RW.

Ahh. Robbie Williams Live i Berlin nu på ettan. Perfekt start på dagen.
Inte klokt att jag reagerar så himla fysiskt, det pirrar i magen och jag ryser fan ända ner i stortån. Skumt. Måtte det bli 2 juli fort!!

People.

Haha. Alltså, det här med människor. Träffade på en hel bunt med nya sådana i lördags och det var mest därför som det blev så jäkla roligt. Utdrag från vad helfestliga A skrev idag om helgen (det är alltså jag som är hon med duschen och den virriga vägbeskrivningen):

"Dra mig baklänges vad jag fick garva halvt ihjäl mig i lördags. Helt oväntat så bjöd jag in mig själv till en tjej jag knappt ens sagt hej till här på lunar och blev glatt överraskad av bemötandet och hur bra allt klaffade. I det stora hela så var det ungefär så här:
Jag fick numret av vår gemensamma kompis, ringde upp och sa 'hej, jag kommer till dig, får jag låna din dusch?' och någon timma senare så knackade jag på hennes dörr efter en lätt virrig vägbeskrivning och strippade av mig själv det första jag gjorde. Duschande hanns inte med för vår gemensamma kompis stressade på för hon 'ville slippa kö', så jag fick raggartvätta armhålorna, fräscha upp med lite deo, dra på mig det nya turkosa slamptyget och köra vidare för att plocka upp fröken Linda och de två badboysen. Badboysen visade sig vara riktigt sköna och inte alls så hårda man kunde tro (fördomsfulla jag). Parkerade centralt och stapplade bort över isen till nattcluben...där det var kö. "Detta är inte kö, det är kö när det går ända diiiiiiiiit bort *Linda pekar långt bortibak*"....oookej, men det tog ändå fetalångatiden innan vi var inne och killarna bakom mig puttades jättemycket. Fast jag log mest, orkade inte starta en scen *host*. T-mannen var en ängel som stod för inträdet och knäppte mig på näsan igen eftersom jag trodde han var en badboy.
Vi hade så jävla roligt och dansade verkligen arsle av oss. Sen hände lite märkliga ting när jag åter landat på dansgolvet med brudarna, då en lång vakt kom gåendes med en lätt förvånad T-man och de försvann tillsammans mot entrén. Jag och flickorna följde efter och fick till slut veta sanningen att han minsann åkt ut i kylan och inte var välkommen in igen. Haha. Nattclubar i ett nötskal. Hur som, jag begav mig ut jag också och gav grabben skjuts hem, tog en snabb titt på Lindas nya lya och återvände sedan till stan för att hämta brudarna… trodde jag. Linda hade tydligen fastnat någonstans och vägrade släppa (!) och Ida höll sig aktiv i telefonen så jag inte kunde komma fram och säga att jag var på plats. Sen kom Ida och vi väntade, och väntade, och väntade….väntade lite till, lite mycket till, och till slut så kom även Linda ut med nariga läppar och ett leende ;-) Vart badboy nr2 tog vägen är ett mysterium. Bortamatch månne?!
Helt sjukt vad kul man kan ha med folk man inte känner det minsta. Jag gjorde tappra försök till att lära känna folket genom att ställa artiga frågor som ”Vad gör du annars då?”, ”Vad har du för hobbies?” och ”Gillar du djur?”. Det gick sådär, tror det finns någon slags minnesblockad i dörren när man lämnar krogen, för trots att jag var nykter så minns jag väldigt dåligt vad som sades. Eller så var det kanske så att jag aldrig fick något svar och att det egentligen inte var någon som snackade med mig. Vem bryr sig och framför allt, vem minns!? Saken är då sann att utan internet så hade jag aldrig fått träffa dessa sköna profiler, och inte heller hade jag fått se så mycket av Sverige utan mina kontakter på nätet."



Kunde inte sagt det bättre själv, A! Och nej, jag gillar inte djur.

Solen i ögonen.

Bra dag det här, trots att det är måndag. Solen skiner, fåglarna kvittrar, snön är borta från vägarna (nästan), min vän M slog sitt personliga rekord i Vasalopp med jättemycket och jag har shoppat underkläder. Ja, det är då för härligt...


Slottet. Och värsta blåa himlen.

Igår.

Igår ja. Just det. I stora drag var det otroligt jäkla roligt, trots att jag fick förfesta litegrann själv i början. Men det tog sig rätt snabbt sen kan man säga! Skratt, dans och drinkar. Vissa hånglade, vissa hånglade inte. Ungefär så var det. Mer tänker jag inte skvallra om. Kan i alla fall tala om att jag somnade gott och att jag inte mådde ett dugg dåligt i morse. Jag mådde snarare jättebra.


Yeah.

Jahaja. Då sitter jag här på min alldeles egna förfest. Det är jävligt roligt ska ni veta. Jag har allsång här. Bästa låtarna att skråla med i är Bittersweet Symphony med The Verve, Let's Leave med The Plan, Vocal med Madrugada, Suicide med The Slaves, Fix You med Coldplay och så en massa andra Coldplay-låtar.
Jag älskar Coldplay. Jag får storhetsvansinne av Coldplay, jag vill springa ut på en regnig gata, sträcka ut armarna och snurra runt runt runt till Coldplay.
Ja, det är roligt här. På festen. Och alla får komma. Varsågoda. Man kanske skulle gått med på Thåström ändå? Eller näää... Fast om ett tag kommer en annan kompis hit. Eller kompis och kompis, det är en internetkompis som jag aldrig träffat. Knappt ens pratat med på internet heller för den delen. Gah, alla dessa internetiga vänner, jag blir galen. Vilka är dom? Vad gör dom? Hur väl känner man varandra egentligen? Varför bor de så långt bort? Hur kommer det sig att vissa av dem kan vända mitt humör totalt upp och ner, till det positiva? Varför drömmer jag om en del som om de fanns i mitt liv på riktigt? Fast det gör de ju på ett sätt, och har gjort i flera år. Det är på ett lite annorlunda sätt bara. Men ändå. Jag blir frustrerad... Fast internet är en bra uppfinning ändå. Tack till den som uppfann det. Halleluja. Underbara människor.

Thåström.

Skön lördag idag. Det droppar en massa snö på min balkong. Det är tamigtusan mars alldeles snart! Det är då det brukar vända. Har känt mig tillräckligt seg nu de senaste månaderna.

Ikväll blir det ut i alla fall. L och några till ska gå på Thåström, men det vill inte jag. Jag gillar inte honom särskilt mycket även om jag alltid uppskattar att se en bra konsert, han hade visst fått bra med betyg sist. Men näe, det kostade 350 pix och så bra är han inte. Desssutom har han konstigt hår. Något som jag hört är att hans skatbo på huvudet i själva verket är en peruk. Eller att håret är kammat uppåt/framåt för att dölja ett flyende hårfäste och den ständiga kepsen eller mössan håller allt på plats. Håret som sticker ut som en lugg under mössan är alltså i själva verket nackhår. Skumt. Men det är ju såklart inte därför jag inte är så förtjust i honom.
I alla fall så ska jag möta upp de andra efter konserten, vilket innebär att jag får förfesta själv. Det kan ju bli... kul.

Jaja.

Men jaa, vilken otrolig respons det varit från inlägget jag skrev i förmiddags då. Inte. Ni är ju för roliga.


Jaja.

Idag är det faktiskt superfredag. Dessutom är det supercsnfredag, så himla skönt. Fast det är också superlöningsfredag för min del eftersom jag jobbade två dar på sjukhuset hemma i Värnamo för ett par veckor sedan. Bara två dagar som sagt, men ändå.
Apropå cash, var nere på stan tidigare och skötte lite ärenden. Var tvungen att gå in på Lindex för att kolla lite, och jag kan bara konstatera att det är jäkligt synd att jag inte har någon att visa snygga underkläder för/har en massa pengar över. Jag brukar inte tycka att just Lindex är någon höjdaraffär direkt. Eller ja, det är ett ställe där morsan handlar typ. Men de hade en massa fina underklädeslinnen där!
Men näedå, jag är inte bitter. Jag kanske går tillbaka dit imorgon och köper linnet på bilden ändå, för min egen skull. Det är ju nästan lika roligt. Hm.

Från Lindex.se

Nyfis.

Yo. Nu har jag haft över tusen unika besökare och över tio tusen klick på den här sidan (okej, jag är skyldig till ganska många av dem) och jag har ca trettio besök om dagen. Jag blir sjukt nyfiken på vilka det är. Särskilt eftersom jag de senaste dagarna brutit kraftigt mot min ingabilderpåmigsjälv-regel. Ni som ger kommentarer ibland vet jag ju läser här ibland (tackelitack, kommentarer är skitkul), men jag vill veta vilka ni andra är. Så kan inte ni som brukar klicka in här bara säga: Hej, eller nåt.
Vet att det är jättetråkigt och att man brukar strunta i det om nån annan ber, det har jag också gjort, men snäähhllha....

Klippklipp.

Var och klippte mig för nån dag sen. Eller klippte gjorde hon inte, hon skar med kniv. Tjiptjop hipp som happ över alltihopa. Det blev tok-kort kan man säga. Och jag har inte vant mig än. Men ensanteklaga, det växer ju ut igen.
18932-94




Tö.

Undra om man vågar gå och lämna sina sopor idag utan att få tre ton snö innanför nacken?
18932-92



Eskobar.

Upptäckte en skiva i cd-stället som jag inte lyssnat på på riktigt länge men som jag tycker jättemycket om. Förknippar den med vakna nätter och kalla promenader vintern 2001.
Til We're Dead med Eskobar.
18932-91

Då och nu.

Herregud så roligt. Det är när jag hittar såna här bilder som jag saknar min familj lite grann och inser att jag nog aldrig kommer bli av med den Johanssonska näsan... (Notera den gula flugan med matchande läderskärp, samt att jag inte beter mig sådär numera. Inte så ofta i alla fall.)
Då:


Nu:

Men åh.

Det är verkligen helt okej att min granne ovanpå spelar hög musik när det är mitt på eftermiddagen. Men att hon spelar I'll Be Ready med Sunblock, Baywatch-låten, det förstår jag inte alls.


Atjo.

Har varit riktigt risig sedan i söndags. Mamma sa i telefon igår att jag nyser värre än pappa. Där snackar vi många decibel x ganska många nysningar i rad. Och jag blev ju inte direkt piggare av att ha tidig lektion idag, råkade faktiskt blunda nån minut på föreläsningen. Men förutom att jag har ont i halsen, ont i huvudet och det månatliga magontet (lyckades såklart pricka in det de här dagarna också) så är det bra.

Snygg-mäklarn var nyss här för att fotografera och vi bokade dag för visning bl a. Spännande. Fråga mig inte hur, men jag fick i alla fall reda på att han är singel. Kan ju vara eh, kul att veta. I måndags ringde hans kompis, som jobbar på en annan mäklarfirma i Jkpg, för att fråga om jag vill vara med på en "lista" där man får gå på lite mer "privata" visningar och sånt. Mm, ja tack, sa jag. Schysst.

Nu ska jag gå och handla. Är rätt säker på att jag kommer köpa choklad.

Lista.

För det mesta är det ganska tråkigt för andra att läsa listor hit och dit som folk skriver, men det är roligt att fylla i dem så jag gör det ändå. Snodde den från J.

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa?
Nej. Så jävla spännande är jag inte. 

Vilken årstid tycker du bäst om?
Mittemellan vår och sommar, typ maj.

Brukar du sjunga i duschen?
Nej. Brukar hmm, mmm, nanana:a ibland, men inte i duschen.

Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? 
Fotboll. Fast bara när det är stora mästerskap.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Nej. Attraktion kanske, men inte kärlek.

Vad är viktigast för dig?
Att vara frisk och att veta att det finns människor som bryr sig om en.

Laddar du hem musik och film från internet?
Musik, men inte film.

Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?
Bli glad. Sen skulle jag resa. Brukar bli sjukt avundsjuk på de som vinner 25tusen i månaden i 25 år. Hade hellre tagit det än en klumpsumma. Eh, men man brukar ju knappast få välja...

Vad är det bästa med julafton?
Att jag, mina syskon och mina kusiner har så roligt och att farmor är så söt och snäll (fast det är hon alltid annars också).

Tänker du mycket på ditt utseende?
Nja. Lagom, tror jag.

Vad får dig att slappna av?
Sova middag på soffan.

Tänker du ofta på sex?
Av någon anledning har frekvensen ökat senaste åren, vet inte varför, men det är nog lagom mycket i alla fall.

Är du skyldig någon pengar?
Banken och CSN.

Är du mörkrädd?
Nej. 

Vilken färg är snyggast?
Just nu gillar jag midnattsblått.

Tycker du matte är svårt?
Japp. Jag har ett IG i matte C och det var så jävla skönt när jag visste att jag skulle få det för då slapp jag tänka på matte C-skiten resten av terminen. Ibland är det inte värt att ha en massa ångest.

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder?
Nej. Har man god smak i övrigt så klarar man sig utan dem. 

Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling?
25tusen i månaden i 25 år. Tack.

När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon?
11-12.

På vem/vad avreagerar du oftast din ilska?
På folk runt omkring mig. Inte så att jag måste slå dom, bara prata lite och diskutera vad som gjort mig ilsken.

Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen?
Nej. Fast rökförbud på krogen är bra.

Har du piercing?
Öron och navel.

Bråkar du och dina syskon ofta?
Nuförtiden bråkar vi inte, fast vi kivas ibland. Säger rätt ofta: "Du är ju störd för fan." Sen skrattar vi.

Vem är den viktigaste personen i ditt liv?
Har ingen annan att bry mig om just nu än mig själv. Så jag måste väl säga mig själv då. Fast någon annan är välkommen att ta över min plats närsomhelst.

Läser du ofta böcker?
Det går i perioder. Några skönlitterära böcker om året klämmer jag lätt i alla fall.

Vad föredrar du för sorts filmer?
Coola filmer. Förstår alla vilken typ jag menar då? Inga amerikanska romantiska komedier i alla fall.

Vad slösar du mest pengar på?
Har inget direkt att slösa på just nu, men får dåligt samvete om en utekväll blivit dyr eller om jag köpt nåt klädesplagg för mycket.

Vill du gifta dig?
Ja.

Vill du ha barn?
Ja.

Vilka tv-program som går just nu har du fastnat för?
Hade inte trean och femman när jag bodde hemma så jag har en massa Vänner och Sex and the city-avsnitt att ta igen nu.

Vilka länder har du varit i?
Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Spanien, Grekland, Holland, USA, Kanada.

Vilka husdjur har du haft innan?
Katt och hund fanns när jag bodde hemma och finns fortfarande. Hade en kanin ett tag också. Det var ingen succé.

Solar du ofta?
Försöker så ofta det går på sommaren. Har solariesolat nångång på vintern, men det känns inte helt okej.

Är du bra på att laga mat?
Lagom. Det svåra är väl oftast inte själva tillagningen utan vad man ska hitta på att laga.

Var badar du helst?
I Medelhavet. På en luftmadrass.

Vad dricker du för alkohol?
Vitt vin helst.

Vad använder du för droger?
Inga alls. 

Vilka djur är du mest rädd för?
Haha, Jenny svarade: "Män". Det vill jag också svara. 

Vad tycker du om monarkin?
Helt okej.

Vilka språk kan du?
Svenska, engelska, lite franska och lite spanska.

Har du någon gång skadat dig allvarligt?
Två stygn i handen första dagen med nya cykeln med bockstyre.

Vilken kändis är hetast?
Robbie Williams.

Gillar du att dansa?
Jodå.

Vad har du för klädstil?
Vanlig. Känns lite tråkigt ibland, eftersom många roliga och snygga kläder inte passar så bra på mig. Exempel, stuprörsjeans och trenchcoat.

Är du flygrädd?
Ja. Att sitta i en plåtmaskin 10 000 meter upp i luften är totalt onaturligt.

Vad tycker du om rökförbudet på krogen?
Jättebra.

Vad dricker du helst när du är törstig?
Vatten.

Vilken är din favoritglass?
Har ingen särskild tror jag. För ett par veckor sedan smakade jag Punchrussinglass och den var, helt otippat, jättegod!

Tror du på ett liv efter döden?
Nej.

Vilket kaffe sörplar du helst?
Det som man häller lite mjölk i.

Vilket mobilmärke föredrar du?
Inget särskilt.

Vill du gå ner i vikt?
Mjo, helst.

Vad har du för personlighet? 
Ja det blir ju inte särskilt objektivt, men jag tycker själv att jag främst är en ganska lugn och stabil person.

Har du varit deprimerad?
Nej, inte "på riktigt", men otroligt nedstämd, ja.

Tycker du om sushi?
Har aldrig provat, men om det bara smakar hav och fisk som många säger så känner jag mig inte särskilt sugen på det heller.

Tror du på livslång kärlek?
Javisst.

Vad äter du helst när du ser på film?
Popcorn.

Lever dina föräldrar tillsammans?
Ja.

Skulle du vilja träna någon typ av kampsport?
Nej.

Har du tandläkarskräck?
När jag var liten vägrade jag öppna munnen och tandläkaren, som är min mammas kusin, blev arg på mig. Det kändes så pinsamt eftersom vi var släkt, så jag slutade med det. Nu går det bra.

Har du någongång haft självmordstankar?
Nej. 

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Har oftast inga större problem med att gå upp, men jag är ju hellre vaken på kvällen.

Vilken hårfärg har du naturellt?
Cendréfärgat. Sådär svenskt.

Biter du på naglarna?
Ja. Och det är ju för hemskt.

Är du beroende av något?
Här skulle man ju kunna skämta till det och nämna ganska många saker, men rent konkret så, nej.

Vilka internetsidor besöker du varje dag?
Det är olika, men min mail kollar jag. 

Hur ofta motionerar du?
Eftersom jag inte tränar något seriöst räknar jag mina långpromenader som träning. Då blir det väl allt från 2-7 ggr i veckan. Mindre på vintern.

Shoes.

Hm. Jag kanske inte skulle haft mina guldskor i lördags. Det är ju faktiskt många centimeter snö ute och dansgolvet i lördags var trångt och smutsigt. Har i alla fall lyckats rengöra dem ganska bra nu, men det är ju lite slitningar på en del ställen. Fasiken. Men det kanske man får räkna med. De är ju snygga, kan ju inte låta dem stå inomhus. Dessutom är de sköna! Inga skavningar här inte.. Sånt är också viktigt.
   

Konståkning.

Jag hatar att vara förkyld. Det gör jag verkligen. Ska försöka att inte låta det påverka mitt humör som annars åker lite upp- och ner just nu. Igår lyckades jag diska sönder två glas och sedan sparka hårt på elementet när skruvpluppen inte ville sitta fast. I och för sig straffade det bara mig själv eftersom jag skar mig på ett av glasen plus att jag fick ont i foten av elementsparken. Är nog lite frustrerad just nu på något sätt, av någon anledning. Jag vet inte...

Annars är konståkningen kul att titta på. Kläderna är... intressanta och man blir ju helt klart impad av åkningen. Hur klarar de av att inte bli snurriga i huvudet? Fast ibland blir de nog det, för precis nyss tappade en manlig åkare sin partner rakt ner i isen. Hon fick jäkligt ont och kunde inte stödja på benet så han fick gentlemannamässigt bära tjejen ut från isen efter de tackat publiken med det stelaste leendet jag sett. Roligt att se reaktionerna sen när poängerna ska redovisas och de båda ler lite försynt men man ser samtidigt att tjejen är skitförbannad på killen som tappade henne i isen men det vill hon liksom inte visa i tv. Vilken jävla utskällning han kommer få i omklädningsrummet sen!. Dramatik på hög nivå.

Törstig.

Undra hur mycket Fun light apelsinsaft jag druckit idag... Fast jag börjar bli piggare nu.
Fixade elementet nyss också. Tar man bara i med hårdhandskarna så! Visserligen står skruvpluppen på max när elementet är avstängt och tvärtom, men skitsamma.

Mjodå.

Lyckades skruva av pluppen på elementet när jag kom hem inatt, och nu får jag inte på det. Hur skumt som helst,  hur svårt ska det vara egentligen?

Jag har huvudvärk.
"Vi betalade inget inträde va? Näe, det gjorde vi inte. Bra, då tar vi en Apple sourz sexa till. Ja!" Tog mod till mig och stegade fram till en kille i baren med öppningsfrasen: "Jahaaa, och vad ska du beställa hade du tänkt?", småpratade lite och jag kände mig tvungen att ta en cider för att liksom fortsätta samtalet. När han ska beställa vänder han sig om till en tjej och säger: "Älskling, vad ska du ha?" En glasklar markering. Så där stod jag med en cider som jag verkligen inte behövde och x antal kronor slängda i sjön. Typish.
Fast sen kom en som jag träffade förra hösten och han mindes mitt namn, vart jag kom ifrån, vad jag pluggade, när jag var färdigpluggad och att han hade sett mig en gång förra veckan men inte hälsat. Jag hade också sett honom då, men bara smålett och tittat lite sådär igenkännande. Lovade varandra att vi ska hälsa ordentligt nästa gång. Sen var jag tvungen att påminna mig själv om att trevliga killar faktiskt är de bästa.
Och vafan, är guldring i örat inne på killar igen? Näe, det kan jag inte tänka mig. Men jag såg minst fem stycken igår. Och de var snygga i övrigt. Konstigt.
Sen fick jag klaustrofobi på dansgolvet och vi åkte hem.

Så var det. Fast annars var det kul.

Madrugada.

Jag ska lyssna på Madrugada hela helgen, and then some more. Madrugada är från Norge. Ganska otippat. Fast jag vet inte varför. Sångaren har en såndär riktigt djup, fin röst som jag gillar. Lite som Shawn Mullins eller Winnerbäck. Lyssna i Madrugadalåten Lift me feat. Ane Brun, 3.38 minuter in i låten. Yeah.
Bästa låttipsen med Madrugada är Lift me feat. Ane Brun, Electric och Vocal. Än så länge.

Jajemensan.

Whoa! De var skitnöjda med min lägenhet. Ja, tro fasen det som jag har städat och fejat. Näe, men det är en fin lägenhet faktiskt, på riktigt. Mäklarkillen var schysst och han hade en mäklarpraktikant med sig. Mäklarkillen var stilig. Han hade svart rock med ståkrage, beige halsduk och så körde han en silvrig Audi. Jag lyckades flirta in mig så att han bjuder på flyttstädning, plus att han ska snacka med sina mäklarpolare i Jönköping, trots att de inte tillhör samma firma. Sweet! Fotografering på onsdag, bäst att hålla plejset i det här skicket ända till dess.

Nej, va?

Åhmeh! Jäkla Gwyneth. Det är hennes fel alltihop. Buh...

Mäklis.

Men kan inte klockan gå lite snabbare så den där mäklaren kommer nångång. Det är tråkigt att vänta. Dessutom är jag skithungrig, och jag kan inte göra nån mat nu för jag har städat köket som fan. Har förresten städat och plockat undan allt annat som fan också eftersom jag inte är säker på att han ska fotografera lägenheten idag eller inte. I så fall kommer min lägenhet, mitt hjärterum, bli ett såntdär "objekt" som läggs ut på hemnet.se och som folk sitter hemma och bedömer. "Näe, men fy vilka fula gardiner. Herregud, kolla soffan. Vem fan är hon som bor där egentligen? DÄR skulle jag INTE vilja bo i alla fall."
Skitsamma, jag vill ju bara ha tillbaka alla mina tusen som lägenheten kostade. Helst. Blir det mer är det bra, blir det mindre är det mindre bra. Spännande det här.

Ojrå.

Oj. Nu har jag varit lite för snabb med att klicka igen. Beställde lite kläder visst. Men egentligen är det inte så farligt eftersom jag skickade tillbaka både skorna och knickerserna från La Redoute förra veckan. Man kan ju alltid prova i alla fall, går ju lätt att skicka tillbaka om det inte är bra. Risken för det är ganska stor eftersom jag inte är så värst förtjust i kjol egentligen. Men den ser ju snygg ut, och vitt känns vårigt i alla fall. Vi får väl se...
  

16.

Idag fyller min precious lillasyster 16 år. Sweet sixteen. Grattis gumman!

När jag var lika gammal som hon hade jag precis druckit mig jättefull på en nyårsafton och hånglat med en kille som numera sitter i fängelse. Tur att hon är mer skötsam än jag var då. Emma är en smart tjej.
Är rätt säker på att hon kommer vara en av mina bästa vänner i vuxen ålder. Det är vi nästan nu också, trots att det skiljer sju år på oss.

Va?

What?! Neeeej..... Ingen Oscarsgala i svensk tv i år. Det betyder att min tradition att titta på galan kommer att brytas. Visst, det är ju lite långtråkigt ibland, det är lite kämpigt att hålla uppe ögonen framåt femtiden då orkestern spelar låtarna som är nominerade i kategorin årets soundtrack och det är tio gånger kämpigare att bara få en eller två timmars sömn. Men det hör ju till. Jag som hade sett fram emot att se Jon Stewart som "host" och att se Joaquin Phoenix vinna pris. Så tråkigt.

Kul.

Haha, men det här är ju kul! Jag gillar Conan O'Brien. Ibland är han lite fånig när han håller på, men han är jäkligt rolig med gästerna. Programmet där det kom fram hur otroligt lika Tarja och Conan egentligen är var otroligt roligt. 

Äh.

Oh, come on!
Varför kan inte Anja bara erkänna att hon är sjukt besviken över att ha missat guldet idag? För fasen, hon schabblade ju bort en guldmedalj i OS bara för att hon inte kunde stå stadigt på skidorna. Har man chans till ett guld, då är det faktiskt okej att visa att man blir besviken. Nöjd med ett brons? Varför då? Du kunde ju tagit guld. Kom igen, gråt lite i tv över det vetja, det är helt okej. Nöjd? Hade det varit jag som åkt störtlopp och kommit trea, då hade jag varit jävligt nöjd. Men är jag tippad till att ta guld, och sen inte gör det, då skulle jag vara grymt besviken.
Det är faktiskt såsom
Carreca skriver. Jag skiter väl i hur du åker annars, eller hur det gått på träningarna eller om "det var ett bra åk annars", tar man inte guld har man ju inte vunnit.

Men jaja, skitsamma. Jag är inte så sportintresserad egentligen. Fast skidstafetten igår var ju grym.


Ajkeija.

Det blev en eftermiddagsutflykt till Ikea och Marieberg idag.
Hittade en del bra saker faktiskt. Eftersom min soffa är fulast i landet är jag nöjd med att jag hittade några pastelliga kuddar som döljer eländet och som samtidigt passar in med det andra. Vetifasen om jag vill fortsätta med det här pastelliga och beigea i nästa lägenhet, men just nu känns det rätt okej i alla fall. Trots den fula soffan.
Ja, och så går det ju knappast att inte att åka ut dit utan att köpa nånting till sig själv, så det blev ett halsband. Blev lite inspirerad av
K som hittade ett liknande som man kunde öppna och sätta foton i, men det kan man inte med mitt. Men det kvittar ju, för vem skulle jag ha där i?


Snart: Kaffe i en av mina nya, snygga kaffemuggar. Sweet.

"Jag ber dig"

Jag hade lektion idag på förmiddagen, så jag missade 3 från 1 i Popnonstop. Men jag har noterat att de spelade Det värsta av allt med Magnus Carlson. Och guuud vad jag tycker om hans skiva som heter Allt är bara du, du, du. Men skulle jag lyssna på den idag är risken stor att jag sabbar mitt humör som jag lyckats tillförskaffa mig trots dagens datum. Så jag gör det imorgon. Magnus Carlson är grym i Weeping Willows, som är ett av mina absoluta favoritband, men när han sjunger ångest- och kärleksballader på svenska blir det så mycket mer påtagligt.

Popnonstop.

På Popnonstop i P3 imorgon är det kärlekshälsningslåtar för hela slanten. Förutom i kategorin 3 från 1.

"Det är ju faktiskt inte alla som går omkring i en kärleksbubbla och i ett ständigt kärleksrus, så för att hitta balansen och för att alla ska få sitt imorgon är temat i 3 från 1 bitter kärlek, om kärlek som inte riktigt blev som man tänkt sig, om tanken att leva resten av sitt liv i ensamhet utan någon som tycker om en, så att ni som inte har någon att skicka en hjärtformad chokladbit till då får chansen att odla er ångest."

Coolt. Jag ska lyssna.

Grr.

Men aah, så irriterande! Nån jävel har snott min tvättid.
Jag skulle egentligen tvättat i fredags men orkade inte ta tag i det då, så jag skrev upp mig till idag istället. Och så senil är jag inte så att jag glömt bort det, inte skrivit namnet eller tagit fel dag. Dessutom stod inte mitt namn kvar, jäveln har använt suddgummit. Men vad vet jag, han hade kanske kräks på sina kläder och var tvungen att tvätta nu. Ironiskt nog läser jag en bok om ett tvättstugemord, så jag vågar inte gå ner där sen heller. Men vafan... Nu blir det fultrosor resten av veckan. Typish.

Fast jag fick både Cosmopolitan och Damernas Värld med posten idag och nu ska jag äta frukost.
Sweet.

ID.

Och så ska jag bara säga också att Independece Day är en bra film.

Och sen då?

Detta har helt klart varit en av de bästa helgerna på ganska länge. Först en utekväll med bra människor och mycket skratt, sedan en biokväll med bra människor och mycket skratt. Jag gillar sånt. Ändå känns det som att söndagen har varit lika jättetråkig och innehållslös som vanligt.
Vad jag förstått är det ganska många som känner ungefär så nu. Både nära vänner och en del inte så nära. Fast man skojar ganska lätt om det, det gör jag också. "Fan, jag vill hångla." "Ähh vafan, Alla hjärtans-dag är en jävla skitdag. Kommersiellt påhitt." Men man håller på som vanligt, fyller upp dagarna med saker man måste göra, man umgås med kompisar man tycker om, men sen när kompisarna gått hem och sysslorna är slut, vad ska man hitta på då? Det hade varit schysst om man hade haft någon annan att lägga lite av sin tid på, för jag har all tid i världen med mig själv just nu. Är det årstidens fel att allt helt plötsligt känns så tråkigt? Kommer det bli bättre? Eller kanske rentav sämre? För egen del hade jag nöjt mig med att just nu ha någon bredvid mig i soffan att lägga upp benen i knät på.  
Ibland önskar jag att självförtroendet var lite större, att jag vågade lite mer och att avstånden inte var så stora. 

Walk the line.

Trodde väl inte riktigt att jag skulle orka med ett biobesök ikväll utan att somna, men det gjorde jag. Och tur var väl det, för Walk the line var RIKTIGT bra. Min högst personliga åsikt är att antingen Joaquin Phoenix eller Reese Witherspoon ska ha en Oscar om ett par veckor. Jag kommer nog att lyssna en hel del på Ring of fire, Jackson, Cry cry cry, I walk the line och Folsom prison blues ett tag framåt. Joaquin Phoenix version på soundtracket that is, för han sjöng jävligt bra i filmen.
Joaquin Phoenix är en stilig man.



My humps.

Näe, nåt hångel blev det inget av. Mäklaren ligger illa till på fredag. Men förfesten var jäkligt kul och på Kåren dansade jag och Östgöta-Sofia baken av oss till My humps med Black Eyed Peas.

"What you gon do with all that junk
All that junk inside your trunk
Ima get get get get you drunk
Get you love drunk off my hump.
My hump my hump my hump my hump my hump
My hump my hump my hump my lovely little lumps. (Check it out)"

Sweet.

Trevligt.

Men så spännande då. Nästa fredag kommer en ung, trevlig mäklare hit för att titta. På lägenheten alltså. Får jag inte hångla ikväll är risken stor att jag kommer att antasta honom. Det var ju minst ett år sedan jag hade herrbesök i lägenheten. Man kanske ska baka en sockerkaka åtminstone?

Grr.

Sånthär gör mig så arg. Nånstans finns en ung tjej som förmodligen mår jävligt dåligt. Hon behöver ju hjälp och de hjälper till att få hennes liv förstört en gång till genom att inte säga vem hon är så hon kan få den hjälpen. Fega jävlar. Och tror polisen verkligen att en liten tjej vågar träda fram till dem och säga: "Det är jag." Nej, det tror inte jag. Sätt mer press på killarna istället. Men det är svårt, jag vet. Ibland är det minsann lite synd att inte polisen får använda mer kraft för att få sådana killar att snacka. Egentligen ville jag säga: "synd att polisen inte får använda sig av tortyr ibland.", men det vore kanske att ta i? Jag vet inte. Ibland känns det befogat.

Hm.

Jaha. Så lämpligt då.
Mailade till min praktikkontakt i Växjö för att meddela att jag kommer vara i Jönköping istället under praktiken. "Oj, det var synd, för jag hade räknat med att få erbjuda dig sommarjobb hos oss. Men lycka till i Jönköping och hoppas du kommer trivas där!"

Ja, det hoppas jag också. Och så hoppas jag att jag valt rätt. Men det visar sig nog.

Hörrni i klassen, flytta till Småland. Där finns det jobb. Tydligen.

Lala.

Trala lalala  lalalalaaaa...lalala.. Jag har fått sommarjobb i Jönköping!
Lägger därför också praktiken där i mars. Smart Ida. Så det blir inget Växjö, men det gör ju inget!
Ska ringa till storebror Andreas ikväll och fråga med snällaste rösten om jag kanske får bo hos honom då. Och kanske lite i sommar med. Hm ja, det är ju lite att fixa med...
Men det ordnar sig!


Jodå.

Herregud vad mycket snö det är. Vaknade vid halv sex av plogbilen som lät som faaan, vaknade sedan av sopbilen vid halv sju som lät som faaan. Skulle upp klockan sju för att ha lektion. Snoozade lite för länge, tittade ut genom fönsret, fortsatte snooza. Struntade i lektionen.
Gick istället upp i lagom tid för att gå till systembolaget och för att hämta mitt
La Redoute-paket.
Nej förresten, jag gick inte. Jag pulsade och slirade i all snö.

Utsikt från köksfönstret.

De svarta ballerinaskorna var jättefina, verkligen. Storleken var också bra, men dessvärre kände jag att en viss punkt uppe på foten inte skulle må särskilt bra av att det skavde lite grann just där. Jag vill inte påstå att jag har en knöl strax innan stortån, men det var där det gjorde ont i alla fall. Så jag är smart och skickar tillbaka skorna. Och knickerserna var konstiga. Helt stiffa och opassande. Men den lila tröjan är en keeper! Lite stickig eftersom det är lite ull i den, men det ska nog gå bra. Fin färg också. Inte lika over-sized som den ska vara kanske, men det gör ju inget.

Brr.

Jag är trött. Jag fryser. Jag är sugen på godis. Jag längtar till helgen. Jag längtar inte till Alla hjärtans dag. Försöker råda bot på några av sakerna genom att lyssna på musik, svepa om mig filten, tända ljus och äta morötter med världsgod dip. Jag tror det är bättre än godis i alla fall.


Gäsp.


Lyssnar på:
Lift me - Madrugada feat Ane Brun
Break the night with colour - Richard Ashcroft
Still - Alanis Morrisette
Suicide - The Slaves
Hope there's someone - Antony & the Johnsons
Destroy everything you touch - Ladytron
Månadens erbjudande - Kent
Push - Madonna
I love to hate you - Erasure



Model.

Efter stora påtryckningar tänkte jag återigen visa bild på vår katt Torsten. Och eftersom han är en egotrippad katt som gärna vill visa upp sig trodde jag att det skulle bli en lätt match att ta några idolbilder till folket som läser min blogg. Men icke.

18932-62
Försöker fånga hans uppmärksamhet med alla slags hejaramsor och rop, trots det blir jag totalignorerad och den "mycket upptagna" katten ser inte ens åt mitt håll. Total brist på respekt, det har tydligen blivit nåt fel i uppfostran där.

18932-63
För att han överhuvudtaget ska lägga märke till mig måste jag peta på honom och säga: "Här är jag, ful-Torsten, titta hitåt då." Det gör han, men med en blick som säger: "Sluta peta på mig, din dumme fan. Jag är väldigt upptagen här i fönstret ser du väl?"


Kärlek börjar alltid med bråk.



Heja!

Fan, vad jag var bra idag!
Kom till Jönköping efter en helvetesbilkörning i äcklig snöstorm, fast utan missöden. Spatserade ner till akuten där det var fullt pådrag. Träffade klinikchefen och två medarbetare till i ett litet rum. "Oj, det här börjar ju likna värsta intervjun", tänkte jag som från början trott att jag mest bara skulle dit och kolla och säga hej. Men det var en riktig intervju. Så det var bara att ta ett djupt andetag, ignorera armsvetten och köra. Och det gick bra. Alldeles utmärkt faktiskt. Jag känner mig inte alls lika nervös nu längre när man sett hur det ser ut och hur de jobbar. Dessutom var människorna trevliga och de verkade ha en kul jargong där. Med risk för att låta något oseriös, men bland de första jag träffade på var två hotta ambulanskillar som började skämta med en. Yeah.
Nåja, hur som helst så får jag veta hur det blir i slutet av veckan, men om det blir så att jag får tillbringa sommaren (och mer?) i Jönköping så blir jag jätteglad!

Nature.

Fin vinterpromenad i förmiddags. Tog lite bilder som blev lite halvtråkiga eftersom det inte var så fint väder som det var igår. Plus att jag inte är någon fotograf. Plus att ni nog inte tycker det är så roligt att titta på bilder från Tånnö-hålan. Men ändå.

18932-63
Le kyrka.

18932-62
Vårt hus.

18932-60
Det är is på sjön. Och ön som skymtar där ute är Tånnö Ö. The Island liksom.

18932-58
Gick ner till kusinernas stuga nere vid sjön. Det ser verkligen inte lika behagligt ut på deras beach nu som det gör på sommaren. Och herregud vilken ful lampa de hade därinne.

18932-59
Fick pulsa lite i snön. Jeti-Ida.

Fan.

Jag vill hångla.

Tråk.

Det var värst vad det var tråkigt här hemma idag då. Jag som var inställd på att gå ut i Värnamo och så är det inga hemma. Det är ju typiskt. Skulle åkt hem förra helgen istället! Till och med mina föräldrar är iväg och dricker vin ikväll. Tur att söta Rebecca ringde och muntrade upp mig lite. Hon hade också tråkigt.

Fick i alla fall iväg mig själv på en vinterpromenad i skogen i eftermiddags. Det var helt underbart. Önskar verkligen jag hade en digitalkamera så jag kunde tråka ut er med en massa naturbilder. Ska nog gå ut imorgon också, fast det ska inte bli så fint väder. Undra om man vågar sig ut på isen på sjön och bege sig till ön. Ja, det ska jag nog. Nu ska jag tråka lite mer och sen ska jag sova.

ER.

Var hos Karin i Växjö igår och kollade på Resan till Melonia. Båda satt och sa "ååhh" med jämna mellanrum filmen igenom. Ganska kul också att vi upptäckte att det är Olle Sarri som har rösten till den lille pojken Ferdinand och att det är Robyn som är rösten till den lilla flickan Miranda. Så gulligt. Nåja, det var mysigt och Resan till Melonia är en riktigt bra film. Den är lite poetisk och ja, annorlunda. Minns att det bara var jag av mina kompisar som tyckte den var bra när jag var liten. Men de fattade ju inte. Fast det gjorde nog inte jag heller, men den är fin ändå.

Var skittrött igår efter att ha jobbat i två dagar. Jösses, det är man ju inte van vid. Men det var kul. Var på på kvinnokliniken och fick skriva journaler hela tiden under två dagarna. Det är rätt kul, fast lite enformigt, men man lär sig mycket. Nu är jag t ex en riktig hejare på alla latinska termer kring kvinnosjukdomar och annat, som t ex alla olika sorters svamp som finns, framfall, blödningar i tid och otid, urinläckage och alla p-pillersorter som finns. Försökte öva mig på att skriva snabbt eftersom det förmodligen kommer behövas om jag får det sommarjobb jag blivit erbjuden. Det är på ett lite stressigt ställe, nämligen akutkliniken på Ryhov i Jönköping.
De ringde förra veckan och ville träffa mig angående sommarjobb. Det är väldigt spännande. Och jag är otroligt intresserad. Dessutom är det ju verkligen ett steg i rätt riktning. Tar jag sommarjobb i Värnamo blir det mycket svårare sen att skaffa nytt jobb, nånstans att bo osv. Detta är ju en ingång till Jönköping och det är verkligen ett ställe jag kan tänka mig att bo och jobba på. Jag är egentligen jätteglad, men oroar mig lite för hur det ska gå, om jag klarar av det. Jag brukar inte vara osäker på mig själv när det gäller nya saker, jag vet oftast vad jag kan och vad jag är bra på. Men en akutmottagning, hjälp! Tänk om det är jättebråttom med nånting och någon dör för att jag inte hinner skriva ut remissen tillräckligt snabbt för att patienten måste vidare med ambulans till Linköping fort fort fort!
Fast jag vet ju också att det inte går till som på Cityakuten. Det gör ju faktiskt inte det.
Nåja, jag ska dit på måndag och titta lite. Det blir nog bra.

Velour.

Bästa köpet i januari: En mörkturkos hood i velour.
Så skön, så varm. Helt perfekt. Vem behöver ett äkta
Juicy Couture-set när det finns i princip likadana saker här, fast mycket billigare. Eh, eller näe. Jag vet att om jag hade haft 148 $ över så hade jag nog inte tvekat på att köpa en riktigt Juicy Couture-hood. Men ändå.

18932-56    18932-55

Work.

Jaha. Så ringer de och bönar och ber att jag ska hoppa in och jobba bara för att jag befinner mig hemma några dagar. Snacka om att utnyttja arbetskraft! Jag som tänkte... eh, vila upp mig?
Nåja, det är bra att jag får öva mig på att skriva, skriva snabbt dessutom, om nu det här med mitt sommarjobbserbjudande jag fick igår går i lås. Berättar mer om det på måndag. Men det är jättespännande!

Tufftuff.

Herrejäklar vad snabba de är på cdon! Nyss damp Resan till Melonia ner på hallmattan. Den får följa med till Småland, tåget går om nån timma. Tråkigt att det är så himla tråkigt bara, och så byten i Flourville och Noselake där man får hoppas hoppas hoppas att inte SJ krånglar till det med förseningar.
Filmkväll med Melonia i Växjö i helgen, Karin?