Post.

Det är liksom tisdag kväll i slutet av januari. Det händer inte så mycket här.

Jag kan dock berätta för er att jag innan helgen satte en liten klisterlapp vid mitt postfack där det står: Reklam? Nej tack.
Fast jag hade hellre velat att där stod nånting i stil med: Hörrudu din förbannade ungjävel (på söndagarna är det en ungjävel) eller postgubbe, kom nu för fan inte här och lägg en massa jävla sopor i mitt postfack!

Men i alla fall.
Idag upptäckte jag hur befriande det faktiskt var! Har knappt ingen post alls att bära in nu, max ett eller två kuvert.

Ja, så nu är det helt okej att skicka era kärleksbrev och friarbrev till mig igen. Alla de andra har ju såklart kommit bort bland all reklam tidigare.


Muggs.


I lördags köpte jag också två av de nya kaffemuggarna från Rörstrand. Väldigt fina tyckte jag. Och kaffet smakade mycket bättre.

Jag ville bara visa vilken bra smak jag har.
Och så är jag hångelsugen.

Annars är det bra.

Last.fm.

På Internet finns det bra grejer. Bra människor, bra musik.
Blev tipsad om
http://www.last.fm/. Där kan man registrera sig så att programmet kommer ihåg vad man lyssnar på för musik på sin dator och man kan även lyssna på en slags "radio" som slumpar fram musik antingen i olika kategorier eller musik som liknar den favoritartist/grupp som man skriver in.

Skitbra.

Min sida ser ut såhär: http://www.last.fm/user/sunstroke__

Jag är mycket nöjd.

160 cm, och därmed basta.

Än så länge har det varit en bra helg. Dessutom har ju bara halva gått, skönt!

Kul kväll igår där vi på restaurangen åt olika tapas där den grillade halloumiosten var gudomligt god. Och så drack vi vin. Och sangria. Sen gick vi över vägen till utestället. Tre supergoda drinkar hann jag med sen var klockan plötsligt två och det var dags att gå hem. Fick sedan eskortering ända fram till dörren. Inget flirtande, inga baktankar, bara sällskap för att jag inte skulle bli överfallen. Sånt gillar jag.

Och jag var inte ens bakis idag!
Upp klockan halv elva, pigg och glad, ut i den kalla luften med skinande sol. Mötte upp A, en av de bästa tjejerna i Jönne, helt klart. Sen köpte jag hudvårdsprodukter för tolvhundra. Det kändes lite sjukt.

Sen gick jag på Ikea med mina föräldrar. Pappa är som vanligt rolig när han är ute bland folk, fast han vet inte om det själv. Man får liksom hela tiden valla honom runt, visa hur man gör, förklara saker och ting. Men han är schysst. Och han är så glad att de ska flytta till det nya huset så att när de ändå håller på att köpa en massa nya saker ska de slänga med en ny säng till mig. En 120-säng sa han men jag ska försöka propsa på en 160. Fy FAN vad gött.
Men det är nästan så jag börjar bli lite orolig för att bli arvslös. Till jul köpte de två Bruno Mathsson-stolar som kostade hurmycketsomhelst till det nya huset. Undra om de inte håller på att bli lite dementa? Vi som knappt fick lördagsgodis som små..


Jag gillar hur saker och ting har blivit här i Jönköping. Det är fanimej trevligt här.

Fredag.

Ikväll ska jag dricka vin, äta på restaurang och träffa roliga kompisar.

Ville bara tala om det.


Eländes elände.

Jag tycker att jag hittills klarat alla hemskheter på jobbet helt okej. Det har gått bra.
Idag kom det dock lite för nära.

Efter ett par timmars debriefing blev jag, precis som all annan personal som befann sig mitt i allt, friställd och fick gå hem.

Jag har ont i huvudet och känner mig tröttare än på mycket länge.

Men nu ska jag ringa nånstans och prata av mig lite mer. Det blir nog bra.

Lön och sånt.

Håller på med löneförhandlingar idag i och med min nya, fasta tjänst.
Det är jättesvårt. Fast jag är ganska tuff. Två gånger har jag tackat nej till det de erbjöd mig. Varje gång med nya motiveringar till varför jag skal ha den lönen jag vill ha och varför jag är så bra. Vi har ju individuell lönesättning, men det är sällan det följs. Man måste stå på sig.
Ställer man saker och ting i perspektiv tjänar vi som yrkesgrupp väldigt dåligt. Jag har lite mer eftersom jag gått på universitet och har jobbat tidigare. Men det är ju inte bara för min egen skull som man vill få upp lönen utan det är ju hela yrkesgruppen på något sätt. Tänka långsiktigt. Ett par hundra mer eller mindre för min egna del gör ju inte så mycket. En blöt utekväll på krogen mer eller mindre. Men ändå.

En bra grej är dock att jag får ob-tillägget från jul och nyår på den här lönen. Ganska kraftigt sådant. Är det värt det? Kanske, kanske inte.

Men om man ska ställa saker och ting i perspektiv igen så jag lugnt säga att jag skulle vara glad om jag tjänade hälften av vad jag gör nu om jag bara fick fortsätta med det och alternativet hade varit att jobba på en metallindustri utanför Värnamo med mycket högre lön. Det har jag gjort en gång. Och det var inte värt det. Jag och en bunt med miffon ute i skogen. Skulle inte tro det.

Mååla.

Nu är jag på gång med att måla i alla fall. Det tog bara halva dagen innan jag kände mig redo..
Men det är inte själva målandet som gör att jag skjuter upp det hela tiden, det är ju faktiskt ganska roligt. Nej, det är det att det alltid blir så stökigt när man ska påbörja något sånt. Målargrejer ska fram, papper ska läggas ut, andra saker måste flyttas på och vips så ser det ut som ett bombnedslag i lägenheten. Det stör mig.

Jag ville bara säga det.

Men sen, när jag målat färdigt, så ska jag visa några before and after-bilder på lägenheten. Det är en väldigt skillnad.


Jag och panchisarna.

Alltså detta var ju lite roligt.
Vilken livstyp har din adress?

Utmärkande drag för min adress blev:
  • Pensionärer
  • Yrkesutbildade
  • Änka/Änkling eller Frånskild
  • Låg- och medelinkomsttagare
  • Hyresrätt i små- och medelstora städer
  • Morgon- och kvällsstidningsläsande
  • Traditionalist och kollektivist

Hm, det är alltså därför det är så lugnt här på helgerna plus att man varje dag måste kliva över två rullatorer för att komma till sin dörr. Vafan, jag trodde det skulle vara mer studenter.
Men okej då.

Det är jag och pensionärerna. Som vanligt.


Ey broshaan!

Syskon är bra att ha.
"Hej, vill du komma upp till oss ikväll och käka hemmagjord pizza, läsk och kolla på film?"

Jaa!

Jag som tänkte vara duktig och lägga upp mina gardiner, måla köksskåpen och de jädra garderobsdörrarna ikväll. Nu slipper jag det.

Little miss sunshine.

Igår var vi alltså på Little Miss Sunshine.
Den var verkligen jätte, jättebra. Tragikomisk och jättefin. För det mesta var den ju rolig men då och då fick jag lite ont nånstans i magtrakten. Det är nåt med barn som råkar illa ut, blir utanför eller mobbade på nåt sätt som får det att dra ihop sig i kroppen på mig. Nu var det inte riktigt det som hände i den här filmen, men jag fick såna otroliga sympatier för den lilla tjejen, Olive.


Bra film, se den.Frulle.

18932-338

Fil med blåbär till frukost. Jag tycker det är lite vackert på nåt sätt.
Hemma hos mig får man leka med maten.

Hus och sånt.

Jo, mina kära föräldrar har sålt mitt barndomshem som jag bodde i från år 1 till år 21.
De ska flytta till ett mycket större hus. Det känns ju lite ologiskt när nästan alla barn är utflugna.
Men. Det ligger ungefär 200 meter från där de bor nu och det är ett lite äldre hus som min pappas farbror och hans fru bott i. Pappa köpte det när de dött och renoverade det lite och gjorde om det till två lägenheter som varit uthyrda. Nu är det visst dags för dom själva att flytta dit. Först ska de renovera en hel massa mer förstås. Sen är deras vision är att de ska sitta på den stora altanen som pensionärer och blicka ut över hembyns marker och åkrar och gården där pappa växte upp och ha en massa stora familjemiddagar och släktfester med alla barn och barnbarnen som ska leka i den stora trädgården.

Jaja. Det blir nog bra med det.
Det löser sig med skridskor bara det blir is.


Hejdå huset

Mycket film nu.

Igår såg jag Garden State. Det är en mycket bra film. Bra musik i den också. Det var andra gången jag såg den.
Jag tycker om att titta på film. Film är en bra uppfinning.

Ikväll ska jag gå på bio. Det är film i lite större format. Också en bra uppfinning.


Onsdag.

Näe, jag har inte nåt kul att berätta idag heller.
Har gått runt på Ikea i eftermiddag med mamma. Det var i och för sig trevligt men jag gick mest och lyssnade på när hon pratade om de saker och möbler hon ska ha i det nya huset eftersom de precis sålt vårat (mitt hus, buhu..) och ska flytta till ett större.

Fast jag har köpt en jacka. En grön. Från
La Redoute. Den kommer om rätt många veckor, men ändå. Det kändes bra. Ser den för knasig ut tar jag en svart. Fast jag vill helst ha en grön.Gäsp.

Jens, inatt somnade jag klockan tre. Inte så bra va?


Haha.

Upptäckte en rolig blogg där folk som jobbar i butik berättar om skumt folk och annat.
Stångkorv var det roligaste inlägget. Även kommentar nummer tolv fick mig att skratta högt.

Ja, jösses.

Touch me.

Åh! Mitt bästa hjärta och smärta-band Weeping Willows släpper ny skiva 14 februari. På Alla hjärtans dag. Så ironiskt. Jag ser redan fram emot det.


Tralala.

Dagens låttips denna lediga, sitta-och-dricka-kaffe-halva-dagen-måndagen är Fidelity med Regina Spector.

Film och sånt.

Och så lite populärkultur.

Satt för bara någon dag sedan och funderade på vad den mycket duktige och snygge skådespelaren
Christian Bale har för sig nu för tiden. Efter Batman Begins har det varit ganska tyst. Men det finns en film där han är med, The Prestige. Verkar lite halvskum, fast också rätt bra.


I veckan ska jag och ett par kamrater gå och se Little Miss Sunshine. Verkar också bra. Och min favvo Steve Carrel är ju med dessutom.


Och!
Jag tycker lite synd om er som förra helgen missade att Tusenbröder - Återkomsten gick på SVT. Tycker även synd om er som missade tv-avsnitten som gick för några år sedan. Det är något utav det bästa som sänts på reklamfri public-servicekanal och det är just sådant som gör att jag gladerligen betalar tv-licens numera. Jag har alla avsnitt, plus filmen, på dvd. Yeah.

Men Ida då!

För en stund sen var jag tvungen att åka från jobbet för att kolla så att jag hade stängt av kaffebryggaren i morse.
Det hade jag inte.
Och jag hade inte velat dricka det lilla kaffe som fanns kvar. Urk.


Tackgodegudförattjagiblandärliteslarvigochtankspriddmensamtidigtliteförnuftignärdetbehövssåattmin
finalägenhetintebrannupp.

Jädra EU.

Nä, allvarligt talat. De här nya EU-arbetstiderna styr mitt liv alldeles för mycket.
För att få minst elva timmars dygnsvila mellan passen är jag tvungen att jobba kväll varje dag den här helgen. Hela helgen blir ju förstörd på nåt sätt. Fast det är väl både bra och dåligt. Jag slipper ju stiga upp tidigt och ikväll så kan jag ju faktiskt möta upp kompisarna som skulle ut ikväll när jag slutat vid halv tio. Jag skulle till och med kunna dricka mig lite full eftersom jag inte börjar förrän klockan ett imorgon.

Mami.

Mail från mamma just när jag har som tråkigast, nästan så man blir lite rörd..

Hello!
Tack för senast, hörde att jag glömde en tandborste. Ja ja, då kanske jag kommer tillbaka.
Tack iaf för att jag fick komma och sova sågott, snarka och gå omkring o plocka. Du har så mysigt och hemtrevligt och är så mysig och hemtrevlig att vara tillsammans med. [...]
Pusssssss
Tack igen för att du är så himla goe


Jag är goe. Så är det. För det säger min mamma. Det ni.

Fredag.

Jaha, nähä.. Annars då?


Min stiliga morfar.

Åh. Min morfar har skaffat flickvän. Min morfar är 76 år. Min mormor dog i höstas. Då var morfar var mycket sjuk. Nu mår han bättre. Till och med riktigt bra. Det bästa som kunde hända.

Fan, man skulle kanske gå och bli lite kär? Det kanske man skulle bli piggare av?

Nåja.

Jomen det är rätt bra.

Senaste veckans gnäll och suck och stön var förmodligen bara hormonellt, kvinnligt. Att jag aldrig lär mig. Alltid kommer det som en överraskning. "PMS? Nej, jag lider inte av PMS.." Måste nog komma överens med mig själv att det faktiskt  får vara synd om mig en gång i månaden. Det är väl inte så mycket? Det är ju dessutom helt naturligt. Det är friskt att vara lite jävlig var 28:e dag. Gött.

Mamma har varit här i två dagar. Vi har pratat och pratat och pratat, som vanligt. Det är lite som terapi att ha henne här. Fast hon snarkar nåt så in i helvete.

Sweet tisdag.

Dags att sluta gnälla på att vädret är dåligt, Ida är trött, Ida är blöt om strumporna och Ida fryser.

Fyra bra saker idag nämligen, inte så dåligt:

1. Jag jobbar bara till klockan 13 plus att jag är ledig imorgon.
2. Om ett par veckor är det meningen att vi ska sätta oss in i ett datasystem här på jobbet som ska vara ett samarbete med röntgen, typ. Och jag blev utsedd som en så kallad superanvändare. Det är alltså jag som ska kunna allt när det krånglar. "För du är ju så  bra på datorer och du har ju jobbat i digitala röntgensystem tidigare." Jajemänsan.
3.  Ikväll kommer mor, och kanske bror. God mat och sällskap en helt vanlig tisdag, det är rätt schysst.
4. Jag har ett läkarbesök om några veckor och nyfiken som jag är var jag tvungen att ta reda på vilken läkare jag ska få då. Och det råkade bli en av mina favoriter, kanske den jag gillar allra bäst. Jag som i princip aldrig har tur eller vinner något. Så jäkla schysst. Han är inte bara väldigt stilig utan dessutom duktig. Kanske 28 år, kanske 38, det är lite svårbestämt. Men det spelar ingen roll. Bara tanken på att han ska lyssna på mitt hjärta och mina djupa andetag får mig på gott humör idag. Jag är ganska lättflirtad.

Blä.

Mmm. Jag längtar redan till imorgon.


Fan vad tröttsamt.

6 dagar gammal.

Åh jösses. Jag tror jag har gått och blivit bebisförälskad. Så himla fin är hon, Nellie. Hon var helt vaken under alla timmar som vi var där och gnydde bara lite ibland.Jag vill också ha en.

Hej och hå.

Jag känner mig piggare idag.
Vaknade av polissirener strax innan klockan tio och sen gick jag ut och promenerade en timma.

Jag var bara tvungen att berätta det.

Alltså, allvarligt?

Någon sade något konstigt häromdagen.
Öhum, jag vetifan...

Afton, vad?

Alltså. Det är ju en afton imorgon. Trettondagsafton. Ska man gå ut då?
Jag tror det. Men varför? Tretton dagar efter jul och så vidare, ja det förstår ju också. Men vadå?

Inte för att jag behöver en anledning egentligen, jag kan dricka vin alla dar, men ändå.

Inte ens en liten ursäkt..

Bad en sjuksköterska här på jobbet att ta mitt blodvärde eftersom jag faktiskt känt mig trött. Det är i och för sig inget nytt  och jag känner mig inte lika trött som jag gjorde då jag en gång hade 98 i blodvärde. Men ändå.
Idag var det 126. Inte så tokigt.

Det var en liten spark i baken i alla fall. Känner mig lite piggare nu faktiskt.

Död och elände.

Hoppsan, hoppsan.
Fick precis reda på att
detta är ungefär 100 meter ifrån där jag bor.

Så för att undanröja alla spekulationer vill jag bara tala om att jag sov inatt. Djupt.

Grr.

Varför låtsas jag ibland inte veta om saker som jag egentligen vet?
Som att det inte alltid går att vila sig pigg. Ibland går det bra, oftast inte egentligen. Det är bara inbillning. Jag håller på att förfalla.
Igår sov jag lite när jag kom hem i vanlig ordning, det måste jag göra, annars fungerar jag inte som en normal människa. Typ en halvtimma. Lagom.
Sen pysslade jag med en massa annat. Blev påmind om att Kommissarie Lynley skulle börja snart. Härligt, tänkte jag, och placerade mig med en filt i soffan. Och vad tror ni händer? Jo. Jag somnar. Tio minuter in i avsnittet somnar jag och sover tills det är slut. Fick alltså aldrig reda på vem mördaren var. Otroligt irriterande. Dessutom är jag inte särskilt mycket piggare idag.

Jag måste börja träna. Kan någon bara sparka mig i baken?

Jo, tack.

Jag tänker rätt ofta att historierna på tjuvlyssnat.se måste vara lite extra kryddade ibland. Men vissa gånger kan det nog vara helt sant. Och så roligt. Vad tänker folk med egentligen?

Trala la.

Åh! Det blev en flicka!

Tur det, så hon kan ha den röda, söta bodyn och de röda små strumporna med vita hjärtan på som jag köpte för ett par veckor sedan.