What?

Just nu på msn:
image418

Haha, jag dör.. Fast det är nästan inte roligt längre. Och nu orkar jag inte mer. Bort med han.

För-Valborg.

Festresan till Strängnäs är över och jag har firat att min kompis J har en ny, stor lägenhet och att det är maj. Eftersom jag är en redig tjej ska jag inte ut och supa, ragga och slåss imorgon kväll som alla andra ungdomar utan jag ska ta det lugnt. Väldigt lugnt. Kan behöva det.
På fredagkvällen då jag kom till Strängnäs hade jag och J tydligen jättemycket att prata om för vi tömde varsin flaska rödvin på hennes balkong. Hoppsan. Festen var väl imorgon? Jaja. Jag hade i alla fall fina skor.



På lördagen var det fest och det var bål med sprit i inblandat och det leder såklart till att man blir lite svajig, vilket jag tror man kan ana på bilden nedan. Men det var grymt trevligt. Sen betalade vi alldeles för mycket pengar för att gå in på ett ställe där medelåldern var ungefär 18½. Kändes det som. Inte läge att spana på någon, inte läge att bli spanad på. Men, men. Vi dansade och hade rätt skoj i alla fall. På efterfesten somnade jag i soffan med chipsskålen på magen. Bra fest. Tack J!

Fast tjejen på bilden är Ida. Två Idor blir det då. Fast jag skar lite mitt på henne eftersom jag inte frågat om hon ville vara med i min blogg.


Gode Gud, nu ska jag sova gott.

Sköna maj.

Ahh, semester... Jobbar inte förrän på torsdag nästa gång.

Tjejen med framförhållning, det är jag det. Eller inte. Fick ringa och fjäska lite för mamma så att hon fixade nya p-piller till mig idag (hon jobbar där man fixar sånt) eftersom jag märkte att de var slut, och jag ska ju åka bort. Så jag gick lite ärenden nu på förmiddagen. Måste sett kul ut när jag med andan i halsen och systemkassen i handen hämtade ut p-piller på e-recept. "Jaha, hon laddar inför helgen minsann" såg apotekarn ut att tänka, givetvis en kille.

Och det är nog lite sant på ett sätt.

För nu drar jag till Strängnäs och firar att min favoritmånad börjar!

"Jo, kom igen, vi gör lite fler ljusa slingor bara.."

Haha. Oh my God. Vad har jag gjort? Jag är ju helt ljus i huvet.
Min frisör och jag börjar bli riktigt bra kompisar och det gör att hennes övertalningsförmåga tar extra mycket. Nåja, antar att det får se ut så här ett tag i alla fall.


Hörrni.

För ett tag sen, eller ganska så längesen, frågade jag lite rakt ut i luften om det verkligen var så att killar i allmänhet var uppdelade i två läger - de som gillar bröst, och de som gillar rumpor. Här undrade jag det.

Nu frågar jag igen efter en liten diskussion på jobbet. Fast angående brunetter och blondiner. Är det två läger där också eller är gränserna liksom flytande? Här var meningarna rätt så delade.

Pluttinutt.

Vilken trevlig, solig dag i Värnamo jag haft.
Fixade först ett ärende på banken. Känns alltid lika vuxet att gå dit och prata om lån, amorteringar, skatter och annat. Det är bra att ha en egen bankman som känner en rätt väl och vet hur man egentligen menar när man sitter där som en fågelholk. Och när jag säger "man" menar jag mig själv.
Sen köpte jag lite fika och promenerade hem till Nellie och hennes mamma. Vilken härlig bebis! Nu är hon snart fyra månader så nu ler och flinar hon lite grann om man pratar bebisspråk (jag lyckades ett par gånger) och hon har sitt eget gurglande språk, hon stoppar ner båda de små händerna i munnen och smackar, hon dreglar rätt mycket också men det gör liksom inget för man kan sitta där och bara titta på henne och gurgla med hur länge som helst. Och man kan ju tycka, om man läst den här bloggen de senaste månderna, att jag är en såndär fri och singellevande tjej där livet leker och allt är kul. Och visst, så är det väl. Men det är sånt här det handlar om egentligen. På ett eller annat sätt.

 På den sista bilden ser det ut som hon nästan är på väg att skratta lite. Det kan vara så. Eller så gurglar hon bara lite.

Sen deklarerade jag ihop med mamma. Hade till stor del fortfarande fågelholksansiktet då, men jag börjar fatta. Lite. Sen hade vi det ganska trevligt och mysigt tills telefonen ringde och min storebror meddelade att han låg på sjukhuset här i Jönköping efter att ha fått ström i sig på jobbet. Han är elektriker. Han mådde egentligen rätt bra men får stanna på sjukhuset över natten för lite övervakning. Särskilt eftersom hans sambo inte är hemma just nu heller.
Så nu på vägen hem till Jönne igen så gick jag in på jobbet och tittade till honom lite. Han låg och lyssnade på radion som är inbyggd i huvudkudden men snart skulle han och de andra gamla gubbarna sova.
Det kommer ju såklart ordna sig, det var inte så farligt, men det är ju lite av ett mardrömsscenario att någon i familjen ska råka ut för något allvarligt. Tur att jag inte jobbade idag när han kom in säger jag bara. Jag kände bara nu när jag var där och skulle fråga sköterskan vilket rum han låg på att jag hade en klump i halsen och darrade lite på rösten. Usch!

TV-frossa.

Mindes att jag för ett tag sedan läste om en länk som Silverfisken hade i sin blogg. Nämligen denna.
Och näe, jag har faktiskt inte haft ett dugg tråkigt idag. Jag hittade det avsnittet av Grey's Anatomy som jag missat plus det som går på onsdag kväll eftersom jag jobbar då. Så nu är jag i fas igen. Känns bra. Thank God for the Internet.

RWE.

Söta Lucy som jag träffade för några veckor sedan hade för ett tag sen en text i sin blogg från en av P3's krönikörer Rebecka Vinterbarn Elg.


"konstant singel

det är inte som att jag är hopplös när jag säger att jag aldrig kommer träffa nån, det är bara det att jag inte är speciellt hoppfull. tjejerna tycker det är konstigt, men det är inte så konstigt att tjejerna tycker att det är konstigt för vi beundrar redan varandra. och visst, det var en trevlig afton, men det är bittert att dagen efter förstå att man har blivit en tjej som aldrig går hem med nån andra kvällen. av den enkla anledningen, att det aldrig blir en andra kväll. för att det första intrycket man lämnar är väldigt gott, men det andra är till missbelåtenhet.

och visst väcker det en smula mindervärdeskomplex i en, och man upptäcker återigen att det var ju onödigt att blanda in andra människor i sitt liv. för så länge man är ensam är man ganska nöjd över hur man tar sig ut. om man går runt hemma i sina mjukisbyxor så ställer man sig aldrig frågan ifall man duger, för det vet man att man gör. det är när omvärlden plingar på dörren som man ifrågasätter sig själv. om man inte blandar in andra människor i sitt liv så slipper man också upptäcka att man inte duger för dem. men det är tyvärr både jävligt omöjligt att lyckas med och jävligt tråkigt om man skulle lyckas.

tjejerna frågade vad som hände. vad som hände? ja du, han nyktrade väl till. och tjejerna vill gärna analysera. de säger att det kanske var nåt jag sa, hur jag agerade, att jag skulle gjort nåt annorlunda för att han skulle bli intresserad av mig, och jag fräser och spottar på deras ord. varför ska man förutsätta att man gjort nåt fel, eller att man varit för frispråkig, eller rakspråkig, att man pratat alls? det är lättare att inse att nån bara är totalt jävla ointresserad av en.

som att det accepteras att killar är de som kan skrämmas bort och att tjejer ska vara dem som borde lära sig hur man snärjer en man och får honom att stanna."



Jag säger inget mer.


Inget alls, tack.

Idag är en sån där ledig dag då jag sitter och äter frukost i flera timmar medan jag lyssnar på P3 för att sedan ta tag i mig själv och göra nåt. Gå ut på stan, gå och träna, gå en långpromenad eller städa min lägenhet.
Men idag känner jag inte riktigt för något av det. Jag vill göra inget.

The Holiday.

Jag gillar mina filmkvällar med mig själv. Man kan ligga lite hur man vill, ha på sig vad man vill, käka popcorn i sängen om man vill och gråta hur mycket man vill.


Och jag brukar alltid säga att jag inte gillar så kallade chick-flicks utan hellre ser killfilmer med lite action och äventyr i. Men så fort det är en romantisk komedi med brittiska skådespelare så ska man vakna till lite. Det är en vääldig skillnad. Igår såg jag The Holiday. My God vad bra den var. Jag fick lite ont i magen på en del ställen, blev jätteglad på en del ställen och lipade lite från och till.


Sen såg jag Efter bröllopet också, men njae..

Det blev ju lite billigare också.

Det är bra att bo här.
På en promenad som tar ungefär tio minuter i fint väder (kunde ju gått längre men orkade inte, känner att jag gjort mitt för denna veckan) kan jag plocka upp två dvd-filmer, popcorn, cola light och kebab. Alldeles själv. Inget "Får jag låna bilen?" eller "Nä, bensinpriset är så högt och tänk på slitaget på bilen, vi åker inte in till stan i onödan. Ta en banan istället."
Tråkigt nog sa jag kebabtallrik när jag ringde men kebabsallad när jag kom dit så jag blev utan pommes. Fan det var ju dom jag skulle kunnat mörda för, det var ju dom jag tänkt på hela dagen. Fast nu känns det rätt bra. Sallad istället för pommes har ju verkligen ingen dött av.

Och just det.
Jag måste komma på nåt sätt att manipulera naturen så att trädet utanför min balkong inte får några löv nu till våren. I så fall har jag kvällssol ganska länge. Fast jag tror nog att min balkong kan vara ganska trevlig att sitta på när man är på väg ut efter en varm dag i solen. Då vill man ju inte ha annat än skugga och svalhet.

Kåtslag.

Min kväll.


Haha, jag är verkligen sämst på att ta bilder. Och jag tar inga på mig själv heller för de blir ännu fulare. Fast jag ser nu att jag fick med mina guldmetallicskor. Snyggt.

Men herregud. Om jag var trött är det ingenting mot vad jag är nu. Fast spinningen gick bra. Det höll ju bara på i 45 minuter, det var väl inget, jag är ju van vid en timma. Piece of kaka. Vinet däremot gick rätt upp i huvudet och när brandmännen kom in var jag tvungen att berätta för min kollega vad ordet kåtslag betyder. Sen träffade jag på en person jag träffat ett par gånger och då blev jag nervös fast det gick över när han gick hem. Sen hörde boråsarn av sig, fast vi sågs aldrig trots att vi befann oss på samma gata. Börjar Jönköping bli för litet? Redan?

Om jag inte blir utbjuden på en dejt tills imorgon eller om en nära släkting blir svårt sjuk tänker jag tillbringa min kväll efter jobbet imorgon i sängen utan att röra mig det minsta.

Godnatt.

Undra förresten om det här räknas som en fylleblogg. Knappt va. För jag mest trött.

Gäsp.

Ah, vad trött jag är..
Skulle lätt kunna somna på cykeln i eftermiddag. Stående. Jag känner det på mig.

Och jag antar att alla andra utom jag är lediga i helgen. Så dumt. Fast jag är ledig imorgon kväll förstås. Vad ska jag göra då? Inget antagligen.  

Gäsp. Igen.


Äsch.

Alltså, styrketräning är ju inte sådär superkul, men jag är ganska så skakis i mina armar så nån nytta antar jag att det gör i alla fall. Får försöka traska mig dit lite då och då ändå antar jag.
Imorgon är det spinning med jobbet tillsammans med folk från ambulansen och räddningstjänsten med efterföljande afterwork. Jag tror det kan bli skittrevligt faktiskt. Antagligen kommer det där första glaset med vin stiga en rätt åt huvudet efter ett spinningpass, men det gör inget. Tror jag.

Onsdag liksom.

Jaha, och vad har jag gjort idag då mer än blivit omringad av alkisar?

Inget.

Jag har bara jobbat, typ. Och missat Grey's Anatomy. Fast det var ganska roligt att jobba ändå. Jag har till exempel fått ett ansvarsområde efter bara fyra månaders fast anställning. Det känns rätt kul trots att det är ett ganska litet område, men det ska bli större och då får jag vara med och ansvara om det. Duktigt Ida, går det i den här takten blir jag nog landstingsdirektörska om bara några år. Eller inte.
Annars har jag inget mer roligt att berätta mer än att jag råkade välja fel underkläder i morse. De där med stora röda och rosa hjärtan på funkar visst inte så bra när man har vita sjukhuskläder. Det lyser visst lite igenom fick jag höra.

Imorgon är jag ledig. Sköönt.

Grr.

Fan också!
Jag hatar alkisar. Hatar dom. Idag gjorde dom så att jag kom 20 minuter för sent till jobbet. Jag klev på min vanliga buss men satte mig lite längre bak eftersom det var ganska fullt och det fanns 3-4 barnvagnar lite överallt. På platsen där alla stans alkisar brukar hänga stiger det på 4-5 stycken och sätter sig där jag sitter. Helt plötsligt är jag omringad. Och det börjar lukta sprit och äckel och de pratar så högt att de hörs trots att jag höjer volymen på min mp3-spelare. Försöker stirra ut genom rutan men känner de andra passagerarnas stackars tjej som måste sitta där-blickar. Jag får panik men väluppfostrad som jag är försöker jag härda ut åtminstone en hållplats istället för att demonstrativt resa mig upp och sätta mig någon annanstans. Men jag klarade inte det. Var bara tvungen att gå av, ut i friska luften. Fick lov att ta nästa buss istället.

Hatar dom.

Hej och hå.

Tisdagar betyder spinning.
Och jag dog inte idag heller. Faktiskt så går det väldigt bra. Vi är väldigt få på passen så vi snackar rätt mycket i pauserna och efteråt, det är kul. Nästa gång måste jag komma ihåg att fråga vad den där låten heter som hon kör när vi står upp på cykeln och kör olika positioner, långt bak på cykeln, långt fram, stå rakt upp osv. Den låter som nån Modern Talking-låt. Fast bra.

Fan, det är ju roligt. För första gången på länge är det roligt att träna. Innan har man ju alltid sagt: "Fy fan. Fast det är ju skönt efteråt." Så känns det inte nu längre.

Seriöst.

Varför Gud i himmelen gav jag min msn till bonden? (notera väl att han heter Svensson)

Svensson säger:
kommer du ihåg något av kvällen då?

Ida säger:
haha, jadå. jag är en redig och ordentlig tjej, jag skötte mig i lördags
Svensson säger:
hehe okej

Svensson säger:
då komemr du ihåg att du pratade me mig å så?

Ida säger:
såklart jag gjorde

Ida säger:
men det gjorde kanske inte du?

Svensson säger:
jodå

Svensson säger:
du kunde t o m bjuda hem mig om inte din syrra hade varit där

Ida säger:
hehe ja just det, den risken hade varit större om inte hon varit där. verkligen.

Svensson säger:
jaså

Svensson säger:
varför det?

Svensson säger:
hehe

Ida säger:
man vet aldrig

Svensson säger:
men det hade väl gått fast hon hade varit där?

Ida säger:
haha, näe det tror jag inte.. det är en väldigt liten lägenhet

Svensson säger:
jaså

Ida säger:
upp och jobba imorgon eller?

Svensson säger:
japp, det ska jag

Svensson säger:
vad hade vi gjort då?

Ida säger:
hemma hos mig? ja inte vet jag

Svensson säger:
jaså

Svensson säger:
inget du va sugen på då?

Ida säger:
sova antagligen

Svensson säger:

jaså, inget annat?

Vad är det med han? Märk väl att han inte noterade ironin eller att jag försökte glida in på annat ämne med jobb, men det var tydligen inte populärt. Snart frågar han väl om jag har bilder på mig själv att skicka och vad jag använder för slags trosor. Det är verkligen inte såna signaler jag sänder ute på krogen. Det är fortfarande på det viset att det är jag som är normal och alla andra som är konstiga.
Jag blir bara så förvånad varje gång.
Måste sluta bli det snart.


Men gud.

Idag har jag funderat lite över hur jag i lördags natt kunde stå och slösa så mycket värdefull tid med att stå och prata med en 21-åring från Unnaryd som stod och babblade om lumpen och när han varit i slagsmål på krogen. Den dialekten han hade gjorde ont i mina öron trots att jag vet att min egen dialekt inte ligger så jättelångt ifrån. Men allvarligt. Så jävla... bonnigt. Fan, jag skulle ju gå och leta reda på han som råkade bjuda mig i baren lite tidigare. Han hette Fredrik, var definitivt inte 21 och pratade inte som en bonde. När bonden till slut började ta på mig sa jag med bestämd röst: "Nä, nu får du sluta prata för nu ska jag gå hem och sova för jag är faktiskt mycket äldre än dig, kvinna och så har jag inte gjort lumpen. Vi har ingenting gemensamt." Sen gjorde jag det och vaknade med världens skavsår. Det är likadant varje år så fort nya vårskor ska på. Men fint är det.

Vättern och sånt.

Såhär fint var det vid Vättern idag när jag och kompis K tog en promme utmed den samtidigt som resten av stan. Glasskön nere vid piren var lång. Så jädra varmt var det. På gräset utanför min lägenhet satt tanterna i skuggan på sina rullatorer, i solen låg unga människor utspridda på filtar och längre bort kickades det fotboll. Det känns som vi har vår egna trädgård här på gården, vilket det ju i och för sig är. Jag ska i alla fall hänga där i sommar jag också.

Bengans spahelg.

Otroligt trevlig helg det här.
I fredags kom min mor och far till hotellet här i stan, mycket exklusivt och lyxigt att åka 7 mil hemifrån och bo på hotell i Jönne när det är nåt som ska firas. Men så är det. Och det duger ofta alldeles utmärkt. Pappa mötte till och med Peter Harrysson i hotellkorridoren, "Jag kom knappt förbi".


Igår förmiddag begav sig hela La Familia Johansson till spa:et (hur fan skriver man? spaet, spat, spa:t?). Först satt vi en stund i strålande solen på deras takterass i jättefluffiga badrockar. Vi drack vatten, käkade frukt och hade det gött. Sen vad det dags för massage. Oh. My. God. Jag måste nog gifta mig med en sån. Det absolut bästa på hela dagen. Och mina stackars, trötta axlar mådde så himla bra av det.
På eftermiddagen hade tjejerna makeup-kurs och killarna gick på någon slags ansiktsbehandling speciellt för män. Haha. Jag kan ju bara säga att vi hade det förmodligen något trevligare än de hade. Ångbad för ansiktet och portömning är tydligen inte särskilt trevligt. "Faan vad ont det gjorde." Och de var helt rödprickiga efteråt medan vi hade superfin makeup och var snygga. Haha.
På kvällen åt vi jääättegod mat och drack rödvin. Jag tog det dyraste på menyn (förlåt pappa): Oxfilé med svampsymfoni och mocca mouse med mangosorbet till efterrätt.
Efter middagen drog jag till mina kompisar för att fortsätta ut men det är ju en helt annan historia...

Huva.

Kära nån vilka underliga situationer man finner sig själv i ibland. Helt allvarligt. Det är galet.

Idag skedde så det där 
besöket.
Och ja, jag ringde faktiskt och bytte doktor till en kvinnlig, men inte för att jag promt inte skulle ha en man utan för att jag blev rekommenderad en annan som råkade vara en kvinna. Men. Den här kvinnliga doktorn hade inga vanliga tider kvar när jag ringde utan det fanns bara så kallade "studenttider". Det betyder att det även är en student med. Alltså en läkarstudent, inte en vanlig. Och jaha, ja det fick väl gå då. Jag är ju professionell av mig och kan se det rent medicinska i det hela plus att jag är ganska tuff av mig(host, host) så jag sa att det gick väl bra.

När jag kom dit upptäckte jag, vilket jag nästan iofs kände på mig med min vanliga tur, så var den där läkarstudenten förstås en kille.

Och utan att berätta alltför mycket så att alla mina manliga läsare plötsligt försvinner härifrån så kan jag säga att det är rätt märkligt att ligga och stirra upp i ett helvitt tak, där det inte finns något överhuvudtaget att fokusera på, samtidigt som man först hör: "Och så ganska långt in, snett uppåt, ser du den?", och sedan en halvnervös läkarstudent, som förmodligen inte så många gånger i sitt liv varit med sitt öga just där, som säger: "Näe, jag ser inte.."

Fast efteråt sa de att det hade varit "mycket värdefullt" att jag gått med på undersökningen. Då kände jag mig duktig. Så duktig att jag nästan kände för att be om ett änglabokmärke med glitter på...

Nåja, huvudsaken är ju att jag överlevde. Men det är fortfarande märligt, den där gynstolen är förmodligen något man aldrig, aldrig kommer vänja sig vid. Det är liksom illa nog att bara ligga i den, att någon också ska titta är ännu värre.

Sådär ja. Då har jag berättat om min dag. Håll till godo. Särskilt ni killar. Haha.


Plutt.

Fick precis en svartvit, lite suddig ultraljudsbild på mitt syskonbarn på mailen.
Herrejösses. Och mamma påstod att hon kunde se att den har min brorsas och min näsa, den där som vi kallar Den Johanssonska näsan. Dessutom går den under namnet Krabaten just nu. Hur gulligt är inte det?

Thank you A.

Tack A, ännu en lista alltså. 


Dagens vill ha: Någon som kan massera mina axlar och nacke efter att ha jobbat en hel kväll.
Dagens klädsel: Hm, jag har ju haft sjukhusscrubs på mig nästan hela dagen, fast underkläderna vet ni ju om förstås. Plus glasögon och några smycken.
Dagens smink: Lite rosa ögonskugga, mascara och Clinique superbalanced foundation (mycket viktigt).
Dagens frisyr: Den vanliga. Jag är lite tråkig på det viset. Chokladbrunt med lite ljusare slingor och snedlugg.
Dagens händelse: Att solen sken och att det faktiskt var varmt ute. Helt jävla otroligt. Också rätt sjukt att man tycker det är lika fantastiskt varje år.
Dagens låt: Jag är fortfarande helt fast vid TAW så det får bli Vill du ha mig ändå.
Dagens planer: Att sova inom en snar framtid.
Dagens saknad: Att sniffa lite sådär på halsen på någon som är ett par centimeter längre än en själv. Fast det är inte bara dagens saknad, snarare litegrann varje dag. Det framgår ju på bilden lite längre ner att det liksom är min grej. En jäkla klängväxt kan man säga. Ibland.
Dagens dummaste: Det där datasystemet på jobbet som inte funkar som det ska, idag svor jag som fan över det bara för att det fuckar upp precis när man får häcken full med jobb. Igen.
Dagens sjuka: Många. Varje dag.
Dagens drog: B&J New York Super Fudge Chunk. Munorgasm I tell you.
Dagens roligaste: Idag på jobbet var det en ambulanskille som sa att jag luktade gott, men det var förstås bara för att han precis varit och hämtat en sjuk tant som badade i bajs, typ. Det var lite roligt. Fast ändå inte.
Dagens favorit: Min brorsa. Han har skaffat sig msn och han är faktiskt skitrolig. I love him.
Dagens köp: Dagens enda köp blev nån slags Finus-pasta eftersom jag inte orkade laga matlåda igår. Matlåda kan vara det tråkigaste i hela världen.
Dagens godis: Mig själv (får man ingen bekräftelse på annat håll så..)
Dagens humör: Bra, mycket bra. 
Dagens ord: Det blev många invecklade ord på jobbet idag eftersom det är vissa av AT-läkarna som tror de är extra duktiga och ambitiösa ju fler komplicerade ord de använder. Man säger "medikamentell behandling" istället för "ge mediciner" eller den franska frasen "en passant" istället för "förbigående". Tur att man är rätt smart själv och att google finns.

Blombud.

Åh. Igår var jag och beställde blommor till mina föräldrar som kommer hit i helgen.
Vi ska fira pappa och då kom vi på den briljanta idén att skicka blommor med bud. Sånt är ju verkligen kul. Tror jag i alla fall eftersom det aldrig hänt mig. Och jag hittade en så fin, jättestor vårbukett med blandade tulpaner och lite annat med en jättesnygg vas.
Och blombudet kostade bara 75 kronor. Varför skickar man inte blombud oftare? Eller gör man det? Varför har jag aldrig fått ett blombud? Suck..
Hela grejen med blombud är ju lite filmiskt på nåt sätt. Man sitter hemma och är butter för att man tror att hela världen glömt bort att man fyller år, har bröllopsdag, namnsdag eller nåt. Och så plötsligt ringer det på dörren. Tadaam! Allra grymmast vore ju att få ett blombud på jobbet så att alla ser och suckar och blir avundsjuka. Det vore nåt det.


(jag fyller år om en månad och åtta dagar bara så ni vet)

Rosa onsdag idag.

Idag har jag matchat underkläder, ögonskugga och halsduk. Alltihop i rosa. Väldigt vårigt och trevligt i detta soliga, fina väder. Men eftersom ingen idag (heller) kommer se mina underkläder måste jag berätta det på det här viset.
Så. Nu vet ni.

Cyprus.

Och just det, hit ska jag i slutet av augusti:


Det är bokat och färdigt och "visst ska vi kosta på oss lite havsutsikt" gör att det kvittar ifall hela sommaren regnar bort för jag ska till Cypern och där är det tretti grader varmt.


Idiotiskt att man är flygrädd bara..

Påskfest.

Det var skumt i torsdags när vi var ute och det var faktiskt rätt skumt ute igår också.
De två förfesterna var grymt skojiga. Fint folk, fin mat, fint vin.
På utestället blev det dyrt och blött. Men det var så jäkla roligt. Och folket man träffar, jösses. Som vanligt blir man på gott humör av att träffa de fina gymnasiekompisarna men ibland träffar man på annat, lite mer oväntat folk. Vid ett tillfälle stod jag vid baren, vilket jag i och för sig gjorde den mesta tiden, och tydligen var det någon som precis sagt nåt roligt för jag stod visst och halvskrattade lite när en kille gick förbi och slängde ur sig: "Fint leende du har." Sen gick han vidare. "Appappapp. Dig känner jag igen", sa jag. Och det gjorde jag, det var inte bara nåt jag sa för att han inte skulle komma undan med vad han sa. Då visade det sig att han jobbat på samma bemanningsföretag som jag en gång i tiden. Det var på den tiden jag tog vilket industrijobb som helst bara för att jag inte ville vara arbetslös. Det var jag, rätt många miffon och han, som jobbade där. "Just det ja, det var du som aldrig sa nåt men som var jättetrevlig när man väl pratade med dig. Du verkade inte trivas så bra där." sa han.

Sen tror jag att jag kanske, eventuellt käkade en falafel samtidigt som jag stod och pratade snusk med killkompisarna och tydligen fick uttrycket "köra i diket" en helt annan innebörd.
 Min darling Jompa och jag.

Burr.

Igår var jag verkligen karatefull. Men det gör inget för jag var i Värnamo. Där är alla karatefulla på påskafton. Det går nästan inte att göra bort sig för det är alltid någon som är värre.

Fast jag är rätt stark i benen.. öh, tror jag.

Just det ja, ska ju också berätta om igår när jag även hann med att träffa "min tränare". Han som ska hålla lite koll på min träning. Herregud säger jag ju bara...
Fast det var jättebra, han var kanon och visade mig hur allt funkade och sa: "Det ser jättebra ut", "Tänk på att hålla vinkeln där", "Låt axlarna slappna av" osv. Det var bara det att det inte ens var på riktigt och jag fick träningsvärk i armarna bara av att lära mig ställa in maskinen och prova några gånger hur det kändes. Haha.
Fast jag var helt ärlig från början, erkände till och med att jag knappt kan göra en armhävning ens, "Det ska vi se till att ändra på", sa han och jag skrattade lite nervöst. Snacka om rookie. Men nångång ska man ju börja. Det ska faktiskt bli rätt kul.

Så nu får ni fråga lite då och då: "Jaha, Ida, och hur går det med träningen då?"
Fast det kanske inte behövs, jag kommer antagligen beklaga mig över hur ont jag har och hur trött jag är alldeles på egen hand.

Pink thursday.

Alltså, det var en rätt skum kväll igår faktiskt.
Absolut inget fel på sällskapet, de är bäst, som vanligt. Men ute fanns det lite skumt folk. Jag har visserligen nästan slutat förvånas över hur folk beter sig och hur konstiga många är (själv är jag ju helt normal) men ibland undrar man ju ändå. Och bara för att man är full är väl inte vad som helst tillåtet? På slutet råkade jag säga hej till en kille och plötsligt började han sniffa mig i nacken och i håret och jag fick vifta bort honom ett flertal gånger. "Du är ju värre än en kåt hund!" sa jag åt honom. "Jaa, jag vet", sa han bara då. Försökte glida vidare in bland folkmassorna men rätt som det var så var han där bakom igen. Visserligen var han rätt söt men njae.. På utestället fanns även Karl Martindal, Pontus Enhörning och en del HV-spelare. Också rätt skumt faktiskt.

Kvällens bilder(?):

 Söta, fina A hade köpt fina, gula tulpaner som hon sa var för min skull. De var så fina!
 Sen råkade jag ta kort på stereon bara för att det var så bra musik. The Smiths, Morrissey och Pulp bland annat.
 På vägen hem såg jag herr och fru Hare på gräset utanför mitt hus. Jag brukar se dem lite då och då när de skuttar förbi. Ser ni dem? Näe, inte jag heller, men de finns där.

Mm.

Havregrynsgröt när man kommer hem från krogen.
Det är grejer det.

Huvva.

Vore ju synd att säga att det är en vanligt jobb jag har.
Fast på ett sätt är det ju det. Det händer ju hela tiden överallt.
Men när jag är på väg att gå på lunch är jag liksom inte van vid att se sex-sju personer runt en människa varav en av dem sitter på personen och ger hjärtkompressioner. Det är andra gången på två veckor nu som jag råkar gå förbi.

På vägen tillbaka såg jag sjuksköterskan med armen runt hustrun lite längre bort i korridoren.

Burr.

Zzz..

Helt plötsligt känns tidig morgon, träning, utgång och sedan tidig morgon igen inte som någon särskilt bra idé.
Dessutom flåsar boråsarn mig fortfarande i nacken. Jag hinner ju inte. Orkar inte. Fast det är ju rätt lätt att skylla på det när intresset inte finns.

Gäsp.

Semester.

Hög tid att planera inför sommaren.
Om man känner för att tillbringa ett par dagar med mig i ett hus på Gotland sådär i början på augusti så går det alldeles utmärkt. Det är bra med arbetskamrater med kontakter.
Men tänk vad skönt det hade varit. Cykla runt lite på ön där, kika lite på får, läsa bok, bada, sola, festa lite i Visby eftersom huset bara ligger några kilometer utanför.

Anmälningar tages emot på mailen eller på annat sätt. Annars åker jag själv banne mig.

Usch och fy.

Och jag har inte ens orkat berätta om min tripp till Ullared i lördags morse.
My god.

Vad var egentligen mitt mål för resan? Ja hörrni ni, jag vet knappt. Jag var nog egentligen mest bara med som sällskap till brorsan som skulle köpa grejer till sitt nya garage, till gravida svägerskan som skulle köpa lite smått och gott och till syrran som skulle köpa en locktång.
Vi åkte hemifrån långt innan solen gått upp och var där precis när det öppnade vid klockan sju. Galenskap. Och vad är det egentligen för människor som åker dit? Jag kan väl inte påstå att jag var särskilt uppklädd när vi åkte dit men jag hade i alla fall ett par jeans på mig. Det fanns det många som inte hade kan man ju säga. Det var mjukisbrallor, slitna gympaskor och rufsigt hår precis som om de just klivit ut från tältet från Ullareds camping (vilket inte skulle förvåna mig om det var just det de gjort).
Nej, det var kanske lite elakt sagt. Men lite så är det ju. Och av någon anledning känns det som att just de människorna samlas på en sådan plats som just Gekås.

Fast sen finns det ju damerna också. De lite äldre tanterna. Kärringarna med sina kundvagnar.
Vid ett tillfälle blev det lite trångt så allas kundvagnar hamnade i någon slags karavan där alla gick efter varandra och ingen kom någonstans, man kunde bara följa med strömmen helt enkelt. Men det var lugnt, alla följde färdriktningen så att säga. Självklart kommer det då en kärring bakom mig med sju-åtta rullar presentpapper lyft över huvudet och säger: "Hallååå hallåå, jag ska bara förbi hääär". 
Är klockan strax efter klockan sju på morgonen talar man inte på det viset till mig, så är det bara. Hade hon möjligen viskat lite försiktigt: "Ursäkta mig." så hade det kanske varit lugnt men nu gjorde det så ont i öronen att jag bara inte kunde hålla käften. "Jaha, fast alla ska ju fram och förbi här som du ser. Det går nog inte", sa jag och flyttade inte min kundvagn en millimeter. Och jag fick leenden från alla övriga i karavanen så det kändes bra.

Nåja, jag köpte i alla fall en del underkläder, tre Höganäs-skålar som måste hamnat fel för inte trodde jag de hade sånt på Gekås, ett par skor, lite annat krafs och godis såklart.

TAW.

Tomas Andersson Wij var så fruktansvärt bra.
Det var faktiskt helt fantastiskt. På riktigt. En jättefin, liten, gammal teater med bara 18 platser på varje rad. Vi satt på första. Det var så intimt och alla låtar är ju som små berättelser och historier, det är så fint. Och mellan låtarna berättade han om dem eller så berättade han lite andra historier om hur det var eller hur det är. Jag bara satt och log spelningen igenom och visade kompis K vilka rysningar jag fick på armarna. Och kompis K, som aldrig hört talas om TAW innan ("Vad hette han nu igen, han som vi skulle se?") föll pladask.

Jag älskar musik på det här sättet. Jag gör verkligen det.


En rätt bra recension finns här.