Kvinnodag.

Internationella kvinnodagen idag. Det är bra. Grattis till mig själv för att jag är så bra, och grattis till alla andra kvinnor som är bra.

Ibland tycker man att det här med kvinnorätt och jämställdhet går framåt och fler folk kommer till insikt om vad det egentligen handlar om, men rätt ofta så känns det som att det går bakåt utavbarahelvete. Till exempel det här med att det ska bli förbjudet med abort i delstaten South Dakota i USA. Kvinnan får göra abort om hennes liv är i fara, men det är straffbart om kvinnan skulle göra abort efter att ha blivit våldtagen eller om det handlar om incest. Lagförslaget beviljar ingen kompensation till våldtagna kvinnor och incestoffer. Läkare som utför aborter kommer att åtalas för brott. Försäljning av dagen-efter-piller och likande förbjuds och lagförslaget slår fast att livet börjar vid befruktningen.
Jag tycker det är helt jävla sjukt. Det handlar inte ett dugg om att man ska försöka bestämma när ett liv börjar eller när det ska börja räknas som mord på en människa, utan det handlar om mänskliga rättigheter.

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback