Ouch.

Jag har ont i huvet idag. Det är allt jag kan säga.

Roligt nästan jämt.

Zany har påpekat för mig att jag skriver allt för mycket om mannen. Och det är ju sant. Men inget annat känns sådär jätteroligt längre (förutom kvällen då HV vann SM-guld och vi blev fulla på stan - det var jätteroligt).

Skulle ju kunna skriva om musik. Vill fortfarande jättegärna åka och se Foo Fighters i Stockholm andra helgen i juni men då är vi nyinflyttade och har förmodligen massor att göra. Synd. Håkans nya skiva tycker jag inte var nåt särskilt att hänga i julgranen. Har inte tyckt han varit särskilt bra på flera år. Lars Winnerbäcks konsert här framåt augusti blir nog däremot något att se fram emot. Det skulle tydligen bli en massa skoj med på den turnén.

Skulle ju kunna skriva om film. Säger bara - piratebay.org. Love it.


Lite mer tjat om mannen.

Fniss. Och imorgon ska vi till banken och skaffa ett gemensamt konto.

...

Och annars då? Jo, det är bra faktiskt. Trots att jag inatt trodde mig hade feber, ni vet sådär när man egentligen är varm fast fryser och täcket bara ligger helt fel. Sedan vaknade jag med ont i magen och illamående. Blindtarmen? Kanske det där stora glaset med apelsinjuice som jag drog i mig igår kväll som spökar och som gör att jag fått ont i epigastriet (ord jag lärt mig på jobbet). Det sitter inte långt ner så jag kan inte vara gravid i alla fall. Eller ja, kan och kan, otroligare saker har väl hänt antar jag. Men nä.

Lägenhetsförsäljningen går sakta men säkert framåt. Det känns fortfarande helt osannolikt men ändå helt rätt att flytta ihop om drygt en månad. Det är då nästan precis ett år sedan vi träffades. Jag vet inte, på ett sätt har det ju gått väldigt snabbt, men på ett annat sätt så känns det helt onödigt och rent av dumt att gå och vänta bara för att man ska. Jag är 25, han 30, time fly. Man kan ju tro att eftersom vi är ganska så nykära hela tiden att vi även just nu i princip bor hos varandra men det gör vi faktiskt inte. Eftersom vi jobbar så oregelbundet båda två så har det inte blivit så. Ibland kan det dröja tre, fyra eller fem dagar innan vi ses och då håller i alla fall jag på att längta ihjäl mig. Men det är en skön känsla. Det är skillnad på att längta och att sakna. Det tror jag också kommer bli himla bra sen, det där med att vi jobbar oregelbundet båda två, att man kommer ju ha sina egna ensamma dagar och kvällar ibland. Man går inte varandra på fötterna hela, hela tiden. Mysigt att någon är hemma när man jobbat kväll och kommer hem vid tio-tiden på kvällen. Nu är det skittrist att komma hem till en svart, tom lägenhet. Blir helt rastlös nästan. Men det har ju alltid gått bra förut. "Skönt att vara ensam, att kunna rå om sig själv, göra vad man vill..." har det hetat i alla år. Tänk vad det är lätt att ändra sig...


Och så har jag ju liksom en liten "thing" för Steve Carell.

Jag har helt missat att kanal 9 sänder The Office - An American workplace sent på kvällarna.

Sweet. Dwight är favvon.

SM-guld!

Ett jävla Liv på stan igår kan man säga (höhö). Och vi blev visst lite fulla. Men. Pucklan är i Jönköping!!



Sov till klockan två idag, tror det var välbehövilgt. Ikväll ska jag dricka drinkar med zany. Solen skiner, jag är fortfarande väldigt kär i mannen och ja, det är roligt nu kan man säga.

Korrigering.

Oj. Jag menar förstås:
Något som kan vara lite bättre än fredagshäng med libanesmat hos
zany ikväll är fredagshäng med zany med en bag-in-box, libanesmat och en skiiiitspännande hockeymatch.


Å lite vin.

Något som kan vara lite bättre än fredagshäng med libanesmat hos zany ikväll är fredagshäng med libanesmat hos zany och en skiiiitspännande hockeymatch. Och lite vin.

Dagens ord.

Dagens ord:

Djursmet.

Pluttninutt...

Vad trött jag blir ibland. Var hos ögondoktorn idag för att kolla det där med att min högra pupill ibland är större än den vänstra. Klockan var tidigt på morgonen och jag var väl kanske inte riktigt vaken, men jag förutsatte att doktorn visste varför jag var där, varför jag hade sökt. Icke sa Nicke. Samtalet gick ungefär såhär:

- Hej hej Ida, du ska få lite droppar i ögonen nu varsågod.
- Hej, eh jaha, tack.


Tio minuter senare då jag hunnit tänka lite medan dropparna skulle verka.

-Då är du välkommen in igen Ida.
-Tack, jo alltså.. anledningen till att jag är här är ju angående mina pupiller, men det vet du kanske?
-Jaså? Jaha, för nu har jag ju droppat i pupillvidgande droppar för att jag ska kunna se in i ögat och undersöka. Men det är alltså pupillerna du är här för.. Det var ju dumt, för nu kan jag ju inte undersöka dem.
-Nä. Precis. Lite dumt du.

Tre hundra jävla spänn rätt i sjön kändes det som. Pratade i och för sig lite kort om mitt problem och fick ju den där undersökningen som hon hade tänkt göra från början, men jag fick ju ingen pupillundersökning som jag egentligen var där för. Nåja, hon var i alla fall övertygad om att det inte var någon hjärntumör eller liknande som spökar. Inte för att hon kan vara 100% säker på det, men ändå. Fast hon var ju överläkare. Visserligen med noll koll, men ändå en överläkare.

Apropå sjukvård. Har ni sett Barnmorskorna på svt eller? Herregudanemej, vilket program. Lipgaranti varje onsdag. Så pluttinuttit allting. Förutom den där biten då allting är ett rent helvete förstås. Men sen. Då allt är så pluttinuttigt och de säger "det var inte så farligt som jag trodde". Är fullkomligt övertygad om att de ljuger. Men så puttinuttigt. Jag är faktiskt rätt så fascinerad av hela grejen. Min mor jobbar på en sådan avdelning (inte som barnmorska dock) och jag har ätit lunch med henne och massa barnmorskor flera gånger. I lunchrummet har de en dataskärm med kurvor på mammorna de har inne som ska föda och en gång hände det nåt på en kurva mitt i den barnmorskans lunch. Hon käkade vidare och sa: "Ja, de ringer väl på klockan om det händer nåt därinne." Precis när hon sagt så ringde larmet och barnmorskan gick dit. Vi såg på skärmen att helt plötsligt tog kurvorna slut väldigt abrupt. Nån minut senare swischar barnmorskan förbi lunchrummet och säger: "Hann precis få på mig handskarna. Phew. Det blev en pojke". Det är rätt coolt alltså.

Och så är det helt plötsligt tisdag.

Nee, jag bloggar inte så mycket nu för tiden. Jag hinner inte riktigt. Eller ja, jag är inte riktigt så uppkopplad längre som jag brukade. Jag har annat att göra. Ofta inte så mycket. Men annat.

Inget alldeles särskilt nytt under solen tror jag. Håller på att sälja min lägenhet, jobbar nästan alla dagar, är med mannen och kollar på hockey. Typ. Annars längtar jag till semestern på Mallis om en månad och innan dess ska jag hinna med en jobbresa till Köpenhamn också.

I helgen var vi bjudna på parmiddag till en kompis till mannen. De är nyinflyttade i ett hus på en ort lite utanför stan. Ja, långt ut i skogen är det väl egentligen kan man säga. Jag är ju egentligen inte alls van vid begreppet parmiddag, även om jag börjar vänja mig mer och mer, så det var väl bra att det blev som det blev i lördags. Männen satt först ute i trädgården i en grävmaskin och drack öl och efter middagen gick de ner till sjön och bastade och drack mera öl medan jag och den andra tjejen fixade middagen och pratade graviditet och förlossning mest hela kvällen (de ska ha en unge, typ snart), helt spik nyktra. Kan det bli mer stereotypt? Så emot mina principer på något vis. Vafan, jag ville också köra grävmaskin och bada bastu och dricka öl. Tjae, det hade jag väl iofs fått om jag velat. Men ändå. Det var så uttänkt på nåt vis. Nåja, tur att de i alla fall är trevligt folk och att jag faktiskt hade riktigt roligt trots att jag fick köra hem en nybadad, kanonfull man med röda blodprängda ögon klockan fyra på morgonen.

I söndags var vi i hembyn och gick söndagspromenad med mina föräldrar. En eloge till mannen som klarade det så bra dagen efter. Tur att de blodsprängda ögonen försvunnit till morgonen...

I övrigt är jag på jobbet just nu och är irriterad över att vi ska börja med fast schema efter sommaren. Det vill säga att man inte får välja vilka helger man vill jobba utan man är fast med att jobba var tredje. Det suger fet åsneballe som någon sa.

I övrigt är jag annars mest sugen på att pröva den nya Ben&Jerry-glassen
Bohemian Raspberry.

Och förresten, ni trodde inte HV skulle hämta upp va? Men det trodde jag. HA!

Onsdag liksom.

Fan, det är inge bra för min ekonomi att HV inte vinner. Särskilt inte när det är på hemmaplan. Vet inte om jag vågar spela på fredag faktiskt... Själva förlusten verkar jag i alla fall inte ta lika hårt som brorsan. Det var en del tjoande där ett tag. Inte bra för hjärtat. Men jag kan verkligen hålla med honom om kommentatorerna, vilka töntar. För det första så kivar de med varandra och för det andra far dom med osanningar i teve. Inte schysst! Vadå att inte HV hade några målchanser? De hade väl massor! Det var ju massa action sista kvarten. Och Kauppilas mål t ex (ja, det VAR mål. domarjävel). Jaja, det är många matcher kvar...

För övrigt har min syster tagit körkort idag. Lilla pluttan. Jag minns ju när hon föddes för sjutton, som jag brukar säga. Hon var så rolig när hon ringde för att berätta hur det gick till. Fick höra hela storyn, från det hon vaknade på morgonen till det var klart, in i minsta detalj. "Ja, och så gick jag till kafeterian och köpte ett äpple. Och så åt jag det. Sen gick jag till körskolan. Asså jag var så jävla nervös. Och sen..."

Annars vill jag att det ska bli helg nu. Saknar ju mannen hela tiden nu för tiden när han envisas med att jobba natt för då kan vi ju inte ses på flera dagar i sträck. Men snart kommer det bli andra bullar. Då kommer vi i princip gå in i varandra hela tiden eftersom vi ska bo ihop. Ida - en sambo. Vem hade trott det för bara 3-4 år sedan? Inte jag i alla fall. Måste säga att jag är väldigt nöjd över hur saker och ting är här just nu. Jag saknar ingenting. Den här sommaren kommer bli så jävla härlig.

Bara sport.

Ja alltså, jag trodde ju att HV skulle vinna igår. Därav ingen vinst för mig. Fast det var ju grymt spännande igår trots att HV var ganska dåliga (Liv, hallå?), de var ju ändå med liksom. Men på onsdag blir det nya tag!

Skön dag idag. Har varit på kurs och slutade redan halv två. Fika med tjejerna vid fem. Det är fint väder. Tre dagar kvar till helg. Gött.

Mm, liban..

Libanesisk mat med zany. Förmodligen bland det trevligaste man kan hitta på en fredagskväll.

Yeah.

Hoho, vad roligt. HV i SM-final och jag vann 250 kronor på resultatet 1-2. Vann ju 120 spänn i förra matchen så jag satsade hälften av det på systemspel 0 eller 1 hemmamål och 2, 3, eller 4 bortamål. Alltså vann jag. Jag är ju grym. Undra hur jag ska göra i nästa match? Vilken följetång... I'll keep you uppdated.

Ouch.

Tandläkarbedövad och 699 kronor fattigare. Inte najs. Kändes inte bra att dricka kaffe när det rann utanför munnen. Kändes inte bra att äta en macka och bita sig i läppen utan att känna det.

Annars är det bra.

Gott vs. äckligt.

Om det skulle bli hårda tider och missväxt här i Småland igen så skulle jag inte emigrera till Amerika som mina gamla avdankade släktingar utan jag skulle dra upp till Norrland och leva på hjortron resten av livet. Bara hjortron.

Och ägg är hönsmens å inget annat.


Okej jaja, jag gillar lila.

Åh! Jag blir så himla glad av La Redoute ibland. De har så mycket som är fint tycker man, och så beställer men, men så var det inte alls så fint som man trodde när man får hem det. Eller så är allting bara sådär jättebra och jättefint. Det är oftast lite av en chansning, men i veckan fick jag hem ett paket där allting var helt perfekt. Bland annat detta:



Nu kan det bli vår på riktigt, tack!

Hockey-bockey.

Hockey igår! Så jäkla roligt! Dessutom vann jag lite pengar eftersom jag hade spelat på resultatet. 3-1 gav mig 120 kr. Hade i och för sig spelat för 50 kr, men det gick ju plus i alla fall. Heja HV, nu tar vi snart SM-guld.



Förresten, det är en Timrå-spelare som är så jäkla lik ena trollet i Trolltyg i Tomteskogen. På den här bilden har han inte det grymma slutspelsskägget som han har nu, dessutom ser man i vissa vinklar att han saknar en tand. Skitlikt det där trollet ju!