Sådär ja.

Men så fint då. Nu har de äntligen fattat att jag gått en utbildning med 80 poäng på universitet och jag kommer därför få byta titel från läkarsekreterare till vårdaministratör. Läkarsekreterare låter så.. 50-tal på nåt sätt. Som om man satt i doktorns knä med rödmålade naglar, skrev på maskin och serverade kaffe dagarna i ända.
Det gör jag alltså inte. Jag är en administratör i vården. Så det så. Eller en pappersvändare, om man vill se det på det viset.


Kommentarer:
Postat av: jompa

va fan, nu sabbade du min bild av dig i rödmålade naglar i nån läkares knä =)

Postat av: Zany

Ida: Men nån läkares knä har du väl suttit i?? Annars har vi ett uppdrag till torsdag!

2007-05-24 @ 08:25:15
URL: http://zany.blogg.se
Postat av: Ida

jompa: Haha, sånt händer förstås. Men bara på personalfesterna.
zany: Ja tack! Men om jag får välja vill jag hellre ha en brandman.

2007-05-24 @ 12:15:27
URL: http://sunstroke.blogg.se
Postat av: Sara

Hej!
Var det din arbetsgivare som erbjöd dig att byta titel eller har du själv bett om det? Vad får det för skillnad i praktiken? Är det enbart på namnbrickan man ser skillnaden, eller även i lönekuvertet?
Mvh Sara

2007-05-28 @ 16:35:57
Postat av: Ida

Hej Sara! Jag har ju tänkt maila dig så många gånger, men det har inte blivit av! Om du vill får du väldigt gärna maila mig och berätta hur du har det på utbildningen :)
Jo, det är ju såhär, att Jönköpings läns landsting har tillsammans med högskolan här en KY-utbildning sedan två år tillbaka som heter Vårdadministratör. Meningen var att man vill byta titel på läkarsekreterarna, man vill inte ha kvar det namnet helt enkelt. Så då var det meningen att alla läkarsekreterare som har den "vanliga" utbildningen, alltså innan KY-utbildningen fanns, skulle få byta till Vårdadministratör. Fast bara om man hade något extra ansvarsområde, eller hur man nu ska säga, ja man var tvungen att ha lite mer i bagaget för att få byta till Vårdadministratör.
Men tydligen hade de "glömt bort" att jag, och en till på mitt jobb, gått Örebroutbildningen och därmed har 80 univ poäng. Det är ju faktiskt mer värt än en KY-utbildning. Då tyckte vi, och även min arbetsgivare, att vi som gått den i Örebro automatiskt fick ändra anställningen till Vårdadministratör, precis som de som gått KY-utb. Så det var därför.
Så, min anställning kommer byta namn från läkarsekreterare till vårdaministratör, fast jag är ju egentligen medicinsk sekreterare. Det är ju lite konstigt det där eftersom det heter olika i olika landsting. Och hur det kommer ser ut i lönekuvertet vet vi inte ännu. Det är inte bestämt.
Ha det så bra!

2007-05-28 @ 19:05:03
URL: http://sunstroke.blogg.se
Postat av: Sara

Tack för ditt svar!! :)
Jag har snart gjort 1 år! I sommar ska jag jobba på onkologen... iiih, börjar nästa måndag. Det känns jättekul och samtidigt lite pirrigt, men det är väl som det ska va! :)
Jag hör av mig via mailen någon dag!

2007-05-28 @ 20:14:03

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback