"En mård av kol, så stavas det."

Ja, då ska vi se här...
Den otroligt sköna dagen på Kolmården. Så härligt väder, så sköna djur, så god mat och fika i solsken, så himla avslappnat. Jag gillar såna utflykter! Finaste komplimangen kom nog från zany när vi dukade upp fikat vi hade med oss i Bamseskogen. Jag hade kaffe i termos, hemmagjord fläderblomsaft, smörgåsar, bullar och kex och frukt i en megakylbox med fyra kylklampar. "Du kommer bli en jättebra mamma en dag, Ida."
Jajemänsan. Är det utflykt så är det.

Sen började rundvandringen och vi hade kamerorna i högsta beredskap. Dock är det ju så att det är jätteroligt att ta bilder men ibland inte lika roligt att sedan titta på dem. Det blir lätt lite tråkigt. Därför ska man försöka fokusera på något i bilden som är roligt eller något som man kan berätta om. Ska försöka i alla fall..

Först ut var Präriehundarna.

De var rätt sköna. Satt mest rätt upp och ner på rumpan och gnagde på nåt och såg söta ut. Förutom den som zany har på sin blogg, den ville ut.

Sen kom Björnen.

Jäklar vad fin han var. Såg ju jättegosig ut samtidigt som man fick tänka på hur farliga de kan vara. Ju.

I klapphagen fanns det getter och massa annat småkrafs.

Zany blev som en obstinat treåring i klapphagen och ville egentligen lyfta upp getterna och krama dem hårt, hårt. Men det fick man ju inte så hon känner efter om geten är gravid istället, för den var faktiskt jättetjock. "Eller så är det bara gas..."

Kamelridning kostade 30 kronor. Den kamelen såg otroligt uttråkad ut.

Istället tog jag bild på en kamel med uppenbar vätskebrist. I alla fall i ena puckeln.

Sen kom snusk-zebran som inte stod med de andra zebrorna på savannen. När vi kom lite närmare honom förstod vi varför. Vi lät honom vara ifred så vi gick därifrån fnissandes och lite generade.

Efter en liten stund var han som vanligt igen. Fast fryst i exakt samma Om det berodde på vår närvaro eller brist på närvaro vågade vi inte spekulera i.


Det som skulle bli dagens höjdpunkt var ju Maranboustorken.

Det blev det inte. Den var mest äcklig med sin påse på halsen. Vad har den i den liksom? Tråkig var den också. Lite som en gubbe faktiskt. Som jag trodde. Borde inte blivit så förvånad.

Elefanterna. Boooring.

De stod där med snabeln och sög upp lite vatten då och då, men rörde sig knappt. Så vi stod en liten stund och tittade på dem samtidigt som vi diskuterade snabelns funktion och irriterat gastade. "Mäh, gör nåt roligt dåå!" När inte det funkade funderade jag på om jag skulle förverkliga min tvångstanke genom att ta ett skutt över ett litet staket och hoppa ner till dom, men jag gjorde inte det. Fast det hade nog livat upp det lite.

Nästa var delfinshowen.

Åh, det var så fint. Det var det faktiskt. Fattar inte hur de kan fatta allt. Tror inte ens att jag hade gjort det trots träning sex gånger om dagen.

Le tigre.

De var mäktiga. Väldigt fina. Jag försökte med: "Koom kissekissen, koom lilla kissen.." Och det funkade. Även här fick jag vissa tvångstankar men så kom jag på att jag vill behålla alla mina fingrar så jag lät bli.

Enzo.

Detta var den enda bilden jag lyckades få på Enzo. Jisses vad söt han var, som en liten bäbis. De andra gorillorna var faktiskt lite läskiga. Dels var de stora, och dels kändes det faktiskt lite då och då, under någon liten sekund, som att det var något mänskligt som fanns där. Om man tittar i ögonen på dem, på rörelsemönstret. Det är faktiskt rätt skrämmande.

Vi käkade glass och satt och kollade på aporna en rätt bra stund.

De här verkade ha det rätt gött. Typ "Tja, jag hänger och slänger här lite. Bara för att jag kan."


Schimpanserna var ju assköna. De slog varandra med långa pinnar och var riktigt jäkliga. Det var en yngre som muckade med en äldre hela tiden. Även där såg man det där mänskliga. Det var ungefär som killar på krogen som muckar med varandra. Någon gör något helt oprovocerat, bara för att den kan, eller för att den har tråkigt. Och den andra: "Öhh, vafan görru" samtidigt som den som slog sticker åt motsatt håll och blir jagad.

Tjae, det var väl det.
Och så var vi på terrariet och kollade på äckliga djur. Ormarna får jag fanimej ont i magen av. Blä. Förmådde mig inte ens att ta nåt kort på eländet.

Kommentarer:
Postat av: björnen

Måste nog göra dig lite besviken genom att säga att björnen INTE var jag. Fast jag blev lite smickrad av beskrivningen trots allt.Vem vill inte vara fin, jättegosig och lite farlig?
"Getter och massa annat småkrafs" - det är ju SÅÅÅ sant, har alltid undrat vad man skall kalla dem. =)

Postat av: egon

haha vad roligt! nu vill jag till skansen. eller kolmården, för där har jag aldrig varit.

2007-07-04 @ 10:25:56
URL: http://egoegon.blogspot.com
Postat av: baystream

haha, snuskzebra va ett väldans bra ord hörreduru! för övrit äre fint. tjipp tjopp kram!

2007-07-04 @ 23:20:01
URL: http://jontesinferno.blogspot.com
Postat av: Ida

björnen: Jag tyckte att jag var jätterolig genom att länka till dig. Riktigt, riktigt rolig. För övrigt är småkrafs ganska sött.
egon: Do it! Det var faktiskt supermysigt. Ingen stress, bara gå runt och kika på fina djur och käka pastasallad i solen, typ.
baystream: Hejhej, trevligt trevligt.

2007-07-05 @ 14:47:16
URL: http://sunstroke.blogg.se
Postat av: björnen

Jo, men du VAR riktigt, riktigt rolig! :-D
Skall använda ordet småkrafs mycket mera nu framöver. Helt tack vare dig!

Postat av: Dr S

Maraboustorken har mjölkchoklad i påsen såklart!

2007-07-05 @ 20:36:18
URL: http://skargardsdoktorn.blogg.se
Postat av: Zany

Tänk att mina teleskop-armar lyckades komma med på bilden. Ska tänka på det nästa gång. Klämma på gaser med fötterna...

2007-07-06 @ 19:31:14
URL: http://zany.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback