Irri på en fredag, inte bra.

Jag tycker faktiskt det är jäkligt märkligt. Jag har på universitetet läst sekretesslagarna inom hälso- och sjukvården och det är faktiskt himla noga med allt sånt. I alla fall dokumentmässigt som ju är det jag sysslar med. Sen vet jag att det brister ibland. Personal, och även patienter, kanske pratar lite för högt ibland om vissa grejer och så vidare. Men det är ju den mänskliga faktorn och allt det där. Men när man kommer till apoteket och ska hämta mediciner, då är plötsligt alla sekretesslagar som bortblåsta. Varför får det vara så?

Som idag när jag skulle hämta ut lite grejs på recept på det pyttelilla sjukhusapoteket. Visserligen är väl byggnationen från 70-talet känns det som, det hade varit dags att bygga om där för längesen, men ändå. Dessutom är det på många apotek som det går till likadant. För precis där jag står och blir expedierad med mina recept kommer folk och tar sina nummerlappar. Man går alltså fram till mitt bås för att ta en nummerlapp i princip. Nu var det inget tokpinsamt jag skulle hämta ut, men tänk om det varit psykmediciner eller något annat lite känsligt. Dessutom är väntutrymmet max tre meter från de där båsen så även om jag inte hade fått nummerlappbåset just så är det jättedumt. Kul när alla som väntar sitter och lyssnar på när apotekspersonalen beskriver hur, var och när du ska ta ditt läkemedel...

Nu är det ju så att min vän zany jobbat på apotek och säkert har en förklaring till detta. Eller inte. Jag ska diskutera saken med henne ikväll. Jag fattar det verkligen inte i alla fall.

Sen är det ju det ständiga irritationsmomentet att man har kanske två nummelappar framför sig i kön, men ändå får man stå och vänta i 25 minuter. Fast det är ju en helt annan grej och jag försöker verkligen att inte hetsa upp mig för zany har berättat för mig att man som apotekspersonal faktiskt har en massa andra viktiga arbetsuppgifter som apotekare mer än att bara ta kunder som står och stampar. Men jag kan inte hjälpa det.

Det är i alla fall något som inte stämmer.

Kommentarer:
Postat av: zany

hehehe ja inte är det lätt alltid. Jag håller med dig om sekretessen. Den suger. Jag däremot är grym på det .Vänder t.ex alltid upp och ner på pinsamma förpackningar som Viagra.
Tyvärr byggdes ju apoteken inte igår å är inte anpassade till de tryck som kunderna orsakar men man måste ju så klart göra vad man kan. När du får pinsamma medusiner så ge som till mig så löser jag det på ett kick :-)

Postat av: RvT

Jag vet! Det är helt sjukt! Fy fan vad irriterad jag är på högljudda apotekare (farmaceuter?).

2007-10-30 @ 11:33:03
URL: http://vontrosa.blogspot.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback