

Jisses.

Haha. Ja, Lussebandyn har ju alltid varit på största, blodiga allvar, det var det även på min tid.
Bara det nu inte var min lillasyster som startade det...

Näe, allvarligt talat fattar jag inte varför de får hålla på. Hela grejen med skolans lussebandy är att både elever som är med i ett lag för att spela, samt de som bara är publik, börjar dricka sprit klockan 11 på förmiddagen för att sedan fortsätta med det hela dagen och hålla ut till avslutningsdiscot som är på kvällen. Ungdomar!


(Been there, done that.)

Jkpg är en krigszon just nu.

Så jädra smidigt.
Upp och hoppa i morse. In i bilen. Fick parkering så nära stan man kan komma. Parkeringstid för en kvart. Kryssa sig igenom folkmassorna. In i affär, ut ur affär. Köpte åtta saker bara till mig själv. In i nästa affär, ut igen. Träffa kompis på gatan, prata fort. Mot bilen, tre minuter kvar av tiden. Perfekt. Åka till jobbet. Sitta i bilkö tio minuter. Stiger in på sjukhuset prick kl 13:00.

Damn, I'm good!

 

Jobb.

Det verkar vara officiellt nu. Det fasta jobbet.
Folk runt omkring mig på jobbet gratulerar. Utan ironi i rösten så jag antar att de tycker det är bra. Och jag måste erkänna att det känns rätt så tufft att jag "går före" två stycken som bara har vikariat men som varit här längre tid än mig. Hoppas inte de blir arga på mig utan på chefen i så fall..

Kommer alltså förbli jönköpingsbo ett bra tag till framöver. Det är schysst med stadig inkomst. Dessutom slipper jag garanterat jobba julafton nästa år (Ja, jag hade en liten svacka igår där jag kände att det faktiskt ska bli skittråkigt att jobba halva julafton. Jag är ju en julromantiker ju! Det kommer alltså vara mest synd om mig och jag vill att alla ska tänka mig på mig när klockan slår tre på eftermiddagen). Men det bästa av allt: Jag får skaffa mig en hyrdator utan problem! Yeah!

Är glögg gott? Egentligen?

Inga hemska alkisar i min närhet denna dag. Därför har det varit en bra dag.

Ingen ful-onsdag direkt heller eftersom jag färgat håret idag. Dyrt var det, men rätt så bra blev det. Påfyllning av den bruna färgen och sen några slingor, även några röda faktiskt.Annars inte så mycket nytt. Morsan kommer imorgon. Jag har inte städat trots att det hörde till planen. Jag sov istället. Jag är färdig med alla julklappar. Just nu dricker jag glögg och lyssnar på Feliz Navidad. Eller när, jag dricker inte glögg, jag smuttar mest, fuktar läpparna lite bara. Det är ju inte så jättegott. Egentligen.

And so the fultisdag continues..

Till alla fulla JÄVLAR på bussen som beter sig som vinterkräksjuka svin bland folk, skriker som rövare och sprider sin odör omkring människor som är tvingade att sitta i samma fordon vill jag bara säga:
JAG HATAR ER.

Blä.

Idag är det en fuldag.
Tappade min foundation som finns i en glasflaska i stengolvet på badrummet i morse. Alltså, klockan var inte ens sex. Inte roligt. Därav fuldagen.
Jag hatar fuldagar.
Dessutom fryser jag.

Frusen, ynklig och trött. Fultisdag helt enkelt.


Jul 2007.

Jajemänsan. Idag har det varit julstämning hos familjen Ida minsann. Har slagit in julklappar, lyssnat på julmusik och tindrat med ögonen halva eftermiddagen.


Uäh.

Näe, idag blir det nog inte så mycket gjort.. Men det var kul igår.

Egentligen hade vi nog en del att fira också. Kompis K hade kommit in på en utbildning hon sökt och igår, preics när jag skulle gå hem, viskade min chef till mig lite i hemlighet att hon förmodligen kommer erbjuda mig en fast tjänst här nu när mitt vikariat går ut. Det känns... stort. Dessutom känns det som jag måste bestämma sig om jag verkligen vill det här för en längre tid framöver. Vill jag det? Ja.
Jag har just nu inget att förlora på att tacka ja men desto mer att förlora om jag säger nej. Och jag måste nog inse att det inte kommer komma någon som tar med mig till ett varmt land och ber mig bli hemmafru.
Fast anställning på ett länssjukhus känns ändå rätt grymt. Stabilt liksom. En man, ett par kids, en volvo och en hund. Bring it on. Men landstingets julbonus är lite väl snål tycker jag, en biobiljett eller blommor för 70 spänn. Dessutom är det samma varje år. Det ska jag ändra på när jag bli landstingsdirektörska.

Igår ja. Fan, det har börjat bli så mycket folk på det stället vi brukar gå till. Att först stå i kö utomhus och sen gå in för att bara trängas och få öl på sig känns lite halvjobbigt. Och så alla medelålders män som varit på julbord och egentligen var för fulla redan när de kom. Suck..

Och vad är det egentligen med mig och alla fylle-sms. Jag tror jag berättade för samtliga i min telefonbok att Johan Davidsson (lagkapten i HV71) var på samma ställe. Vafan, han är ju inte ens snygg. Är det fortfarande ingen, två veckor till år 2007, som har uppfunnit det där alkolåset på mobiltelefoner? Mycket märkligt.

Men jag trivdes rätt bra i min klänning i alla fall. Den som jag hade tänkt lämna tillbaka. Jag hade nog en dålig dag när jag provade den. Igår åkte den på igen och då tänkte jag: Har man kurvor så har man. Det är inte mitt fel. Det är morsans.


Förfest.

Imorgon är det fredag fan. Och jag ska på fest!

Chamillionare - Riding dirty
Justin Timberlake - My love
Snook - Längst fram i taxin
Justin Timberlake - Sexyback
David Guetta - Love don't let me go
The Pouges feat. Kirsty MacColl - Fairytale of New York

Till efterfesten: Nelly Furtado - All good things (come to an end)

Nej, inte en sydväst också..

Alltså, min mamma.
Igår kväll skulle jag ringa henne för att prata lite om en grej angående den obligatoriska, gynekologiska cellprovtagningen som alla kvinnor får göra. Vi är oftast väldigt öppna mot varandra och det är rätt lätt att prata med henne, kanske särskilt om detta eftersom hon jobbar på en sådan mottagning. Men ibland blir det ändå lite småpinsamt..

"Just det, och det är därför man ska ha regnkläder på sig när man träffar nån.."

Regnkläder? Haha. Ja, många synonymer har man ju hört i sina dar, men inte just denna. Och av sin egna mor också. Herregud.


(Och bara för att förtydliga så pratade vi inte om något konstigt som jag hade utan bara rent allmänt. Såklart.)

Jag och Nobel.

Lite tråkigt att blogg.se inte fungerat på ett par dagar.
Inte för att det hänt så himla mycket hos mig, men ändå. Vill att det ska bli fredag kväll fort, för då ska vi ut. Då kanske det händer nåt kul. Kanske. Eventuellt.

Jag har i alla fall köpt Xider Christmas edition, den med apelsin/mistelsmak. Och med glitter i. Jag tror aldrig jag gjorde något vetenskapligt experiment förra året angående glittret i cidern och huruvida det följer med ut (glitterkiss, så himla spejsigt) eller om det lagras i kroppen. Kan inte vara nyttigt.. Eller att det kanske fastnar någonstans på vägen ut. Glitternjure får man då. Det skulle nog vara en ny diagnos, undra om de känner till den här på jobbet. Jag kanske är nåt på spåret... Nobelpriset i medicin till mig nästa år alltså. Kanske. Eventuellt.

Meramera.

En till tar vi! 
http://www.youtube.com/watch?v=LKeHOpV1uLMSåg Beck-filmen Skarpt läge förra helgen. Den var väldigt bra. Jag tror att jag då drabbades av en liten Persbrandt-hangup. Igen.

Katastrophe.

Ouch, vilket bottennapp. Jag blir lite ledsen över sånt här.
Våfflat hår? I ett tyghårband som är fäst lite käckt på sidan. Det hade jag också när jag var sju. Vad är det där för slags snörning egentligen? Och vad är det för tygstycke som hänger över armarna? Sen har hon ju ingen aftonväska precis, ser ut som den är köpt i Ullared för 69.90.
Det var ju Nobelmiddag god dammit!


...

Idag har jag tänkt på hur skönt det är att bo centralt.
Ikväll gick vi hemifrån mig bara tio minuter innan filmen började. Och imorse när jag skulle ta bussen till jobbet stod jag bredvid två stora blodpölar i busskuren.

Tänk, så hade det inte varit om jag hade bott på landet till exempel.


U S and A.

Ja, herregud.
Efter en skitjobbig jävla söndag på jobbet (steg upp 05.30 i morse och begav mig till ett kaos typ) slutade kvällen rätt avslappnat ändå.
När jag kom hem, fortfarande uppstressad, släckte jag ner, tände några ljus, käkade lite, sov lite på soffan. Efter en liten stund kom två kompisar över på adventsfika och sen gick vi på bio. På Borat.

Jag vet att det inte är så många dagar kvar på det här året men det var tamejfan den roligaste filmen i år. Just nu känns det dock som att det är den roligaste film jag sett någonsin. Och gud så ont i magen man kan få av att försöka kväva ett gapskratt, eller flera, i en biosalong. Ibland gick det bara inte.
18932-302

Men kom igen då.

Jag uttryckte igår en liten önskan om att jag vill ha en man i julklapp. Nej, inte en sådan som går på batteri och som bor i byrånlådan. Jag vill ha en riktig. Jag menar, jag är inte kräsen, nej då inte alls. En vanlig man bara, hur svårt kan det vara? För fan. Som den här till exempelvis. Han kan jag ta. Inga problem alltså.

http://www.youtube.com/watch?v=vqC0jb4_sec&eurl=


Hjulclaps.

Jag är ju bäst. Alla julklappar är nu inhandlade och jag måste säga att jag verkligen lyckats.

I söndags hade vi Den Stora Julklappslottningen i familjen Johanssons residens. Eftersom vi är sex personer i familjen lottar vi varje år vem man ska köpa till. Det är väldigt bra tycker jag, då har man bara en person att koncentrera sig på och man slipper stressa runt och köpa till fyra andra.

Vi fick lotta om tre gånger eftersom vissa delar av familjen försökte fuska för att få en så liten möjlighet som möjligt att få pappa som sin julklappsinköpare eftersom han alltid, varje år, hotar med att köpa alla julklapparna på Granngården om man inte är snäll. Det var tur att vi hade två utomstående som övervakade lottningen, mina bröders sambos, annars hade korruptionerna, konspirationerna och allianserna tagit överhand. Jag är i alla fall nöjd med hur det föll sig. Jag ska köpa julklappar till pappa och få av Andreas, den yngre av mina storebröder. Perfa!

I Stockholm köpte jag en randig, blåish skjorta och en V-ringad tröja till honom. Så jädra snyggt. Och så blir det en skäggtrimmer och
White Guide av Mikael Mölstad för den har han önskat sig. Kanske hittar jag nånting mer kul innan det blir julafton. Åh han kommer bli så nöjd och jag kommer inneha förstaplatsen som favoritdotter i minst ett år till..

Ja, nej eller kanske.

Okej, det senaste inlägget kanske var lite väl internt. Men Johanna kommer skratta i alla fall.

Jag är ledig imorgon. Har inga direkta planer. Ska kanske se rymduppskjutningen live på teve. Tänk om hela skiten sprängs i luften. Det vill jag se. Sen ska jag läsa min bok. Sen ska jag eventuellt gå och lämna tillbaka en klänning som jag köpte i Stockholm och som jag tyckte såg bra ut i ungefär en sekund. När ska jag lära mig? Klänning. Är. Inte. Min. Grej.

Det var det det. Godnatt.

Jul på slottet.

Johanna! Den här är till dig... Haha.

http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?d=50880&a=581625

Sthlm.

Jodå. Stockholm var kul.
Åksjuk på tåget förstås. Ett halvtaskigt hotellrum (fast centralt). Lagom roligt att åka med morsan som dumpade mig om dagarna för jobbets skull så jag var tvungen att gå runt ensam på Stockholms gator. Men jag klarade mig. Inte första gången man är i Stockholm va. Jag gick och gick och gick. Köpte en del saker emellanåt. Tittade på folk. Tittade på byggnader och hus. Såg ett och annat känt ansikte. Såg en biljakt på Kungsgatan. På kvällarna var vi dock ute och träffade lite vänner i stan. Såg bl a Maria Möllers julshow som var rätt kul faktiskt, åt en massa god mat (det lutar åt att mitt nya liv börjar efter nyår) och drack en del vin.

Jag gillar Stockholm, fast i små doser.

MMM. Det blir nog till att skriva en liten skrivelse till Ica Ma...

DSC00140
MMM. Det blir nog till att skriva en liten skrivelse till Ica Maxi i Jönköping för jag tror inte jag kommer överleva utan Ben&Jerry till nästa Stockholmsresa. För övrigt är det ju jävligt märkligt, här har man hela huvudstaden att shoppa på och ändå hittar man mest på H&M. Fast galnaste inköpet (hittills) är nog makeup-borsten för 240 kronor på M.A.C. Sa hon att det var mårdhår? Lite småäckligt om man tänker efter. Men vad gör man inte för att få sådär sexigt sotade ögon.. Hm.

Torsten.

Något av det roligaste jag brukar sysselsätta mig med när jag är hemma hos föräldrarna och börjar bli lite rastlös är att mucka med katten. Det händer lite och kan man säga.

Idag tänkte jag börja retas med honom när han tvättade sig. Att han dessutom gärna ligger på rygg och skrevar anser jag vara mycket provocerande. Lite svårt att ta kort på hela händelseförloppet eftersom jag hela tiden hoppade undan när han attackerade mig. Men det som händer efter den här bilden är att han skruvar på sig och rullar runt ganska snabbt för att attackera min fot som petat han i ryggen ett tag. Men han fick inte tag i mig! Mohaha.  
18932-297

Sen skulle farsan lägga sig i och började reta honom med hallmattan. Det som händer efter bilden är att kattfan attackerar mattkanten, sedan farsans ben och sedan springer han iväg och vill inte "leka" längre. Tråk-Torsten.
18932-298

Mååfa och faamo.

Är i Värnamo över helgen. Ingen vidare julstämning på stan idag eftersom det regnade mest hela tiden.
Men det var mysigt att fika med kompisensomskahabebisombaraettparveckor. Hon har världens finaste mage! Fan, det börjar klia lite i äggstockarna tror jag... Kanske.

Sen hälsade jag på morfar. Var tvungen att hålla tillbaka gråten när jag steg in i deras fina radhus, som jag för övrigt inte varit i på väldigt länge, och såg alla foton på mormor. Det var tomt utan henne där och det röda läppstiftet låg inte där det brukade.

Sen hälsade jag på farmor. Var tvungen att hålla tillbaka gråten igen eftersom jag idag verkligen märkte att hon börjar tackla av. Hon är inte densamma längre.  


Annars är det bra.


Julkalender.

Weey, idag får man öppna första luckan.
Jag har dock ingen chokladkalender eftersom jag har börjat mitt nya liv nu såhär lagom till svullar-jul. Men jag har en annan julkalender. Undra om årets kalender blir lika rolig som förra årets?

http://www.oioioi.se/